Windows 10 Son Sürüm Nasıl Yüklenir ?

Ceren

New member
Windows 10 Son Sürüm Nasıl Yüklenir?

Windows 10'u güncellemenin birkaç farklı yolu vardır, ancak genel olarak Microsoft'un resmi web sitesinden veya mevcut Windows 10 işletim sisteminiz üzerinden yapılabilir. İşte adım adım bir rehber:

[1] Windows Update'i Kullanarak Güncelleme

Windows 10 işletim sisteminizi güncellemek için en kolay ve yaygın yöntem Windows Update'i kullanmaktır. Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Başlat Menüsü'nü açın ve Ayarlar'a gidin.

2. Ayarlar penceresinde Güncelleştirme ve Güvenlik seçeneğine tıklayın.

3. Windows Update'i seçin ve "Güncellemeleri Denetle" seçeneğine tıklayın.

4. Eğer güncelleme varsa, Windows size indirme ve yükleme seçeneği sunacaktır. Güncellemelerin yüklenmesi biraz zaman alabilir, bu yüzden bilgisayarınızın bu işlem için yeterli şarj ve internet bağlantısına sahip olduğundan emin olun.

[2] Microsoft'un Resmi Web Sitesinden İndirme ve Kurma

Windows 10'u doğrudan Microsoft'un web sitesinden indirip kurabilirsiniz. Bu yöntem, temiz bir kurulum yapmak isteyenler veya Windows Update'in işe yaramadığı durumlarda tercih edilebilir. İşte adımlar:

1. Tarayıcınızı açın ve "Windows 10 indir" şeklinde bir arama yapın.

2. İlk sonuç genellikle Microsoft'un resmi web sitesi olacaktır. Siteye gidin ve "Windows 10'u İndir" seçeneğine tıklayın.

3. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, indirilen dosyayı açın ve kurulum sihirbazını başlatın.

4. Kurulum sihirbazı size Windows 10'u yüklemek için gerekli adımları gösterecektir. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir, bu yüzden herhangi bir önemli dosyanın kaydedildiğinden emin olun.

[3] Medya Oluşturma Aracı Kullanarak Yükseltme

Microsoft'un sunduğu Media Creation Tool (Medya Oluşturma Aracı) adlı bir araçla, Windows 10'u doğrudan bir USB sürücü veya DVD'ye indirip yükleyebilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı:

1. Tarayıcınızdan "Windows 10 Medya Oluşturma Aracı"nı arayın ve Microsoft'un resmi web sitesinden indirin.

2. Araç, size Windows 10'u yüklemek için bir USB sürücü oluşturma veya ISO dosyasını indirme seçeneği sunacaktır.

3. İhtiyacınıza göre bir seçenek seçin ve ardından Medya Oluşturma Aracı'nı çalıştırın.

4. Talimatları takip ederek, USB sürücünüzü veya ISO dosyasını oluşturun ve ardından bu medyayı kullanarak Windows 10'u yükleyin.

Windows 10'u yüklemenin bu üç farklı yolunu kullanarak, bilgisayarınızı en son sürüme güncelleyebilir ve yeni özelliklerden yararlanabilirsiniz. Ancak, herhangi bir işlem yapmadan önce, önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden ve bilgisayarınızın güncellemeler için yeterli alan ve güç kaynağına sahip olduğundan emin olun.

Umut

New member
Windows 10 Son Sürüm Nasıl Yüklenir?

Windows 10'u güncellemenin birkaç farklı yolu vardır, ancak genel olarak Microsoft'un resmi web sitesinden veya mevcut...
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ceren.