Trump Yönetimi, dış yardım programları için yaklaşık 10.000 programın maliyeti

Suzan

New member
Trump yönetiminin avukatları Çarşamba günü yaptığı açıklamada, daha önce bir dış yardımdan kurtulmuş olan HIV ile mücadele çabaları da dahil olmak üzere yaklaşık 10.000 ABD Uluslararası Kalkınma ve Dışişleri Bakanlığı sözleşmeleri ve sübvansiyonları ajansını sona erdirdiklerini söyledi.

İptaller, bu ayın başında, Başkan Trump bölgesinin ilk gününde donmuş olan bu ayın başında geçici bir dış yardımın yeniden başlamasını emreten federal bir yargıçla karşı karşıya kaldığında, ABD harcamalarını yurtdışına harcamak için son yönetim değişikliğiydi.

İdari avukatlar, ABD ve Dışişleri Bakanlığı'nın 23:59 tarihli bir son tarihi tutamayacağını söyleyen Hakime Çarşamba günü yapılan kesintileri açıkladı.

Birkaç yardımcı ve USID memuru, daha önce gerekli kabul edilen ve yardımın dondurulmasından muaf tutulan programın unsurları da dahil olmak üzere, cumhurbaşkanının AIDS rahatlama veya biber acil durum planı için en azından belirli bir paranın kaldırıldığını söyledi.

Açıklamalar, Columbia Bölgesi Federal Bölge Mahkemesi'nden Yargıç Amir H. Ali tarafından 13 Şubat'tan itibaren bir emeğe uygun olarak İdarenin ilerlemesi hakkında bir durum raporunda yapıldı. Sırayla, hükümetin dünya çapında çalışan yabancı yardımcı şirketlerin ve alıcıların fonlarına vaat etmek zorunda olduğunu ve ABD tarafından desteklenen programların sayısız hayat kurtardığını ve Amerika'nın yurtdışındaki etkisini iyileştirdiğini söyledi.

Bay Trump ve diğer ABD'li yetkililer, federal bütçenin yaklaşık yüzde 1'i olan yabancı yardımın israfla büyüdüğü ve Amerika'nın en önemli çıkarlarından ayrıldığı konusunda ısrar ediyor.

Hareketler, Trump yönetimi ve idari görevlilerin yönergelere uyduklarını ve aynı zamanda fırsatları aradıklarını beyan ettikleri hukuk sisteminde römorkörün en son dönüşüdür.

Bay Trump, Ajanslara 90 gün boyunca neredeyse tüm yabancı yardım masraflarını almaları için talimat verdikten sonra, yetkililer bireysel projeleri kontrol ederken, yardımcı gruplar dava açtı. Molanın görevlerini ve ABD hükümetinin onlarca yıldır finanse ettiği programlara güvenen milyonlarca insanın hayatını tehlikeye attığını savundular.

13 Şubat'ta Yargıç Ali, ajansların “19 Ocak'ta mevcut olan sözleşmeler, hibeler, işbirliği anlaşmaları, krediler veya diğer federal yabancı destek ödülleri” için fon yayınladığı bir emir verdi.

Ancak, davayı alanlar da dahil olmak üzere gruba göre grup, finansmanlarının asla geri yüklenmediğini bildirdi. Salı günü yapılan duruşmada, avukat yargıç Ali, makul tek açıklamanın, hükümetin yabancı yardım için mola vermek için asla adım atmadığını duyurdu.

İdare, başvuruda, ajanslar, herkesin bir kısmı dışında herkesin iptal edileceği hibeleri ve sözleşmeleri kontrol ettiği için, programlarının “iyi, bireysel bir değerlendirmesini” sona erdirerek mahkemenin taleplerini karşılamışlardı.

“U.S.ID, önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde önemli bir tamamlama elde etmek amacıyla fesih mektuplarını işleme sürecindedir” dedi. “Sonuç olarak, hiçbir ABD veya devlet yükümlülüğü askıya alınmış veya duraklatılmış bir durumda kalmaz.”

Gönderime göre, hükümet “kalan ödüllerle tam olarak ilerlemeye” karar verdiği yaklaşık 3.200 sözleşme ve sübvansiyon tespit etti.

Yargıç Ali defalarca bir avukatın 13 Şubat'taki kılavuzundan bu yana fonların serbest bırakılıp serbest bırakılmadığını açıklığa kavuşturması için hükümeti temsil etmeye çağırdı. Avukat, yardım parasının aktığını gösteren bir işarete atıfta bulunamadı ve Yargıç Ali, 13 Şubat'tan önce orijinal Fatura veya Çekme Talepleri ödemek için yeni bir son tarih verdi.

Yabancı yardım için en iyi Trump temsilcisi Pete Marocco'ya göre, devam eden bekleme en azından kısmen lojistik sorunlardan kaynaklanıyordu. Marocco, iki ajansın yaklaşık 2 milyar ABD dolarına, yaklaşık 2 milyar ABD dolarının toplamda toplam ödeme soruşturması sayısına maruz kaldığını söyledi.

Hükümetin argümanının Çarşamba günü daha fazla zaman için gönderildiği bir belgede, “Bu ödemelere mahkeme tarafından verilen süre içinde ulaşılamıyor ve bunun yerine birkaç hafta sürecekti.”

Çarşamba günü kendi başvurularında, Trump yönetimine karşı yasal zorluk getiren gruplar, Trump yönetiminin nasıl gittiğine dair çeşitli semptomlar listelediler.

Bunlar arasında avukatlar, Trump yetkililerinin “normal onay süreçleri tarafından onaylanmış geçmiş çalışmalar için yönergeler için yönergeler de dahil olmak üzere, yabancı yardımların tüm ödemelerine yeni inceleme seviyeleri eklediklerini” savundu.

Avukatlar, jürinin, Salı günü fonlara erişimi olmadığı için, ABD yardımıyla satın alınan HIV ilacının ödenmesi de dahil olmak üzere denizaşırı çalışmalarını araştıramadıklarını söyleyen yardımcı işçilerden gelen açıklamalara atıfta bulundular.

Dışişleri Bakanlığı, bu programlar için finansman sağlamak için haftalar önce Pepafar'dan feragat etti. Ancak Çarşamba günü yapılan bazı ifadeler, faturaların biberle bağlantılı olarak henüz ödenmediğini söyledi.

Çarşamba günü dava edilen grupları destekleyen ifadeler diğer hasarları detaylandırdı.

Bir işçi yaptığı açıklamada, “Portföyümde, aç çocukların terapötik yiyecek, hamile ve emziren kadınlar almadığı, yetersiz beslenme açısından incelenmediği ve mülteci hane halklarının aileleri için yiyecek almak için kupon almayacakları anlamına geliyor.”

Ortak durum raporundaki vahiylerin Çarşamba günü davanın seyrini nasıl etkileyeceği hemen belli değildi. 13 Şubat tarihli Yargıç Ali, Trump hükümetini Perşembe günü yardım almaya zorlayan 13 Şubat'ta.

Hâkimin kendilerini ödemek için ödenmesi için gerçekçi olmayan bir zaman çizelgesi olarak hükümet için bir avukat olarak, hakim onları hemen son teslim tarihine karşı temyiz etti.

Salı günü kayıtta, “Ek bir süre gerekir, çünkü feshedilen veya askıya alınmış sözleşmelerle bağlantılı olarak fonların yeniden başlatılması bir anahtar veya musluk kadar kolay değil.”