Süleyman Soylu niye sessiz

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İzmir’in Konak ilçesindeki, HDP Vilayet Başkanlığı’na giren ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer sabah saatlerinde sevk edildiği adliyede, mahkeme tarafınca tutuklandı. Atağın akabinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun taziye iletisi yahut kınama yayınlaması dikkat çekti.

Bakan Soylu‘nun biroldukca defa karşı karşıya geldiği Adalat Bakanı Abdülhamit Gül‘ün ise saldırıyı kuvvetli tabirlerle kınadığı görüldü. Gül’ün Twitter bildirisi şu biçimde:

“İzmir’de HDP vilayet binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların gayesi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm taraflarıyla aydınlatılacaktır.”

AKP sözcüsü Ömer Çelik
de saldırıyı kınadı. Çelik “İzmir’de HDP Vilayet binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır” tabirlerini kullandı.

SOYLU – GÜL POLEMİĞİ

Soylu
ile Bakan Gül içinde birinci tartışma geçtiğimiz Ocak ayında yaşanmıştı. Soylu, annesine toplumsal medya üzerinden küfür eden kişinin özgür bırakılmasına, Twitter üzerinden reaksiyon göstermişti.

Gül’ün cevabı ise “Klavye başına geçip toplumsal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen masraf itiraz hakkını kullanır lakin yargıya parmak sallayamaz” biçiminde olmuştu.

Gül, paylaşmının akabinde Soylu’nun annesine yapılan hakareti kınamış ve bir defa daha muhtaçlık duyulması halinde bu cins kabahatlere yönelik yaptırımların artırılabileğini fakat bunun tartışma yerinin “sosyal medya değil, parlamento olduğunu” vurgulamıştı.

İKİNCİ PERDE AÇILDI

Soylu, Gül ile yaşadığı tartışmanın ikinci perdesini organize hata örgütü liderliği savıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in görüntülerine yanıt vermek için 24 Mayıs’ta katıldığı Habertürk canlı yayında açtı.

Peker’in kardeşi Atilla Peker’in, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili gözaltına alınması gerektiğini belirterek isim vermeden Bakan Gül’ü işaret eden ve “Benim nazaranvim önleyiciliktir” sözleriyle bir daha Adalet Bakanlığı’na yüklenen Soylu şu yansıyı vermişti:

“Anama sövdüler itirazımı lisana getirdim. Hala toplumsal medyada itiraz ediyorum, sizin isminize itiraz ediyorum. Bugün bunun (Atilla Peker) alınması için KOM Dairesi’ne yazı yazdım. Benim mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim nazaranvim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Sıkıntıyı gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan daha sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus sorunudur.”