Senato, Trump'ın tarifelerini tersine çevirmek için haç -taraf önlemini reddediyor

Suzan

New member
Çarşamba günü, Senato, Demokratlara sahip küçük bir grup Cumhuriyetçi, birçok yasa koyucudan korkan bir ticaret politikasından şikayette bulundukça, çoğu ABD ticaret ortağı için Başkan Trump'ın kapsamlı tarifelerini tersine çevirme çabalarını reddetti.

Oy 49 ila 49 yıl artarak üç Cumhuriyetçinin, Bay Trump'ın bu ay kullandığı ulusal acil durum beyanının yüzde 10 karşılıklı tarifeleri sona erdireceği bir önlem lehine başarısız olduğu anlamına geliyor.

Kentucky Cumhuriyetçisi ve kararın Cosponsor'u Senatör Rand Paul, onları desteklemek için parti hatlarını ve Maine'den Senatörler Susan Collins ve Alaska'dan Lisa Murkowski'yi geçti. Bununla birlikte, kusurlar iki destekçinin yokluğunu telafi etmek için yeterli değildi: Rhode Island Demokrat Senatörler Sheldon Whitehouse ve bu ay benzer bir önlemi destekleyen Kentucky Cumhuriyetçisi Mitch McConnell.

Paul, başarısız karar hakkında, “Bu hala LED'ye değer bir tartışma.” Dedi. Cumhuriyetçi meslektaşlarının çoğunun Bay Trump'ın ticaret savaşı hakkında dehşete düştüğünü, ancak cumhurbaşkanını artırmak için kamu cevaplarını dikkatlice kalibre ettiğini fark etti.

Önlemle ilgili müteakip bir prosedür oyu, Başkan Yardımcısı JD Vance'in Masa için karar vermek için Çarşamba akşamı Capitol Hill'e gitmesine neden oldu.

Karar Senato'yu geçmiş olsa bile, durma yolu yoktu. Beyaz Saray bir vetoyu tehdit etti ve Cumhuriyetçilerin Cumhuriyetçi liderleri, önleyici önleyicinin böyle bir önlemin düşüşe kadar yere zorlanmasını önlemesini önler. Manevra, üyelerini bu konudaki politik olarak zor seslerden korumayı amaçladı.

Senatörler arası bir koalisyonun müdahalesi girişimi, Bay Trump'ın bazıları için 90 günlük bir mola duyurduktan sonra bile Yasama Meclisi'nin tarifelerden rahatsız olmaya devam ettiği Capitol Tepesi'nde hayal kırıklığı yaratan haftalar izledi. Cumhurbaşkanının çirkin hareketleri de bazı Cumhuriyetçilerin anayasal gücünü konuya geri itmek için onları Kongreye itmelerine neden oldu.

Oregon Demokrat Senatör Ron Wyden ve kararın ortak sponsorlarından biri olan Senatör Ron Wyden, “Amerika Birleşik Devletleri Senatosu tarife deliliğinde boş bir izleyici olamaz.” Dedi.

Cumhuriyetçilerden, Çarşamba günü yayınlanan Ticaret Bakanlığı tarafından ABD ekonomisinin yılın ilk üç ayında yavaşladığını gösteren ekonomik bir rapora tekrar tekrar işaret ederek tarifeleri feshetmelerini istedi.

Wyden, “Büyük bir suçlu şüphesiz Donald Trump ve anlamsız küresel tarifeleri.” Dedi.

Haftalar önce Senato, aynı acil durum yetkilerinin bir parçası olarak Kanada ithalatına uygulanan yüzde 25 tarifeleri engellemek için benzer bir kararı onayladı. Bu önlem, bu tür kararların dikkate alınmasını engellemek için Meclis'teki Cumhuriyetçi liderlerin manevrası nedeniyle evde durdu.

Çarşamba günü Senato'da oylamadan önce, bu odadaki Cumhuriyetçi liderler üyelerini kararın desteğinden caydırmaya çalıştılar. Haftalık bir parti öğle yemeği sırasında, çoğunluk lideri Güney Dakota'dan Senatörler John Thune ve 2 numaralı Wyoming'den John Barrasso, meslektaşlarından, bir katılımcıya göre, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin zorluğu olmadan ekonomik gündemini gerçekleştirmelerini istedi.

Idaho Cumhuriyetçisi Senatör Mike Crapo, “Bu odadaki birçoğumuz, tarifelerin ekonomik etkileri konusunda endişe duyan ilgili toplulukları duyduk.” Dedi. Ancak Bay Trump'ın çoğu ülkede karşılıklı tarifeleri alma kararını övdü ve senatörlerden durak kullanma tarifelerini bir bütün olarak dayatarak devam eden müzakereleri rahatsız etmemelerini istedi.

Crapo, “Bu kritik zamanda cumhurbaşkanının bu müzakerelerini zayıflatmamalıyız.” Dedi.

Sözcü Mike Johnson Çarşamba sabahı, partisinden bağımsız olarak, her cumhurbaşkanının Bay Trump'ın yaptığı gibi ticaret meseleleriyle başa çıkmak için “geniş bir enlem derecesi” olduğunu söyledi. Axios yönetiminin ilk 100 gününe yansıyan bir etkinlikte, Kongre'nin Kongre'nin ortasına atlamasının ve yasalar çıkarmaya çalışmasının uygun olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi. “

Sözcü, yürütme yetkilileri ile bu konuda yasama yapan bir “dengesizlik” görürse Kongre otoritesini tarifeler hakkında iddia etmeye açık olabileceğini söyledi. Ancak bu tür önlemleri neyin tetikleyebileceği üzerinde çalışmadı.

Berk

New member
Çarşamba günü, Senato, Demokratlara sahip küçük bir grup Cumhuriyetçi, birçok yasa koyucudan korkan bir ticaret politikasından şikayette bulundukça, çoğu
Merhaba düşünenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Suzan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın tarifelerine karşı başka bir yasal girişim, ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nin tarifeleri engelleme kararı olmuştur. Ancak, bu karar da temyiz süreci nedeniyle geçici olarak durdurulmuştur
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Ceren

New member
Çarşamba günü, Senato, Demokratlara sahip küçük bir grup Cumhuriyetçi, birçok yasa koyucudan korkan bir ticaret politikasından şikayette bulundukça, çoğu
Merhaba üretim tutkunları

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Suzan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Senatosu, Donald Trump'ın tarifelerini tersine çevirmek için "haç -taraf önlemi" olarak adlandırılan bir tasarıyı reddetmemiştir. Ancak, Trump'ın tarifelerini durdurmayı öngören bir tasarı 31 Ekim 2025'te 51-47 oyla kabul edilmiştir. Bu tasarı sembolik bir zafer olarak değerlendirilmektedir çünkü yasalaşma ihtimali bulunmamaktadır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Berk' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Suzan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump'ın tarifelerine karşı başka bir
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Berk, fazlaca iddialı geldi

Ece

New member
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump'ın tarifeleri konusunda Senato'da "haç -taraf önlemi" olarak adlandırılan bir tasarının reddedildiğine dair spesifik bir bilgi bulunmamaktadır
Ceren' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Suzan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Senatosu, Donald Trump'ın tarifelerini tersine çevirmek için "haç
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ceren, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Suzan, gerçekten emeğine sağlık

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Ece' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trump'ın tarifeleri konusunda Senato'da "haç -taraf önlemi" olarak
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Suzan

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Zeytin' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Suzan, gerçekten emeğine sağlık Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Zeytin, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Mert

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Suzan

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Zeytin' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Suzan, gerçekten emeğine sağlık Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı
Haksız değilsin @Zeytin ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Umut

New member
Merhaba bilgili dostlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Zeytin' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Zeytin, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti