Mariangela Capossela, sahip olmayanlara ses veren sanatçı

Suzan

New member
VE eski iltica arşivlerine girdi. Kilometre rafları geçti, içerideki tıbbi kayıtlarla dolu kutuları izledi. Ve var Sonsuz sayıda terk edilmiş harf buldu. Aşk Mektupları, Oraya ilaçlar listesiyle ve psikiyatrik tedavilere koyun. Yardım, rüyalar ve şiirler bağırıyor Hasta sevdiklerine, çocuklarına, annelere, babalara, arkadaşlara, tanıdıklarına, aynı zamanda Papa'ya da Kral'a yazdı: Kimsenin okumadığı mektuplar. Onları ışığa geri getirdi. 20. yüzyılın ilk yarısında 1900'lerin yarısının dışarıda herhangi bir yazışma olduğunu biliyor muydunuz? Yazdılar, yazılı mesajlar gönderdiler, cevapları beklediler, ancak bu mektupların asla gönderilmeyeceğini bilmiyorlardı. Talep etmek pratikti.

Lyon'da İtalyan Sanatçı Mariangela Capossela
Sessiz olanlara sesi geri yükleyen kolektif bir sanat eseri kurdu. “Benim için bu iş, şimdiki zamana cevap vermeye, şunu söyleyebilmek için bir davettir: ben oradayım, insan bağlarını örmek için”.

İş başlıklı Hayali yazışmalar. Bir sosyal inovasyon projesi Ayrıca Nisan ayından RAI 3'te bir belgesel yayın oldu. Capossela mektupları topladı ve sanat eserlerine dönüştü: El -Copyists tarafından iletilen, alıcı olmayı ve cevap vermeyi seçenlere gönderildi ve sonra halka açık yerlerde erişilebilir hale getirildi Okunacak. Yüksek sesle değil ama nerede Herkes onları sessizce diğerleriyle birlikte okur.

Gorizia, kamu yazarları, 18 Mayıs 2024, ph. Luca Innocente

Gorizia, kamu yazarları, 18 Mayıs 2024, ph. Luca Innocente

Capossela yirmi yılı aşkın bir süredir Lyon'da yaşıyor, Fransa'ya Maghreb Francophone edebiyatında bir doktora için geldi, ancak İtalya ile bağlantıyı asla kesintiye uğratmadı. Sanatçı, küratör, ruh kardeşi Vinicio Lo ile birlikte Irpinia'da Sponz FestBellek ve dil arasındaki sınırda, kamusal alan ve yakınlık arasında çalışır.

«Her şey 2022'de bir komisyon tarafından başladı Volterra. Pandemi, kamusal sanat müdahalelerimin bazılarını gören sanat yönetmeni Paolo Verri'nin bana bir meydan okuma sunduğunda bitti: eski vatandaş psikiyatri hastanesinin anısına bir proje tasarlamak. Denetim yapmaya başladım. Bugün sığınmanın 30 binasının olduğu yerde, hepsi yıkım, terk edilme durumunda. Yine de orada Nadir bir hacim buldum: “Descreded yazışmalar”, 140 psikiyatrik hasta mektubu asla göndermedi. Bu yazılara ilgi duymaya başladım, sonra bunu keşfettim Her eski psikiyatri hastanesinde binlerce harf yatıyor. Sıkışmış kalan bir diyaloğun sembolleri. Dolayısıyla, bu kelimeleri klinik dosyalarda kapatma ve kolektif katılım sayesinde yeniden doğmalarını sağlama fikri ».

Güzel Zihinler

Yenilikçi bilim adamı Alessio Fasano: “Mikrobiyom Decifery insan vücudunu hacklemek gibidir”

Eleonora Chioda tarafından

07 Mart 2025

Alessio Fasano, Yenilikçi Bilim Adamı:
Alessio Fasano, Yenilikçi Bilim Adamı:

Volterra'dan Mariangela, Trieste'deki eski hastanelere, daha sonra Gorizia'da, sonunda Lyon'da gitti.

Kolektif sanat projesi şöyle çalışıyor: Bir mektup almak isteyenlerin adlarını ve adreslerini toplayan ilk kamu çağrısı. Alıcı cevap vermeli, Gitmiş birine yazmak. 2 binden fazla kişi misyonlardan birini almasını istedi. İkinci bir çağrı ile Mariangela O zaman mektupların geldiği bölgelerin vatandaşları arasında kopyacıları arayın.

“Biz Hep birlikte bir tür scriptoryum ortaçağ. Mektup yeniden yazıldı. Sakin bir şekilde, ucu ve mürekkep. Hızlı giden bir dünyada yavaşlığın değerini yeniden teyit ederek yazma jestini yeniden kazanıyoruz. Harfler tek tek paketlenir. Her kopyacı bir iz bırakır, bir parçası ».

Trieste, Kamu Yazarları, 16 Mayıs 2024, ph. Adriana Torregrossa

“O zaman son aşama var: okuma. Bir tiyatroda değil, ama Açık alanlarda, aile üyeleri. Calitri'de harfler sakinler tarafından sağlanan evlerin salonlarında okundu. Trieste'de, hala faaliyette olan eski Palazzo Delle Poste'nin kapalı tezgahları arasında ».

Baeutiful Zihinler

Kapsayıcı tasarımın öncüsü Caterina Faleni

28 Mart 2025

Caterina Faleni, kapsayıcı tasarımın öncüsü
Caterina Faleni, kapsayıcı tasarımın öncüsü

Milano'da 1960'larda göç eden Irpinian ebeveynlerine doğdu. Emilia'da büyüdü. “Gerçekte hiçbir yerde evimde hiç hissetmedim.” Ailede sanatla temas yok, ancak hem onun hem de kardeşi Vinicio her ikisi de sanatçı. “Sanatla tanışmasaydık, belki bizi staj yaparlardı … ( editörün notu) »Bologna'da yabancı dil ve edebiyat inceler, o zaman Pisa ve Lyon arasında postkolonyal yağsız literatürde uzmanlaşmıştır.

“CI hayali yazışmalar” projesi de tarihsel bir değere sahiptir.

“Bir hastane kurumunun tarihi belgeleridir ve bir değişim, bir yazışma, aktif hafızanın bir jesti olarak üretmek istiyorlar. Bazı mektuplar acı dolu, diğerleri karıştı, mantık ama şiirsel, hatta diğerleri ironik. Sık sık şöyle diyor:” Size beşinci kez yazıyorum. Neden cevap vermiyorsun? ” Hepsini kapsayan bir iplik var. Bu bir yardım talebi, dışarı çıkma arzusu. Hapishanenin ne anlama geldiğinin güçlü bir temsili var. Sadece bir iltica duvarlarında değil, aynı zamanda bir hastalık içinde de hapis cezası. Acı çekme duygusu parlıyor. Pencereler, farklı bir şekilde çalışan bir zihni olanların dünyasını görmek için başka bir düşünce tarzında açılır. Hasta olanların “ötekiliği”.

Güzel Zihinler

Bruno Basso, Amerika'nın tarlalarında İtalyan bilim adamı: «Toprak hayattır. Bunu korumak bir önceliktir “

24 Nisan 2025

Bruno Basso, Amerika'nın tarlalarında İtalyan bilim adamı: «Toprak hayattır. Onu korumak bir önceliktir
Bruno Basso, Amerika'nın tarlalarında İtalyan bilim adamı: «Toprak hayattır. Onu korumak bir önceliktir

Her harf benzersiz bir parça. «Yazarla birlikte kullanılabilir ve genellikle özdeşleşen birinin kaligrafisini içerir. Proje boyunca, zamansal hatalarla da büyük bir kimlik değişimi var. Ve aynı şey, kopyacının kutsal kitabını gören, mektubun anlamını okuyan ve daha sonra rasyonel olarak düşünürseniz, bunun yerine gerçekleştirilen bir cevap yazar ».

Tüm cevaplar artık sanal bir arşivde. “Hepsini taradım. Kim bilir, belki bir yayın doğabilir …».

Güzel Zihinler

Fosca d'Anceu, kadınların geleceğini değiştirmek için BM'den Avrupa Bankası'na: “Cinsiyet eşitliğini Fas'ın kalbine getiriyorum”

03 Kasım 2024

Fosca d'Aceu, BM'den Avrupa Bankası'na Kadınların geleceğini değiştirmek için:
Fosca d'Aceu, BM'den Avrupa Bankası'na Kadınların geleceğini değiştirmek için:

Bu arada Mariangela, Yurtdışında İtalyan sanatçıların tanıtımı için Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen bir duyuruya katıldı: HA Zaten Fransız sığınmalarına arşivlere girmesine izin verildi. O kadar çok dolaşan enerji. «Birbirlerini tanımayan insanlar kendilerini deneyimi paylaşarak bulurlar. Hissettiği enerji seviyesi güçlü ve güçlü şeyler olur. Okuyucular genellikle yazılı bir parça bırakır, mesaj gönderir. Onlar da bir şekilde demek: şimdiki zaman, var. Bu proje orada olmanın bir yoludur. Başlıkta var: ABD'yi reddeden bu pronominal parçacık».

Yol boyunca hepimize hizmet edebilecek ne öğrendiniz?

Diğerine güven uygulamayı öğrendim, insanda. Fiziğin sürtünme gücü dediği kabul etmek için: Sanatsal eylemde parayı kaybedersiniz, mektupları kaybedersiniz, çok fazla enerjiyi kaybedersiniz, ancak geliştirmekten başka bir şey vardır, geri döner ve bu enerji momentumundan yaratılır. İşte benim hikayem enerjiyi dolaşıma geri koyma davetiyesi … ».

Güzel Zihinler

Tiziana Vanorio, Flegrei Kamplarının “Yavaş Kaldırma” nın sırrını keşfeden jeofizik

16 Mayıs 2025

Tiziana vanorio,
Tiziana vanorio,