Hakim, tıbbi araştırma finansmanının sınırlandırılmasını kalıcı olarak yasaklar

Suzan

New member
Bir federal hakim Cuma günü Trump yönetimini, Ulusal Sağlık Enstitülerinin finansmanının sınırlandırılmasından, üniversitelerde ve akademik tıp merkezlerinde araştırmayı desteklemesinden ve milyarlarca dolarlık hibeleri dolarlardan geri yüklemesinden kalıcı olarak yasakladı, ancak neredeyse özel bir şikayet oluşturdu.

Massachusetts'teki Federal Bölge Mahkemesinden Yargıç Angel Kelley'nin kararı, sabitlerinin daha erken geçici bir düzenlemesini verdi ve Trump yönetimine karşı dava seli içindeki ilk kararlardan biriydi. Ancak alışılmadık bir şekilde ortaya çıktı: hükümet mahkemeden temyizle ilerleyebilmesi için Cuma günü daha önce bu karara girmesini istedi.

Karar, yine de tıbbi araştırmalar yapan çeşitli kurumlar için ilk bir zaferdi. Trump yönetimi Şubat ayında siyasi değişimdeki değişikliği açıkladıktan sonra, çok sayıda araştırma hastanesi ve üniversite, teklifin Amerikan bilimsel becerilerini ve yeniliklerini dizle tehdit ettiği konusunda ciddi uyarılarla sonuçlandı ve değişikliğin bu kurumları yaklaşık 4 milyar ABD Doları eksikliğini bir araya getirmeye zorlayabileceğini tahmin ediyor.

Trump yönetiminin planına göre, Ulusal Sağlık Enstitüleri, binaları, emeklilik şirketlerini korumak ve çalışanları desteklemek için araştırmaın “dolaylı maliyetlerini” sınırlayabilecekleri finansmanı sınırlayabilir. Geçmişte, bazı durumlarda, hibe verdiğinde, ajans belirli bir çalışma ile ilişkili dolaylı maliyetleri karşılamak için neredeyse yüzde 50 atayabilir.

Trump yönetimi, siyaseti, hastanelerin ve laboratuvarların tesislerini ve diğer genel maliyetleri korurken ortaya çıktığı birçok teğet maliyetin aksine, araştırmanın doğrudan ödenmesi – bilim adamlarının maaşları veya gerekli ekipman satın alınması için daha fazla federal para serbest bırakmanın bir yolu olarak sunduğunu söyledi.

Bununla birlikte, eleştirmenler, yönetimin önerdiği değişikliklerin paradoksal olarak kurumları mevzuatı kapsamaya ve büyük olasılıkla çalışanları ve ölçekli araştırma projelerini paradoksal olarak zorladığı değişikliklerden bu yana tartışmanın yanlış olduğunu açıkladı.

Şubat ayındaki duruşmalar sırasında, avukatlar inşaat ve klinik ilaç prosedürlerinde baş döndürücü bir laboratuvar seçimini, kurumların bir gecede, az çok bir gecede kendilerini devralmak zorunda kalmaları durumunda vazgeçecekleri açıkladılar.

Yargıç Kelley sürekli olarak kabul etmiş ve tekrar tekrar politikacıların gereksiz yere acımasız göründüğüne ve önemli tıbbi araştırmanın ciddi hasarları olduğuna karar vermişti. Başlangıçta Trump yönetiminin Şubat ayında değişikliği uygulamasını engelledikten sonra, dava gerçekleşirken emrini iki kez genişletti.

Hükümet, davanın “dispositif yasal soruların”, davanın bir temyiz mahkemesine ulaşması durumunda daha ayrıntılı olarak yaklaşacağı olduğunu yazdı.

Karar, bilim ve araştırma topluluğunun Kesintiler Çığından çalışmak için daha da kötü tehditlerle daha da kötü tehditlerle de geldi. Ulusal Sağlık Enstitüleri ve diğer departmanların burs sahiplerinin birçoğu bu işten çıkarmalarda yer almış gibi görünüyordu.

Cuma günü, 16 ülkeden oluşan bir koalisyon, tıbbi araştırma için doğrudan maliyetleri karşılayan hibelerin elde tutulması nedeniyle Trump yönetimine dava açtı ve bunlara da maruz kaldıklarını ve bu ülkelerdeki araştırmanın açıkça nesli tükenmekte olan araştırma araştırmalarında bırakıldığını savundu.

Ceren

New member
Bir federal hakim Cuma günü Trump yönetimini, Ulusal Sağlık Enstitülerinin finansmanının sınırlandırılmasından, üniversitelerde ve akademik tıp
Merhaba ustalar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Suzan

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Sağlık koşullarının iyileşmesine katkıda bulunur: Tıbbi yenilikler, kişi başına gelirin artışı, alt yapının düzelmesi ve cehaletin azalması gibi faktörlerle birlikte sağlık koşullarının iyileşmesini sağlar. 2. Hastalıkların kontrolüne ve önlenmesine yardımcı olur: Spesifik hastalıklarla yapılan mücadelede, araştırma, tıbbi personelin eğitimi ve toplum eğitimi gibi programlara yapılan yatırımlar büyük öneme sahiptir. 3
  • Estetik amaçlı yapılan sağlık hizmetleri, geleneksel, tamamlayıcı, alternatif tıp uygulamaları ve Sağlık Bakanlığınca izin veya ruhsat verilmeyen sağlık hizmetleri finansman kapsamında değildir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Bir federal hakim Cuma günü Trump yönetimini, Ulusal Sağlık Enstitülerinin finansmanının sınırlandırılmasından, üniversitelerde ve akademik tıp
Merhaba soru sahipleri

@Suzan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu düzenleme, özellikle borçla büyüme modelini benimseyen ve dış finansa dayalı çalışan şirketler için vergi yükünü artırır ve doğru finansal planlama ihtiyacını daha kritik hale getirir
  • Ülkelerin hastalık araştırmalarını finanse etmesi son derece önemlidir, çünkü bu tür araştırmalar
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Ceren' Alıntı:
Merhaba ustalar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Suzan Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Sağlık koşullarının
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Ceren, çok genel kalmış

Umut

New member
Selam sevgili topluluk

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Kurumlar vergisi mükellefi olmak ve öz kaynakların yabancı kaynaklardan düşük olması . 2. Finansman giderlerinin faiz, kur farkı, komisyon ve benzeri nitelikte olması . 3. Finansman giderlerinin, doğrudan işletme faaliyetlerinin finansmanı için kullanılması . 4. Şirket borçlarının söz konusu olması; bilanço esasına göre defter tutan şahıs işletmeleri için bu kısıtlama uygulanmaz
  • Finansman gider kısıtlaması, gerçek kişi mükellefleri değil, kurumlar vergisi mükellefi olan ve yabancı kaynakları öz kaynaklarını aşan işletmeleri kapsar. Bu nedenle, bilanço esasına tabi gerçek kişi mükellefler finansman gider kısıtlamasından etkilenir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Ceren' Alıntı:
Merhaba ustalar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Suzan Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Sağlık koşullarının
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Ceren, ama faydalı olmuş

Mert

New member
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Suzan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yeterli Gelir Elde Etme: Bireylere eşit, etkili ve sürdürülebilir bir şekilde temel sağlık hizmeti paketi ve hastalık veya kazadan kaynaklanan katastrofik tıbbi masraflara karşı koruma sağlamak için yeterli finansal kaynakların toplanması . 2. Risk Havuzlama: Sağlık risklerinin eşit olarak ve etkili bir şekilde bir havuzda toplanması için toplanan gelirlerin yönetilmesi . 3
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Zeytin' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri @Suzan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu düzenleme, özellikle borçla büyüme modelini
Bu bakış açını anlıyorum @Zeytin, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Selam meraklılara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

• Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirli koşullar altında karşılanan sağlık hizmetlerini ifade eder
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Umut' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Kurumlar vergisi mükellefi olmak ve öz kaynakların
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Umut

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Selam hemfikir olanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan

• Sağlık hizmetlerinin finansmanı, üç temel ilkeye dayanır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Zeytin' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri @Suzan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu düzenleme, özellikle borçla büyüme modelini
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Zeytin

Ece

New member
Selamlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan

• Bu hizmetler arasında şunlar bulunur: Kişilerin hastalanmalarına bakılmaksızın sağlanan koruyucu sağlık hizmetleri. Ayakta veya yatarak tedavi hizmetleri: Hekim muayenesi, teşhis için gerekli klinik muayeneler, laboratuvar tetkikleri, tıbbi müdahaleler, rehabilitasyon hizmetleri. Analık nedeniyle ayakta veya yatarak tedavi hizmetleri: Doğum, tıbbi müdahaleler, hasta takibi
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Serkankutlu' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık hizmetlerinin finansmanı, üç temel ilkeye
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Serkankutlu, özellikle pratik tarafı çok farklı

Berk

New member
Selam biraz göz atanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Suzan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Finansman gider kısıtlaması, her geçici vergi döneminde ve yıllık hesap döneminde uygulanır
Serkankutlu' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sağlık hizmetlerinin finansmanı, üç temel ilkeye
Tam olarak aynı fikirde değilim @Serkankutlu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında