Elon Musk Sahte Yapay Zeka Tarafından Değiştirilmiş Kamala Harris Videosunu Paylaştı

Suzan

New member
“Ben, Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan adayınım çünkü Joe Biden sonunda bunadığını gösterdi tartışma sırasında” ve ayrıca “Ben çeşitliliğin ilahıyım, bu yüzden söylediğim bir şeyi eleştirirseniz, hem cinsiyetçi hem de ırkçı olursunuz” ve ayrıca “Ben Derin Devletin kuklasıyım ve 4 yıl boyunca kukla ustası Joe Biden tarafından eğitildim”: görünüşe göre Kamala Harris tarafından söylenen bu sözler, bir videoda yer alıyor İtalyan gecesinde Elon Musk da aynı paylaşımı Twitter'dan yaptı.

Ancak videonun sahte olduğu ve muhtemelen Beyaz Saray'a Demokrat Parti adayı olan kişinin sesinin duyulduğu ilk video olduğu belirtiliyor. yapay zeka ile yeniden yaratıldı: New York'taki Cornell Üniversitesi'nde Güvenlik, Güven ve Emniyet bölümü müdürü olan Alexios Mantzarlis, NBC News'e içeriğin doğrulandığını doğruladı Bu bir deepfake olarak değerlendirilebiliryani yapay zeka ile oluşturulmuş bir sahte.

ABD Başkanlık

Kamala Harris TikTok'a Çıktı: “Zamanının Geldiğini Düşündüm”

Emanuele Capone tarafından

26 Temmuz 2024

Twitter Kuralları (İki Kez) İhlal Edildi

Videonun kaynağı belirsiz, hangi kaynaktan geldiği belli değil Harris'in gerçek görüntüleri Harris'in gerçekten söylediği şeyleri ve hiç söylemediği şeyleri söyleyen bir seslendirmenin yanında kaydırın: bunu ilk paylaşan (her zaman Twitter'da) kişi olurdu YouTuber Bay Reagan'ın hesabı“Kamala Harris'in kampanyasının parodisi” başlığıyla paylaştığı tweet'i, bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla 3,1 milyondan fazla görüntülenme ve binlerce yorum aldı.

Musk'ın retweeti geldi İtalya'da saat 1'den kısa bir süre sonra“Bu şey muhteşem” başlığıyla birlikte ve şimdi puan aldı yaklaşık 130 milyon görüntülemeyaklaşık 240 bin retweet ve yaklaşık 60 bin yorum.

Tweetlerden hiçbiri şu şekilde değil: yazılı Yapay Zeka Tarafından Üretilen İçerikTwitter'ın kurallarının doğrudan ihlali, “insanları aldatabilecek veya şaşırtabilecek veya zarara yol açabilecek yapay, işlenmiş veya bağlam dışı medyayı paylaşamazsınız” ve “biz” yanıltıcı içerik barındıran gönderileri etiketle İnsanların bunun gerçekliğini anlamalarına yardımcı olmak ve daha fazla bağlam sağlamak için.” Ancak bunların hiçbiri Bay Reagan'ın tweet'inde veya Musk'ın tweet'inde gerçekleşmedi.

Musk'ın mini U dönüşü: “Bu bir parodi”

Eğer ilki büyük harfle yazılmışsa Parodinispeten açık hale getirerek bir şekilde daha dürüst olabilirdi yanlış doğa İçeriğin ikincisi (bu arada en fazla görünürlüğe sahip olanı) tamamen yanıltıcıdır ve tehlikeli sahte haberlerin mükemmel bir örneği Twitter'ın artık savaşamayacağı (ya da savaşmak istemeyeceği) bir sahtekarlık: makul şeyler söyleyen ve bazı şeyleri göz ardı eden bir sahtekarlık Komplo teorisyenleri arasında en yaygın paranoya (Derin Devlet'le ilgili olan gibi) ve birçok kişinin yanlış anlayabileceği bir gerçek.

Tam da bu noktada Musk, Gavin Newsom ile kısa bir çevrimiçi görüşme yaptıKaliforniya'nın mevcut valisi ve olası başkan yardımcısı adayı: “Böyle bir reklamda (tırnak içinde, ed.) sesi manipüle etmek yasadışı olmalı,” diye yazdı Newsom Twitter'da. “Bunun olduğundan emin olmak için birkaç hafta içinde bir yasa imzalayacağım.” Sosyal ağın bir numarası, “Dünyaca ünlü bir otorite olan Profesör Suggon Deeznutz'a (İtalyancada Profesör Sticazzi gibi, ed.) sordum ve bana şunu söyledi: parodi yasaldır Amerikada”.

Musk'ın ilk tweet'i (“Bu şey inanılmaz” ile ilgili olan) ile ikinci tweet'i (bunun bir parodi olduğunu kabul ettiği tweet) arasında, ancak, 5 saatten fazla zaman geçtiPaylaştığı videoyu kim bilir kaç bin, kaç bin kişi izlemiş ve gerçek zannetmiş.

@capoema