Elon Musk, OpenAi ve Altman'a dava açtı: “Şirketi Microsoft'un yan kuruluşu haline getirdiler”

Suzan

New member
Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a dava açıyor. Musk'a göre, ChatGPT üreticisinin Microsoft ile olan milyarlarca dolarlık ittifakı, startup'ın insanlığın yararına yapay zeka sistemleri oluşturma yönündeki orijinal misyonunu tehlikeye attı. Ve kar amacı gütmeyen. Musk, OpenAi'nin ilk finansörleri arasındaydı ve 2018 yılına kadar Yönetim Kurulu üyesiydi.

Musk'un avukatları Perşembe günü San Francisco mahkemesinde sunulan bir belgede “OpenAI, Inc., dünyanın en büyük teknoloji şirketi Microsoft'un fiilen kapalı kaynaklı bir yan kuruluşuna dönüştürüldü” diye yazdı. Musk'un avukatları, Microsoft'un yatırımlarını kabul etme seçeneğinin şirketin doğasını etkili bir şekilde bozacağını öne sürüyor. Projelerini gizleyecek bir BT devinin ellerine teslim etmek. Avukatlar, şirketin en gelişmiş yapay zeka modeli olan GPT-4'ün tasarımı konusunda “mutlak gizlilik” koruduğunu iddia ediyor.

Musk, 2015 yılında OpenAI'yi kurdu ancak altı yıl önce yönetim kurulundan istifa etti. Bugün elektrikli araç üreticisi Tesla'ya ve roket üreticisi SpaceX'e liderlik ediyor ve Ekim 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. Pek çok kişi onun OpenAi'den ayrılışının temelinde Sam Altman'la olan anlaşmazlıkların yattığına inanıyor ve her şeyden önce ikincisinin geleceği gerçeğiyle bağlantılı. onu toplumda liderlik rolünden mahrum bıraktılar. Musk bir yıl önce kendi üretken yapay zeka projesini başlattı: Grok.

Washington Post'un Perşembe günü bildirdiğine göre, OpenAI Mart ayında birkaç yeni yönetim kurulu üyesi atamayı planlıyor. OpenAI'nin chatbot'u ChatGPT, Kasım 2022'deki lansmanından sonraki altı ay içinde dünyanın en hızlı büyüyen yazılım uygulaması haline geldi. Üretken Yapay Zeka alanında çılgın bir yarışı etkili bir şekilde başlatan program, birçok şirketin projelerini hızlandırmasına neden oldu. Meta, Google ve Microsoft, büyük ölçekli dil sistemlerini sonraki aylarda kendileri yayınladılar.

Konular