Dilek ağacına ne bağlanır ?

Berk

New member
Dilek Ağacına Ne Bağlanır?

Forumdaşlar, size bir hikaye anlatmak istiyorum. Belki hepinizin hayatında bir anı vardır; kaybolan bir dilek, söylenmiş bir söz ya da tutturulmuş bir ipucu… Dilek ağacı hepimizin hayal gücünde bir şekilde yer etmiştir. Ama bu ağaç, sadece dileklerimizi değil, kalbimizi de taşır. Hepimiz, arada bir dileklerimiz için ağacın altına gelir, gizlice içimizi dökeriz. Bazen duygularımızı aktarmak, evrene göndermek yetmez; bir şeylere tutunmamız gerekirmiş gibi gelir.

Hikayemde, birbirinden farklı iki karakterin içsel dünyasına ve hayatta verdikleri kararların peşinden gidişlerine tanıklık edeceksiniz. Erkek ve kadın, bir dilek ağacının etrafında buluşurlar. Ne birbirlerini tanırlar, ne de o ağacı daha önce görmüşlerdir. Ama ikisi de kaybolmuş bir umudu bulmaya çalışmaktadır.

Dilek Ağacının Yanında

Emir, bir sabah erkenden yola çıkıp, eski köylerinden çok uzak bir kasabaya gitmeye karar verdi. O günden sonra, her şeyin bir çözümü olduğu inancıyla büyütülmüş bir adam olarak, son birkaç yıldır hayatının en zorlu dönemini yaşıyordu. Annesinin ölümünden sonra kaybolan huzuru, ne işinde ne de kişisel ilişkilerinde bulamıyordu. O yüzden, içsel bir boşlukla dolu olan kalbini taşımak, çok zordu.

Bir sabah, sabahın erken saatlerinde kasabaya vardığında, kasabanın meydanına gelen yaşlı kadından duyduğu bir hikaye ona umut ışığı oldu.

"Bir dilek ağacına bağladığın şey, sana geri döner. Ama unutma, ne dilediğin değil, ne beklediğindir önemli," demişti yaşlı kadın.

Bunu düşündükçe, "Ne bekliyorum?" sorusunun cevabını aramaya başladığı an, adımlarını bir dilek ağacının olduğu yöne doğru atmaya başladı.

Kadın ise, Zeynep… O da tıpkı Emir gibi, hayatta bir şeylere tutunmak için mücadele ediyordu. Ama o, duygularıyla karar veren, kalbinin yolunu takip eden bir kadındı. Her ne kadar birçoğumuz gibi mantıklı olmayı, çözüm aramayı tercih etse de, Zeynep’in dünyasında duygular her zaman bir adım öndeydi. Kendisini, bazen hayal ettiği bir yolculuğa çıkarırken buluyordu. Kendi iç yolculuğunda da bir şeylere bağlanma ihtiyacı duyuyordu; ama bu, daha çok sevdiklerinin hatıralarıydı, kaybolan umutlar ve geçmişin kalıntılarıydı.

Bir gün, Zeynep de duygusal bir boşluk içinde yürürken, kasabanın meydanına gelir ve burada Emir’i görür.

Dilek Ağacına Bağlananlar

Emir ve Zeynep birbirlerine selam verirken, karşılarındaki eski dilek ağacının etrafında fark ettikleri şey; her birinin bir bağ kurmaya çalışmasıydı. Emir, çözüm arayan bir zihniyetle, her bir ipliği bir çözüm arayışı olarak bağlarken, Zeynep ise içsel acılarından kurtulmaya çalışan bir insan gibi bağlarını sıkıca tutuyordu.

Zeynep, “Burada insan bir dileğini dilemek için ne bağlar ki?” diye sorar. Bu soru, Emir’in düşüncelerini derinleştirir. “Belki dileklerimizi değil, kaybettiklerimizi bağlıyoruz,” diye düşünür.

Zeynep, “Ben kaybettiklerimi bağlamak istiyorum,” der, gözlerinde eski bir acı ve özlem vardır. Emir ona bakar, “Ama neyi kaybettik? Umut mu? Ya da kaybolan şeylerin bir daha bulunamayacağı düşüncesi mi?”

Zeynep biraz sessiz kalır ve gözleri parlamaya başlar. “Belki de kaybolan şeyler, sadece bir zamanlar var olduklarını hatırlatmak için gelir. İşte o yüzden ben kaybettiklerimi bağlamak istiyorum. Çünkü belki bir gün, bir anı geri getirebiliriz.”

Emir, Zeynep’in söylediklerine anlam veremez. O, her şeyin bir çözümü olması gerektiğini ve her şeyin zamanla düzelmesi gerektiğini düşünür. Ama Zeynep’in sözlerinde bir şeyler ona dokunmuştur. Dilek ağacının altına yanaşırken, Zeynep bağladığı bir parça kumaşa, belki kaybolan eski sevgisinin kokusunu bırakıyordur. Emir, ise bir düğüm atar ipliğine, çözülmemiş sorularının içinde boğulmuş bir çözüm arayışının simgesi olarak.

Birlikte Bir Dilek Dilemek

Zeynep ve Emir, dilek ağacının altında birbirlerine bakarlar. İkisi de farklı yerlerden gelmiş, farklı duygularla büyümüş, farklı hayalleri takip eden iki insandır. Ama bu an, ikisinin de hayatında bir dönüm noktasıdır.

Zeynep, "Bir dilek tutalım mı?" diye sorar. Emir biraz tereddüt eder ama Zeynep’in gözlerindeki ışık ona güven verir. “Hayatımıza biraz umut koyalım,” diye cevaplar. Ve ikisi, en içten dilekleriyle gözlerini kapatır, dilek ağacının altındaki bu özel anda bir arada olmanın huzurunu yaşarlar.

İçlerinden biri, kaybolan aşkını geri getirmeyi diler. Diğeri ise kaybolan umutları yeniden keşfetmeyi. İkisi de farklıdır ama aynı yoldadırlar: Bir şeylere tutunmak, kaybolmuş olanı geri bulmaya çalışmak.

Siz Ne Bağlardınız?

Bu hikaye belki de hepimizin içinde bir şeyleri hatırlatıyordur. Her birimizin dilekleri, kayıpları, umutları farklıdır. Ama bir dilek ağacına bağladığınızda, bazen sadece dileklerinizin değil, hayallerinizin de geri döneceğini bilmek, bir noktada anlam kazanır.

Peki ya siz? Hayatınızdaki kaybolmuş dileklerinizi, duygularınızı bir dilek ağacına bağlasaydınız, ne bağlardınız?