Coşkun Sabah: Toplumsal medyadaki kara cahiller hiç umurumda değil!

Tuncay

New member
Unutulmaz müziklerin bestekarı ve ud sanatkarı Coşkun Sabah’ın ömrü kitap oldu. Yaklaşık 400 yüz sayfalık kitap, Didem Abidin ve Selahaddin Abidin tarafınca kaleme alındı. Sabah, evvelki gün Etiler’de bir restoranda düzenlenen basın toplantısı ile kitabının tanıtımını yaptı.

“51 YILLIK SANAT HAYATIM VAR”

Sanatçı, ömrünü anlatan kitap hakkında, “51 yıllık bir kıssa bu aslında. Sıfırdan gelen bir adamın çay bahçesinden, düğün salonundan geçip Coşkun Sabah bulunmasına kadar gelen bir öykü. Kitapta epeyce can alıcı dönüm noktaları var. 41 yıllık şarkıcılık öyküm var. 10 yıllık sahnelerdeki ud sanatkarı geçmişimi de katarsak 51 yıllık bir sanat hayatı ve yaşadıklarım var” dedi.

Kitapta omurundaki bir epeyce dönüm noktasına yer verdiğini belirten Sabah, “Müzikle iç içe geçen yıllar, konservatuvar yıllarım, İstanbul radyosu ve devlet korosunda geçen yıllar. Bülent Ersoy ile konservatuarda sınıf arkadaşıydık. yıllar daha sonra kopukluk oldu ve Maksim Gazinosu’nda karşılaşmıştık. Bunların hepsini anlatıyorum” biçiminde konuştu.

“HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI”

Bir gazetecinin “yaşamınızdaki en can alıcı şey neydi?” sorusuna ünlü sanatçı, “Konservatuarı okumuş yeterli bir saz sanatçısıydım. Yeşil pasaportum vardı, devlet memuruydum lakin ünlü bir sanatçı olma yolunda planımı yaptım ve memuriyetten istifamı verdim. Annem hayli üzüldü, gönül koydu bana fakat ben planımı yapmıştım. hayatımdaki hayli değerli bir karardır. hayatımın dönüm noktasıdır. Hepsi kitapta var. Yaşanmışlıklar var” sözlerini kullandı.

“O BAYANLARIN BİRDEN FAZLA EVLİ VE ÇOCUK SAHİBİ”

Ünlü müzikçi, Aşk yaşadığı bayanların kitapta yer alıp almadığı ile ilgili soruya, “Yaşadığım aşkları kendime sakladım. Zira o bayanların birden fazla bugün evli ve çocuk sahibiler. Onlara karşı haksızlık ve saygısızlık yapmak istemedim anlatmadım” karşılığını verdi.

“EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜYOR”

Evlilik üzerine söylemiş olduği kelamların büyük yankı uyandırdığı hatırlatılan sanatçı, “Evliliklerde 20 yıldan daha sonra eşinizle hala kızı, teyze kızı üzere oluyorsunuz sözlerimi toplumsal medyadaki bir ekip bilgisiz, birebir vakitte kara bilgisiz şahıslar anlayamadılar. Onlar hiç umurumda değil” dedi.

Sabah, “Belden aşağı vurmaya çalışıyorlar, hazırda bekliyorlar. Onları hiç umursamıyorum. Ne anlattığının farkında bile değiller. ‘Evlilik aşkı öldürüyor’ sözünün öteki bir izahıydı bu. Aşkı ölmeyen yaşlı beşerler görüyorum dayanılmaz duygulanıyorum” açıklamasını yaptı.

“ESKİ EŞİMLE AKRABA ÜZERE OLDUK”

69 yaşındaki sanatçı, “örneğin boşandığım eşim Ceyda (Okay) Hanım’la ayrıldık. Bir akraba üzere, yakınım üzere olduk” formundaki kelamlarıyla daha evvelki kelamlarını savundu.

Müzikçi, “Bugün başıma bir şey gelse yanıma birinci koşup gelecek kişi de eski eşimdir. Bir akraba fedakarlığı üzere düşünün. Bu bir sahiplenmedir yıllar daha sonra. Lakin aşk sıklıkla ölüyor” dedi.

1997 yılında nikah masasına oturan Ceyda Okay ile Coşkun Sabah, 2017’de evliliklerini resmen sonlandırmıştı. İkilinin Roza ve Helen isminde iki kızları bulunuyor.