Çok tehlikeli… Yayalar bu tabela ile geçebiliyor

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Başakşehir Hürriyet Bulvarı’nda bulunan okulun önündeki yaya geçidi, ‘tehlike geçidi’ne döndü. Geçitte bilhassa öğrenci ve veliler sıkıntı anlar yaşıyor. Geçitte kazalar da eksik olmuyor. O kazalardan biri de geçtiğimiz salı günü öğlen saatleri oldu. 2 bayan yolun karşısına geçmek için yaya geçidine geldi. bir süre bekledikten daha sonra yola adım atan yayaların ortası süratle gelen araç daldı. Yabancı asıllı bir bayan aracın çarpması kararı yaralandı. Yardımına yanındaki arkadaşı ve etraftakiler koştu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis grupları bayanı hastaneye kaldırdı. Kolu kırılan bayan, hastanede tedavisinin akabinde taburcu edildi.

‘DUR’ LEVHASIYLA KARŞIYA GEÇİRİYOR

Etraftakiler bu kazanın birinci olmadığını lisana getirirken yaya geçidi için ‘Tehlike saçıyor’ dedi. Araç şoförlerinin de yaya geçidine yaklaştığında yavaşlamadığı yayalara yol vermediği gözlendi. 650 öğrencisi bulunan okul tehlike saçan yola seyyar ‘dur’ tabelasıyla tedbir bulmaya çalıştı. Okulun güvenlik vazifelisi ise elindeki ‘dur’ tabelası ile yaya geçidinden öğrencileri geçiriyor. Yaya geçidinin önünde bulunan okul çalışanı ve yetkilileri trafik ışığı yahut kasis talep ediyor.

“2 YILDA EN AZ 5 KERE KAZA OLDU”

Okulun müdürü Sebahattin Keskin de “Bulunduğumuz yer Hürriyet Bulvarı. Burası da 650 öğrencisi bulunan bir okul. Çok ağır bir trafik akışı var. Burada 15 dakika bekleyip karşıdan karşıya geçmeye çalışsanız bile kimi vakit mümkün olmuyor. Yetkililer yalnızca buraya bir yaya geçidi koydu. Velilerimizle toplu dilekçe bile verdik. Veliler için de öğrenciler açısından da tehlike her geçen gün artıyor. İki yılda en az 5 tane kaza oldu okulun önünde. Biz buraya bir trafik ışığı istiyoruz. Her iki yana da kasis talep ediyoruz” diye konuştu.

“HER GÜN BEN 50-60 ÖĞRENCİYİ KARŞIDAN KARŞIYA GEÇİRİYORUM”

Okulda güvenlik vazifelisi olarak çalışan Mehmet Akif Tanrıkulu, “Her gün bu biçimde elimizde dur levhası ile geçiyoruz. Ona karşın gaza basıyorlar. Daha dün saat 3 civarlarında bir bayana çarptılar. Çok şükür meyyit ya da yaralı olmuyor. 600 öğrenci var ben her gün 50-60 tane öğrenciyi karşıdan karşıya geçiriyorum. Yaya geçidi var, bir de dur levhasını gösteriyorum ona karşın kimse durmuyor. Kaç kez trafik ışığı yapılması için ricada bulunduk, hiç bir şey yapılmadı. İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?” dedi.