Burak Oğraş cinayetinde yeni gelişme: Baba Oğraş ile Tamince görüştü

semaver

Active member
Burak Oğraş cinayetinde yeni gelişme: Baba Oğraş ile Tamince görüştü 2011’de Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi 3. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın, zarurî stajını yapmak üzere gittiği Antalya Rixos Lares Hotel’in pansiyonun boş havuzunda cesedi bulunmuştu.

Geçen yılın ağustos ayında, baba Murat Oğraş’ın tespit ettiği 6 şüpheliden 2’si bir daha söze çağrılmış, o tarihte 43 yaşında bulunmasına rağmen 16 yaşındaki öğrencilerle birebir lojmanda konaklayan şüphelilerden F.P. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Lakin isimli denetim kaidesiyle özgür bırakılmıştı.

Bir başka kuşkulu C.A.’nın ise yurtharicinde olduğu ortaya çıkmıştı.

FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Fettah Tamince’nin otelinde öldürülen Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, Cumhuriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Tamince ile görüştüğünü söylemiş oldu. Tamince’nin kendisinden vakit istediğini aktaran Oğraş, ’10 yıldır yapılması gerekenleri yapmayan’ avukatını da azlettiğini söylemiş oldu.

Fettah Tamince ile görüşmenin bilgilerinı anlatan Oğraş, şunları söylemiş oldu:

“Türkiye Personel Partisi (TİP) Genel Lideri Erkan Baş ile basın açıklamasından daha sonra Fettah Tamince ile görüştük. Daima cinayeti gündemde tutmam kendisini rahatsız ettiği için, Tamince benimle görüşmek istedi. Tamince’nin iki avukatı, benim avukatım, Fettah Tamince ile toplantı yaptık. Bu durumdan epey rahatsız olduğunu söylemiş oldu. Periyodun Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Asayiş Şube Müdürü, Tamince’ye ‘biz bu cinayeti kapatırız’ diye umut verdi. Biz kendi gücümüzle biroldukça şey yapmaya çalıştık. 10 yıldır da bu sebepten kapatamadılar belgeyi. Failler belirli olduğu biçimde faili meçhul üzere gösteriliyor. Tamince, bana görüşmede ‘ne istediğimi’ sordu. Ben de, ‘Senin bu ülkede ulaşamayacağın hiç bir kurum, bürokrat yok. Git savcıyla görüş, avukatlarını nazaranvlendir. Emniyet müdürünle, asayiş şubeyle görüş. Bir an evvel oğlumun katilleri yargı önünde hesap versin’ dedim.

Bana üç ay daha sonrası için bir randevu daha verdi. ‘Taleplerinizi karşılayabildik mi?’ onu tartışırız dedi. Ben Tamince’nin samimiyetine hiç bir biçimde inanmıyorum. Kendisinin dört çocuğu olduğunu söylemiş oldu. Ben de, ‘senin çocuklarından biri öldürülse sen ne yapardın’ dedim, bana yanıt veremedi.”

“BEN DE MAĞDURUM”

Tamince’ye Linkedin üzerinden, ‘Eğer vicdanın var ise adaletin sağlanmasına yardımcı ol’ yazan Oğraş, Tamince’nin daha evvel kendisini Twitter’dan engellediğini fakat 10 yıl daha sonra birinci kere yanıt verdiğini aktardı.

görüşmede Tamince, “Burada iki mağdur var, biri Murat beyefendi. O oğlunu kaybetti, oburu de benim. Türkiye beni cinayeti örtbas etmekle tanıdı’ diye avukatlarına sitem ettiğini aktaran Oğraş, “Bir şey yapacaklarını zannetmiyorum. Her şeyde pürüz çıkardılar, devam ediyorlar” halinde konuştu.

Taammüden öldürme olarak cinayet davasının devam ettiğini vurgulayan Oğraş, “Benim oğlumun evrakı 10 yıldır kapanmadı. Mahkemece alınan daimi arama sonucu var. En başında kuşkulu vefat olarak kayıtlara geçti lakin belge savcılığa teslim edikten daha sonra tam olarak 10 yıldır ‘kasten öldürme’ olarak devam ediyor. Hatanın maiyeti taammüden öldürmedir” tabirlerini kullandı.

Kriminal raporun bilgilerinı da aktaran Oğraş, “Dosyada 78 sayfalık kriminal rapor var. Şüphelilerin palavra söylemiş oldukleri belirtmiş. Oğlumun cep telefonu hala bulunamadı” dedi.

“RİXOS İSMİ GEÇTİĞİ İÇİN…”

Oğraş, ”Aynı savcı, takipsizlik verdiği bireylerle ilgili 2019 yılının kasım ayında Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı. ‘Yeterli kuşkunun varlığı mevcuttur. Bu bireylerle ilgili takipsizlik sonucunın kaldırılması gerekmektedir’ diye. Bakanlık ise, RİXOS ismi geçtiği için evrakta hiç bir münasebet göstermeden bu 6 cinayet şüphelisi ile ilgili takipsizliği kaldırmadı. Birebir savcı, bir daha geçen yılın ağustos ayında baş şüphelilerden F.P’yi sorgulayıp ‘yeterli kuşkunun varlığı mevcuttur tutuklansın’ diyerek nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme ise adresi sabit diyerek isimli denetimle toplum içine saldı.

Bir öbür baş kuşkulu C.A., Almanya’ya iltica etti. Polis bulamadı. Adresini, telefon numarasını ben tespit ettim. Savcıya bildirdik. Bütün çabayı biz gösteriyoruz. Verdiğimiz gayret niçiniyle, hukukçular belgenin kapanmamasına mucize diyorlar. Gazeteciler, ‘şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçiyor lakin belge savcılığa teslim edildikten daha sonra taammüden öldürme olarak devam ediyor” halinde konuştu.

Son olarak baba Oğraş, “Mücadelem adalet sağlanana kadar artarak devam edecektir” dedi.