AI ve “Oppenheimer Anı”

Suzan

New member
Ana yaratıcılarından birine adanmış yeni filminden bir ipucu alarak atom bombasımüdür Christopher Nolan konuştu “Openheimer anı” bugün yapay zeka alanında çalışanlar için.

“Yapay zeka eninde sonunda nükleer silahlarımızı kontrol edecek – dedi Nolan – AI’nın onu geliştiren ve kullananlardan farklı bir varlık olduğunu düşünürsek, o zaman mahkumuz”.

Direktörü, “İnsanları, ellerindeki araçlarla yaptıklarından sorumlu tutmalıyız” diye ekledi. “Openheimer”23 Ağustos’tan itibaren sinemalarda.

Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan

Oppenheimer’ın yönetmeni Christopher Nolan

Nolan yapay zeka uzmanı değil, diğer entelektüeller gibi o özellikle huzursuz bu teknolojiye doğru. Ve onun yeni çalışması Robert Oppenheimerfizikçinin 2006 Pulitzer Ödüllü biyografisine dayanarak, belli ki yalnızca endişelerini büyütmek.

1942’de başkanlığına çağrıldı manhattan projesiyol açan ABD atom programı Hiroşima ve Nagazaki bombalarıOppenheimer, ölümcül bir silah üzerinde çalıştığının farkındaydı.

dergi Bilimsel amerikalı Oppenheimer’ın bomba patlamasının optimize edilmesine yardım ettiği aynı hafta içinde “sabah yürüyüşlerinde ‘o zavallı küçük insanlar’ diye mırıldandığının duyulduğunu yazıyor.”

Fizikçi Robert Oppenheimer, sağda, Nagazaki üzerinde patlayan atom bombasının fotoğrafına işaret ediyor.

Fizikçi Robert Oppenheimer, sağda, Nagazaki üzerinde patlayan atom bombasının fotoğrafına işaret ediyor.

Ve Oppenheimer’ın kendisi, New Mexico çölündeki ilk atom bombasının patlamasının ardından, 16 Temmuz 1945’tefısıldardı: “Artık dünyaların yok edicisi Ölüm oluyorum”. Bunlar onun sözleri değil, Allah’ın ayetlerinden biriydi. Bhagavad-GitHinduizme inananlar için çok değerli olan “Hindistan İncili”.

Savaştan sonra Oppenheimer, Başkan Truman nükleer silahların uluslararası kontrolü hakkında konuşmak ve ona “Ellerimde kan varmış gibi hissediyorum” demek.

Benzer şekilde, günümüzde modern yapay zekanın babaları vicdanlarıyla barışırlarve – yanlış şekilde kullanılırsa – insanlara çok büyük zararlar verebilecek bir teknoloji ile. Bunlardan biri, Geoffrey Hinton2018 yılında bilgisayar bilimi için “Nobel” ödülü, değerli sinir ağları üzerinde çalışmakon yıldır çalıştığı şirketten kısa süre önce ayrılmış, GoogleAI’nın kontrolsüz gelişimi ile ilişkili riskleri kınamaktan çekinmeyin.

Yapay zeka

Geoffrey Hinton Google’dan ayrıldı: AI’nın vaftiz babası kim ve neden ayrıldı?

kaydeden Emanuele Capone

02 Mayıs 2023

Ünlü ve saygın Hinton hatanın geriye yayılımı ile ilgili çalışmalarMakinelerin öğrenmesini sağlayan bir algoritma olan , son kırk yılda yaptığı işten pişmanlık duymaya başladı. ve al New York Times“işsiz” olarak verdiği ilk röportajlardan birinde insanı düşündüren bir şey söyledi: “Her zamanki bahanemle avunuyorum: Ben yapmasaydım sıra başkasında olacaktı”.

Ana modelleri yetiştiren girişimciler aynı saflıkta değildir. üretken yapay zeka, bir erkek gibi yazabilmek. aklına gelir Sam AltmanABD hükümetinden – ve sonra tüm dünyadan – kendisinin birlikte geliştirdiği yapay zeka için kurallar isteyen AI’yı açkâr peşinde koşan ve kesinlikle toplumun refahı olmayan bir şirket.

Yapay zeka

AI’ya karşı garip itiraz: “Yok olma riskiyle karşı karşıyayız.” Ancak şirketler bunları geliştirmeye devam ediyor

kaydeden Emanuele Capone

30 Mayıs 2023

Üretken yapay zekalara ve dolayısıyla Altman’ın yaratığına yöneltilen ana eleştiriler arasında, ChatGptbu chabot’ların kendilerini yaymak isteyenlerin hizmetine sunma kolaylığı var. sahte haber.

Yuval Noah Harariinsanlığın geçmişine ve geleceğine dair kitaplarıyla dünyayı fetheden tarihçi “Sapiens” ile “Homo Deus”), çok kolay bir şekilde yaratmanın mümkün olacağı bir gelecek için endişeleniyor, milyarlarca “sahte insan”.

Harari, AI kullanarak “sahte insanlar” yaratacak herkes için “20 yıl hapis” isteyecek kadar ileri gitti. Harari, Birleşmiş Milletler tarafından Cenevre’de düzenlenen bir konferansta, “Gerçek bir insanı sahte olandan ayırt edemezseniz, güven çöker ve bununla birlikte özgür toplum da çöker. Belki diktatörlükler bir şekilde bundan kurtulmayı başarır, ancak demokrasiler değil”.

başlangıçlar

Sam Altman’a (ChatGTP’nin babası) göre başarılı bir girişim yaratmanın 13 kuralı

kaydeden Gabriella Rocco

27 Mayıs 2023

İronik olarak, bu sorunun olası çözümü daha da büyüğünü yaratabilir. Sam Altman’ın parasını yatırdığı girişimlerden birine bakın.

Hakkında konuşuyoruz dünya parasısahibinin irisini tarayabilen ve biyometrik verileri kullanabilen Orb adlı bir cihazı kim yarattı? kimliğinizi doğrulamak için. Ve yapay zeka tarafından üretilen pek çok şaşırtıcı eserden biriyle karşı karşıya olduğumuzu kesin olarak dışlamak için.