Ahmet Davutoğlu’ndan ‘erken seçim’ açıklaması: Cumhurbaşkanı erken seçime gitmek zorunda kalacak

semaver

Active member
Ahmet Davutoğlu’ndan ‘erken seçim’ açıklaması: Cumhurbaşkanı erken seçime gitmek zorunda kalacak Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, HaberTürk’te Fatih Altaylı‘nın programına konuk oldu.

Gündemi pahalandıran Davutoğlu, Türkiye’de yaşanan orman yangınları ile ilgili görüşlerini de lisana getirdi. Davutoğlu, o devir yaşananlar için ‘Bu kadar berbat kriz idaresi görmedim’ dedi. Davutoğlu yangın mazeretiyle ağaçların kesildiğini de söylerken ‘ sel yataklarında tek bir konut bile yapılmaması gerekir’ dedi.

Davutoğlu, Altaylı’nın “Erken seçim mi olur, vaktinde seçim mi olur?” sorusuna “Erken seçim olması gerektiğini düşünüyorum. Fakat Cumhurbaşkanı erken seçime gitmek zorunda kalacak. Bunlar 2023’te de seçim yapmayacak denmesi hakikat değil. Türkiye’de demokratik seçim süreçlerini durduramayacak. Bizim partide çalışmaları başladık. Seçim öncesinde seçmeni, seçim sürecinde sandığı, seçim daha sonrasında oyları korumak için teşkilat kuruyoruz. Her sandıkta bir Gelecek Partili olacak” cevabını verdi.

‘BENİM DAMADIM GELSE TANIMAZSINIZ’

Davutoğlu nazaranv yaptığı periyotta ‘hiç bir akrabama vazife vermedim benim de damadım var kızım var, şuraya benim damadım gelse tanımazsınız bunları övünmek için demiyorum” dedi.

Davutoğlu, Afganistan ile ilgili yaşanan gelişmeleri kıymetlendirdi. “Yeni periyot Taliban eskiye ne kadar benzeyecek nazaranceğiz” dedi. Davutoğlu, ‘Afganistan’da büyük bir iç çatışma yaşanmayan bilir‘ dedi.

‘BÜYÜK BİR ZİLLETTİR’

Davutoğlu canlı yayındaki konuşmasında “Türkiye’nin haberi olmadan, Türkiye sonları güya Amerika’nın 51. vilayetiymiş üzere Amerika’nın Afganlara “Siz gidip Türkiye’den vize alabilirsiniz” diye açıklama yapması büyük bir zillettir Türkiye için. Bunu yaşattılar Türkiye’ye.” dedi.

‘ERDOĞAN’IN BİDEN İLE ALAKA DÜZELTMEK İÇİN PRESTİJİMİZİ SARSTI’

Türkiye’nin Afganistan siyasetini eleştiren Davutoğlu ‘oldukça yanlış yönetildi’ diye ekledi.

Davutoğlu, Erdoğan’ın Biden ile yaptığı görüşmeye de değinirken ‘Bu gelişme Erdoğan’ın Biden ile ilgi düzeltmek için prestijimizi sarstı’ dedi.

Kabil Havalimanı’nda müdafaası gerekecek bir yer kalmadı’ diye konuştu.

‘ERDOĞAN KAYIT DIŞI GÖRÜŞTÜYSE YAPTIYSA BİLEMEM’

Fatih Altaylı’nın Türkiye’ye akın akın gelen Afgan göçmenler neye mal olur? sorusunu ise Davutoğlu,

“Türkiyede sığınmacılar birebir kefeye konuyor gerçek değil. Son periyot Afganistan’dan gelenlerle ilgili önemli yanlışlar var. Afganlar’ın gelişinde 3 kategori var. Birincisi ABD ile muahede kararı gelenler, ekonomik tasa ile gelenler İran’dan gelenler. Madem bu biçimde bir dalga var evvel ABD ile konuşulmalıydı. Sayın Erdoğan Biden’ı arayıp biz bu biçimde konuşmamıştık demeliydi. Dışişleri kınadı ABD’yi. bu biçimde bir muahede yok demek bu kınama. Sayın Erdoğan kayıt dışı görüşme yaptıysa bilemem. Hem İran’la hem ABD ile konuşulmalıydı. hiç bir transit göçe müsaade vermeyeceğini söylemeliydi. İran ile de İran sonunu geçerek gelenlerin kayıtlarını talep etmeli. Ne ABD ile ne de İran’la bu biçimde bir görüşme yapıldı kusur burada başlıyor. Bir barikat oluşturma gayreti var.” diyerek yanıtladı.

‘BAŞBAKANLIĞIM DEVAM ETSEYDİ AB’YE VİZE ÖZGÜR OLACAKTI’

Gelecek Partisi başkanı Davutoğlu, AB ile mülteci mutabakatı bitmeli mi? sorusuna yönelik olarak ‘Her gelen göçmen yerine bir göçmen Türkiye’den gidecekti’ dedi. Başbakanlığım devam etseydi AB’ye vize özgür olacaktı’ diye ekledi.

‘HAYAT UZUNLUĞU ÇALIŞTIM MAL VARLIĞIM ORTADA’

Davutoğlu konuşmasında, “Başbakanlığımda hiç bir akrabama bakılırsav vermedim. Gittiğim her kurumda evvel herkes evvel çocuklarının nerede çalıştığını bildirdi bana. İkinci bir maaş alan var ise fiilen nazaranv yapıyorsa alıyordur. Üniversiteden aldığım maaşın yarısında devletten maaş alıyordum. Benim de damadım kızım var. Olması gereken bu. Şuraya benim damadım girse tanımazsınız. Bunları övünmek için söylemiyorum. Hayat uzunluğu çalıştım mal varlığım ortada. 25 yıl evvel aldığım sitede oturuyorum. Siyasi ahlak yasasını getirdiğimde 4 yıl daha sonra sizde bir değişiklik görürsem hesap sorarım dedim. Bunlar yapılmış olsa AK Parti bu duruma düşer miydi?

Anketlerde partiniz bir buçuklarda debeleniyor üzere görünüyor. Babacan’ın partisi ile eşit üzere görünüyorsunuz. Doğuda daha hayli oy potansiyelinizin olduğu düşünülüyordu. Nedir partinin durumu? diyen Altaylı’ya Davutoğlu “Suç anketlerde. Türkiye’deki siyasi atmosferde. Yerimizde durmuyoruz. Güneyde, kuzeyde, doğuda, batıda varız. Anketlerle rol biçenler seçim günü muazzam bir sukutu hayal yaşayacak. Şuurlu bir biçimde Karadenizi sona bıraktık. Her yerde nabız tuttuğum bir yer vardır. Kritik yerlerdeki gözlemlerime bakınca AK Parti’nin yüzde 37’yi yakalaması hayli güç. Her adımda fazlaca önemli tenkitler gördüm. Balkonlardan ‘Kurtarın bizi hocam’ diye bağırıyorlardı Trabzon’da” dedi.

“ANKETLERDE YÜZDE 7 BUÇUK OLDUĞUMUZ GÖRÜLÜYOR”

Davutoğlu, “Şunu net söyleyim. Önemli anketçilerle konuştuğumda; efendim diyorlar matematiksel olarak 10 bireye soruyoruz 3 kişi yanıt veriyor diyor. O başka 7’si ya AK Partili ya da muhalif. Bu 7 kişi bizim seçmenimiz. Bu anketleri ciddiye almıyorum. Bugün seçim olsa sorusunun objektif karşılığı yoktur. Kamuoyuna açıklanmamaış anketlerde yüzde 7 buçuk olduğumuz görülüyor. Bu bizim için kâfi değil. Bize dönük olağanüstü bir ilgi var. Gelecek Partisi siyasi değişimde lokomotfi bir rol alacak. AK Parti’den ayrılmayın diyenler düzgün ki ayrıldınız diyor” diye konuştu.