6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili neler biliniyor?

semaver

Active member
6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili neler biliniyor? Getty Images

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül prestijiyle tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlanacağını deklare etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının akabinde, Bakan Özer de bakanlığın YouTube kanalından bilgilendirmelerde bulundu. Bu bilgilendirmelere göre yüz yüze eğitim nasıl işleyecek?

Yüz yüze eğitim ne vakit başlayacak, kadar sürecek?

Tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitim, 6 Eylül’de başlayacak.

1 Eylül-3 Eylül tarihleri içinde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik ahenk eğitimleri yapılacak.

Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenleri için ise 31 Ağustos ‘ta çevrim içi olarak salgın ve okulların bir daha açılması sürecine dair seminerler verilecek.

Bakan Özer, “Hedefimiz, sıhhat şartları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu üzere okullarımızda tam vakitli yüz yüze eğitimi devam ettirmek” dedi.

Bakan Özer’in verdiği bilgiye bakılırsa, mazereti ötürüsıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak.

Eğitim almak ya da vermek için aşı olmak zarurî mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerle irtibatlı aşı olmamış öğretmen ve işçiden haftada en az iki sefer PCR testi yaptırmasının isteneceğini deklare etti. Erdoğan, aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından da tertipli test yaptırmasının isteneceğini bildirdi.

“Öğrencilerimizin sağlıklı bir biçimde eğitimlerine devam etmeleri için aldığımız önlemlerin başında eğitim işçimizin aşılanması gelmektedir” diyen Bakan Özer, öğretmenlerin aşı olma oranlarına ait bilgi verdi.

Buna bakılırsa, Çarşamba günü prestijiyle öğretmenlerin en az bir doz aşılanma oranı yüzde 80,34, iki doz aşılanma oranı ise yüzde 69,73.

Türkiye’nin eğitim-öğretim işçisini öncelikli aşı kümesine alan ülkeler içinde olduğunu hatırlatan Özer, “Sevinerek belirtmek isterim ki son 12 günde yani 6- 18 Ağustos tarihleri içinde öğretmenlerimizin aşılamasında yüzde 7’nin üzerinde bir artış gerçekleşmiştir” dedi.

Özer, Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndaki eğitim çalışanları için aşı zaruriliği olmadığını, aşı olmayan işçi için alınacak tedbirlerin Sıhhat Bakanlığı tarafınca belirleneceğini kaydetti.

Getty Images

Okullarda hangi önlemler alınacak?

Ulusal Eğitim Bakanı Özer, öğrencilerin, öğretmenlerin ve öbür eğitim çalışanlarının okula maske takarak geleceklerini; okul ortasında maskeye muhtaçlık duymaları durumunda okul yönetimi tarafınca maskelerin fiyatsız olarak sağlanacağını kaydetti.

Özer, “Kurum işçisi ve öğrenciler haricindeki bireylerin, okula giriş ve çıkışları okul idareleri tarafınca sınırlandırılacaktır” dedi.

Covid-19 salgını ile ilgili öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticiler için kılavuzlar hazırlandığını söyleyen Özer, okullarda müdür yardımcılarının ve nöbetçi öğretmenlerin yanı sıra 35 bin 936 ruhsal danışman ve rehber öğretmenin de sıhhat önlemlerinin uygulanmasına dayanak vereceğini belirtti.

Özer’in verdiği bilgiye göre, okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecek, tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak.

Türkiye'nin bakanlarıyla birlikte sürekli değişen eğitim sistemi https://t.co/HDs6gSsWUy pic.twitter.com/4bacJhagUo

— BBC News Türkçe (@bbcturkce) August 6, 2021