Yüz gerdirme operasyonu hayatını kararttı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İstanbul’da inşaat danışmanlığı yapan D.S. (35), ameliyatsız yüz gerdirme operasyonu olan Fransız askısı yaptırmak üzere internetten yaptığı araştırma sonunda hekim N.D’ye ulaştı. D.S., 6 ay evvel birinci ameliyatını oldu. Sürecin akabinde konuta masraf gitmez tezlere göre yüzünde kanamalar oldu.

Tabiple irtibata geçerek durumu anlatınca, “Bu fazlaca olağan. bir süre daha sonra geçer, düzelir” karşılığıyla karşılaştı. Lakin kanamalar geçmedi. Üstelik yaralarda iltihaplar oluşmaya başladı. Çaresiz bir biçimde kliniğin yolunu tutan D.S.’ye hekimi 3 defa daha operasyon yaptı lakin tüm bunlara rağmen eski yüzünden eser kalmadı.

“GÜVENDİM, HAYATIMI KARARTTI”

4’üncü sefer ameliyat masasına yatırılmak istenen D.S. bunu kabul etmedi. Klinik ve doktora karşı hukuk uğraşı başlatmaya hazırlanan bahtsız bayan, “6 aydır acı ortasında uyuyorum. hayatım zindan oldu” dedi. D.S. yaşadığı süreci Sabah’tan Yunus Emre Kavak’a şu sözlerle anlattı:

“Çok pis bir ortamda beni ameliyat ettiler. Burada mikrop kaptı. daha sonra yüzüm bir türlü eski haline gelmedi. ömrümün en büyük yanlışıydı. Çok pişmanım. Artık yüzümde kalıcı izler var. Gülemiyorum, mimik yapamıyorum, sevindiğim ağladığım belirli olmuyor.

İnsan içine çıkmak, aynaya bakmak dahi istemiyorum. Benim hayatımı çaldılar, işimden oldum. Meskene kapandım, kimselerle görüşemez oldum. O tabip internette fazlaca ünlü biri. İnsanlara isim yapmış. Kendisine güvendim lakin benim ömrümü kararttı.

Şikâyetçi olmayım diye arabulucu getirdiler. Arabulucu ben ameliyat masasındayken, daha yüzüne baktığımda çift çift görüyorken bana gelip bir şeyler imzalattı. Fakat ben ne olursa olsun onlardan maddi ve manevi şikâyetçi olacağım. Devlet büyüklerimizden isteğim, ülkemizde bu biçimde insanlara yer vermesinler. bu biçimde sıhhatsiz, insan hayatıyla oynayan yerler kapatılsın. Ne olur bana yardım edin.”

FRANSIZ ASKISI NEDİR

Fransız askısı ameliyatsız bir yüz germe operasyonu. Bir cins yüz askılama sistemi olarak Fransa’da geliştirildi. İçi polyester, dışı silikon gereçlerden yapılmış iplerle cildin gerdirilmesi süreci.