Yapay zeka sayesinde video ve içerik oluşturmak için dijital avatarların kullanılması

Suzan

New member
Kendi sesiniz için birkaç saniye. Kendi imajınız için bir tane. Dünyadaki tüm metinleri okuyabilmek için iki kısa kayıt yeterlidir. Dünyanın tüm dillerinde. Yapay zekanın yeni ufuklarından biri olan dijital Avatarlar zaten bunu yapabiliyor. Kısa sürede akla hayale gelmeyecek senaryoları ortaya çıkaran bir teknoloji. Bu çok hızlandı ve herkesin hayatını sonsuza dek değiştirmeyi vaat ediyor. Dijital Avatarlar yapay zeka satranç tahtasında sadece bir piyondur. Bu, bir insanın konuşmasını ve hareketlerini taklit eden videolar üretmek için bu birkaç saniyelik kaydı kullanabilen bir yazılımdır. Mümkün olan tüm telaffuzlarda mükemmel dudaklar yaratın. Kullanıcının (ister bir şirket olsun, ister uzaktan eğitim konusunda eğitim kursları vermesi gereken bir profesör olsun) yalnızca metni yazması ve makineye beslemesi gerekecektir. Geri kalan her şeyi o yapacak. Bu fütüristik bir senaryo değil. Bu bir gerçektir. Geçen ay Beppe Grillo, anında viral olan bir video paylaştı. M5’lerin kurucusu yapay zekanın sınırlarını üç dakikada anlattı. Ancak mükemmel Mandarin Çincesi ve akıl yürütmesindeki bazı adımları koordineli bir şekilde vurgulayan jestler. Grillo Çince bilmiyor. Ama Avatar’ı öyle. Yaklaşık yirmi gün sonra Altyapı Bakanı Matteo Salvini, aynı teknolojiyi, Birlik başkanının bilmediği bir dil olan Fransızca konuşan başka bir video için kullandı. Her iki klip de kusurları dikkatlice analiz etti. Ancak bu teknolojilerin tasarladığı senaryoyu çok iyi açıklıyorlar. Gerçeklik düzeyini, kafa karıştırıcı olmasa bile, teknik yeniden üretim düzeyine yaklaştırabilir. Anlamlı bir fırsat. Ama aynı zamanda yeterlilik ve bilgelikle düzenlenmesi gereken bir risk. Grillo’nun Çince videosu Romalı bir girişim tarafından oluşturuldu. Buna Asc27 denir. Metinleri okuyan kişiyi gerçekçi bir şekilde temsil eden avatarlarla yeniden üretebilen özel bir teknoloji geliştirdi. Şirket, Talent Garden’ın EduTech Yarışmaları sırasında Roma’da, ürünü ReAvat’ın en son sürümünü tanıttı.