Usta sanatçı Cihat Tamer’den Akit’in tehditlerine cevap

Suzan

New member
Usta sanatçı Ferhan Şensoy’u cenazesinde yaptığı konuşmada “70 yıldır bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona karşın 70 yıldır inadına tiyatro yapıyoruz” sözlerini kullanan ve Akit’in maksadı olan sanatçı Cihat Tamer, tehditlere karşılık verdi.

Akit gazetesi muharriri Ali Karahasanoğlu, Cihat Tamer’i “Hem ölene hürmet, tıpkı vakitte topluma hürmet açısından.. Birazcık kendilerine çekidüzen verseler.. Bizi de, zorla alana çağırmasalar.. Ferhan Şensoy konusuna beni zorla değindiren de, tiyatrocu arkadaşı Cihat Tamer!” kelamlarıyla tehdit etmişti.

Usta sanatçı Cihat Tamer, Cumhuriyet’ten Ali Ayaroğlu’na yaptığı açıklamada “Şensoy’un cenaze merasiminde ‘70 yıldır bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona karşın 70 yıldır inadına tiyatro yapıyoruz’ derken ne demek istediniz?” sorusuna şu biçimde cevap verdi:

“Laik ve demokratik bir ülkede yaşadığımzı düşünürsek herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür. Ben kimsenin dinine, inancına bir şey söylemedim, söylemem de. Ben de Müslüman bir aileden gelen bir beşerim. Din bağımlısı derken dini her şeye alet eden, suiistimal edenler için konuştum. Din ferdi bir inançdır yani, Allah ile kul içindedır. Bunu hiç bir hacı, hoca değiştiremez. Bunu siyasete, ticarete, yargıya sokarsanız işte bu biçimde bir ülke çıkar ortaya. Bu ülkeye laiklik ekmek kadar, su kadar elzemdir. Maalesef sağ hükümetler, kendi yerlerini sağlamlaştırabilmek için halkımızı, dinimizi istismar ettiler, ben bunu söylemek istedim. Benim dinle ile sorunum yok hatta ben de dindar bir beşerim. Keşke biraz sözlerimi düşünseler, anlayabilselerdi. Bu kadar hakareti hak ettiğimi sanmıyorum. Tiyatro kısmına da gelirsek, biz nitekim mesleğimizi fazlaca badireler içerisinde yaptık. Oyunlarımız yasaklandı, atağa uğradık. Ferhan’ın tiyatrosu yandı, daha ötesi var mı? Ben berbat bir şey söylemedim, hırsızlık etmedim, yolsuzluk yapmadım, sanatımı icra ettim senelerca.”