Ünlü modacı Bahar Korçan’ın cenazesinde gözyaşları sel oldu!

Tuncay

New member
Bahar Korçan, uzun müddettir çaba verdiği yumurtalık kansere niçiniyle dün ömrünü kaybetti. 2016 yılından beri kanserle çaba eden Bahar Korçan’ın vefatı moda ve sanat dünyasını yasa boğdu. 57 yaşında hayatını kaybeden ünlü dizayncı için Teşvikiye Çamii’nde cenaze namazı kılındı.

Sevenlerinin gözyaşları içinde musalla taşına konulan Bahar Korçan’ın tabutunun üzerini el işlemeli beyaz bir örtü serildi. Ayrıyeten Korçan’ın meslek hayatının birinci senelerında çizdiği ve kendi yazdığı şiirin bulunduğu çalışması, tabutun yanındaki musalla taşına konuldu.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Moda ve sanat dünyasından birfazlaca ismin katıldığı merasimde gözyaşları sel oldu. Bahar Korçan’ın kızı Lal Korçan, annesi Sema ve babası Kamil Doğanalp, taziyeleri kabul etti. Cenaze merasimine; Yonca Evcimik, Demet Akbağ, Meltum Cumbul, Simay Bülbül, Sinem İtimat, Dilek Hanif, Cem Hakko, Janset, Ece Sükan, Ayşe Tolga üzere hayli sayıda tanınmış sima katıldı. Korçan’ın cenazesi Teşvikiye Camii’nde ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazının akabinde Beykoz’daki Gazi Yunus Mezarlığı’na defnedildi.

“EN SON İKİ GÜN EVVEL KONUŞTUK”
Cenazeye katılanlar içinde yer alan Yonca Evcimik, yakın dostunun kaybetmenin ıstırabını yaşadığını belirterek, “Her vakit hayli güzel bakıldı. Yeri hiç bir vakit dolmayacak bir insan. Kardeş üzere. Öteki söyleyecek bir şeyim yok. En son iki gün evvel konuştuk. Hastanedeydi ve çok güzeldi. ‘Yeter, bıktım senin kanserinden’ dedim. Şakalaşıyorduk. ‘Ben de bıktım, bu son olsun inşallah’ dedi. Bir şey diyemedim. Hala içimde yara. Orta ara nükseden bir hastalık biliyorsunuz. Kemoterapi ve bir ekip ilaçlarla hafifçeliyor. Son 2-3 gün bu kadar süratli olması. bu biçimde oluyor son evreler. Çok şükür ki, epey acı çekmeden, hayli uzun sürmeden Allah’ın sevgili kuluymuş ki tertemiz melek oldu” tabirlerini kullandı.

“MELEK ÜZERE KALBİ OLAN BİR İNSANDI”
Demet Akbağ, “Uzun müddettir Bahar’ı görmüyordum. Bir de esasen hastalığı sebebiyle kritik durumda olan insanlarda görüşülmüyor. Son durumunu biliyordum. Çok uğraştı, çabaladı, bu kadar direnebildi. Çok özel, epey yaratıcı ve melek üzere kalbi olan özel bir insandı. Çok erken kaybettik” biçiminde konuştu.