Tunç Soyer’den ‘ittifaklar’ ve ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması

semaver

Active member
Tunç Soyer’den ‘ittifaklar’ ve ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması Independent Türkçe’den Can Bursalı‘nın sorularını yanıtlayan Soyer, ittifaklara ait soruları yanıtladı.

Seçimlerin bitmesiyle bütün partilere eşit aralıkta yaklaşmaya çalıştığını aktaran Soyer, şu sözleri kullandı:

“Biz YETERLİ Parti ile de son derece yakın ilgiler ortasındayız. Sahiden başarılı bir işbirliği yerimiz var. Ve çok uyumlu beraberliğimizi sürdürüyoruz. Lakin ittifaklar, resmi ya da gayri resmi dayanaklar benim için seçimin bittiği gün daha sonra erdi. O günden itibaren ben bütün İzmir’in belediye başkanlığını yapmak zorundayım. Bir ayrım yapmadan herkesi kucaklamak mecburiyetindeyim. O niçinle o mitinge de giderim, öbür mitinge de giderim. Her yerde olmak mecburiyetindeyim. Zira ben yalnızca bana oy verenlerin lideri değilim. Ben diyorum ki ben flamingoların da lideriyim. E bu biçimde diyen bir adam oy ayrımını yapabilir mi? Yapmamalı esasen. özetlemek gerekirsesı sorunuzun asıl karşılığı şu, Güzel Parti, HDP içindeki istikrarlar sıkıntısı benim sorunum değil. Bu siyasal partilerin, CHP, Düzgün Parti’nin, HDP’nin içindeki bir sıkıntı. Ben belediye lideri olarak hiç bir parti ayırmaksızın hiç bir siyasal görüş farklılığı düşünmeden, herkese tıpkı uzaklıkta durarak, tıpkı hizmeti üretmek mecburiyetindeyim. İstanbul’da ya da Ankara’da ya da bir öbür yerde nasıl oluyor bilmiyorum. Ancak İzmir’de bu biçimde yapmaya devam ediyorum. Ve bu biçimde yapmaya devam edeceğim. Yani orada bir siyasi hesap gütmüyorum. bu biçimde bir istikrar siyasetim yok. Düzgün Parti’ye de HDP’ye de Saadet Partisi’ne de AKP seçmenine de MHP seçmenine de tıpkı uzaklıktayım. Onların oyunu almak istiyorum. Nasıl alacağım? Daha yeterli hizmet götürmek zorundayım, dokunmak zorundayım. Bunu yapmaya çalışıyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya da cevap veren Soyer, “Merkez siyaset düşünmüyorum, belediye lideri olmak için doğmuşum” halinde konuştu.

Soyer’in ilgili soruya cevabı şu biçimde oldu:

“Benim en büyük gayem bir çentik bırakmak. Yani bizi öteki canlılardan ayıran en kıymetli farklılık tahminen de hayatta bir iz bırakmak gayesi. O izi bırakabileceğim en uygun tabanın lokal idare olduğunu düşünüyorum. Kendi kendime derim yani ben belediye lideri olmak için doğmuşum. O kadar büyük bir aşkla, bu kadar büyük bir tutku ile yapıyorum bu işi. ötürüsıyla da son nefesime kadar lokal yöneticilik yapmak isterim. Makro siyaset yahut işte merkez siyaseti hiç ilgimi çekmiyor. Yani kendi donanımımın taşıdığı meziyetlerin, zafiyetlerin ona uygun olduğunu da düşünmüyorum esasen. Benim en uygun olduğum taban lokal idare yeri. Bu da bir mecburiyet değil lakin. Lokal idaresi, belediyeciliği fazlaca severek yapıyorum. Fakat bir vakıfta da, bir dernekte de bir daha birebir heyecanla, tıpkı aşkla çalışabilirim. Halkla aramda perde olmasını istemiyorum. Bu halkı epey seviyorum, insanları epeyce seviyorum, hayatı epey seviyorum, doğayı fazlaca seviyorum ve yararım olsun istiyorum. Yani nefes alırken bu gezegende bir farkındalık yaratmak, bir artı bir şey yapmak, bir çocuğun yüzünü güldürmek, bir ağacı büyütmek, ne bileyim bir yaralı kuşa sahip çıkmak. Bütün bunlar benim hayatımın manası olmuş durumda. hayatımın manasının bu olduğunu düşünüyorum. Bu gezegende bunun için var olduğumu düşünüyorum. O niçinle de elimden geldiğince çalışmaya devam edeceğim. Bunu lakin yerelde yapabilirsiniz, merkez siyaseti öteki bir şey fakat bu benim işim değil. Ben belediyeciyim.”