Sonuç bildirgesini yayınladı…

Suzan

New member
Avrasya Tiyatrolar Birliği Lideri ve Ukrayna Kherson Devlet Tiyatrosu Yöneticisi Oleksandr Kniga ise, pandemi niçiniyle dolayı hayli güç günler yaşadıklarını tabir ederek “Bugün bir masa etrafında görüşüyoruz. Umuyorum ki birbirimizi yakından tanıyacağız. Herkesi tiyatro diplomasisi etrafında buluşmaya çağırıyorum. Birliğin kurulmasına, yaşamasına büyük dayanak veren Ali Kılıç’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Vakit zaman politik sebeplerle dertler yaşadıklarını belirten Kniga, Maltepe’de karşılaştığı ortamdan epey memnun olduğunu, burada kendisini farklı ülkelerden ancak emsal niyetlere sahip beşerler içinde bulduğunu söylemiş oldu. Beş çocuk babası Kniga, bugünün çocuklarının epeyce zeki, tahminen kendisinden bile zeki olduğunu vurgularken, “Çocuklara ne kadar erken yaşlarda hoşluklar içeren tiyatroları, müzikalleri gösterebilirsek, o kadar daha güzel insan olma ihtimalini arttırırız, daha düzgün bir jenerasyona sahip oluruz.” diyerek tiyatro ile erken yaşta tanışmanın kıymetine dikkat çekti.

12 UNSURLUK SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Avrasya Tiyatrolar Birliği’nin birinci genel meclisi sonunda açıklanan sonuç bildirgesinde şu kararlar alındı:

1- ETA bünyesindeki tiyatrolar, ortalarında direktör, oyuncu ve teknisyen değişimi yapacak.

2- ETA bünyesindeki tiyatrolar, birlikte ortak projeler geliştirecek ve bu projelere iştirak sağlayacak.

3- ETA bünyesindeki tiyatrolar, ortalarında öğrenci değişimi düzenleyecek.

4- Üye tiyatrolar, ETA aktiflikleri içerisinde ustalık dersleri ve atölyeler düzenleyecek.

5- ETA bünyesindeki tiyatrolar, tertipli olarak ortalarında milletlerarası bir tiyatro şenliği düzenleyecek.

6- Üye tiyatrolar, tanıtım, geliştirme, birbirlerini kültürel ve yapısal olarak manaya emelli olarak öbür tiyatrolara seyahatler düzenleyecek.

7- Bir web sitesi yayınlanacak ve bütün üye tiyatroların ayrıntılarının de yer alacağı bir online platform oluşturulacak.

8- Üye tiyatrolar, resmi enstitülerle ETA odaklı irtibata geçecek ve bu irtibatların sonuçlarını paylaşacak.

9- ETA bünyesindeki tiyatrolar, poster ve broşür üzere medyalarda ETA logosunu kullanacak. Mahallî kurallar sebebiyle, logonun kullanılamadığı durumlarda mümkün farklı prosedürlerle ETA’nın görünürlüğü sağlanmaya çalışılacak.

10- Üye tiyatrolar, çalışma alanlarında birer ETA ofisi açacak.

11- Üye tiyatrolar içinde öğrenci ve eğitimcilerin de yer alacağı sistemli tiyatro kampları düzenlenecek.

12- Kuruluş Komitesi’nin ismi İdare Heyeti olarak değiştirilecek. Rui Madeira, İdare Şurası Üyesi olarak seçildi.