Songül Karlı’nın eski eşi Metin Yüncü’ye 10 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açıldı

Tuncay

New member
Sanatçı Songül Karlı’nın, kendisini milyonlarca lira dolandırdıklarına ait eski eşi Metin Yüncü ve bununla temaslı iki kişi hakkında geçen yıl yaptığı kabahat duyurusu üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında hazırlanan iddianamede, Karlı “müşteki” olarak yer alırken, 16 Aralık 2020’de Organize Hatalarla Çaba Şube Müdürlüğü grupları tarafınca gözaltına alınan ve isimli makamlarca hür bırakılan Metin Yüncü, Barbaros A. ve Sezai T. “şüpheli” olarak yer aldı.

Başsavcılık tarafınca onaylanan iddianameye nazaran, sanıkların her birinin “nitelikli dolandırıcılık” cürmünden 3’er yıldan 10’ar yıla kadar mahpusla cezalandırılmaları isteniyor. İddianameyi kabul eden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, birinci duruşmanın 2022 yılının Ocak ayında yapılmasına karar verirken, tutuksuz sanıklar ile müşteki Karlı’ya tebligat gönderdi.

“ZENGİN İŞ ADAMI OLARAK TANITTI”
Karlı’nın soruşturma kademesinde savcılığa verdiği tabir, iddianamede ayrıntılı olarak yer aldı. Buna göre Songül Karlı, Metin Yüncü ile Etiler’de 2010’da arkadaş ortamında tanıştığını belirerek, şu biçimde devam etti:

“Metin kendisini, güçlü iş adamı ve MİT mensubu olarak tanıttı. Devlet büyükleriyle münasebetleri olduğunu söylüyordu. Gözümde saygınlık kazandı. bir süre daha sonra ulusal emlak isimli bir işe girişeceğini söylemiş oldu. Sultanbeyli’deki 27 bin metrekarelik yerimi bu iş için ipotek etmek istedi. Yalnızca beş günlük ipotek olacağını söylemiş oldu. Bu yerimin bedeli 27 milyon liradır. Başta bunu kabul etmedim. Ortak tanıdığımız Barbaros A. ulusal emlak isimli ofiste çalışan biriyle beni konuşturdu. Metin’in söylemiş olduği ayrıntıları teyit etti. daha sonrasında Metin’e noterde vekaletname verdim. Ne vekaletname verdiğimi bile okumadım. daha sonra Metin ile evlendik. bir süre daha sonra beni arayan biri Sultanbeyli’deki yerimi satın aldığını söylemiş oldu. Metin ile ilişkili olan Sezai T. toprağımı satmış. Metin arazinin eksper pahasını öğrenmek için birine satış yapılmış üzere gösterildiğini söylemiş oldu.”

Metin Yüncü tarafınca uzun müddet oyalandığını lisana getiren Karlı, Yüncü’nün bir süre daha sonra “Sezai araziyi satmış, Bulgaristan’a kaçmış. Konya’daki MİT’çi Recep ağabeyle mevzuyu çözeceğiz.” söylemiş olduğini aktardı.

Karlı, emniyete şikayette bulunmak istediğini lakin Yüncü’nün “MİT’ten büyük devlet mi var?” diyerek kendisine pürüz olduğunu belirterek, devlet büyüklerine armağan alacağını söyleyerek kendisinden modül kesim 50 bin lira alan Yüncü’ye, evlilikleri mühletince kasadan 1,5 milyon lira verdiğini anlattı.

“ESKİ KARISINA MESKEN ALMIŞ”
Yüncü’nün, sattığı cipin parasını da kendisine ödemediğini lisana getiren Karlı, “Kendisine lüks bir spor otomobil satın almış. Üstüne de benim otomobilimin parasını almış. Spor otomobilin borcunun bir kısmını senet yaptırmış. Galericiler senetleri getirip beni kefil yaptılar. Senedin vadesi gelince benden ödeme istediler. 12 bin avroluk iki senet ödedim. 3-4 ay daha sonra Metin, spor aracı galericiye iade ettiğini söylemiş oldu. Lakin senetler ortada yoktu. O periyot bir televizyonda program yapıyordum. Kanala haciz kağıdı geldi. Toplumsal medyadan takip ettiğim butik sayfalarına da haciz kağıdı yolladılar. Çalıştığım her yerde haciz kağıdı yolladılar. 35 bin dolar, 25 bin avro ve hatırlamadığım meblağda ödeme yaptım. Meskenime haciz geldi, bütün eşyalarım haczedildi.” tabirlerini kullandı.

Songül Karlı, iddianamedeki tabirinin devamında Metin Yüncü’nün 2017’de 2 ay boyunca ortadan kaybolunca boşanma davası açıp ayrıldıklarını belirterek, şu ayrıntıları paylaştı:

“Boşandıktan bir ay daha sonra toplumsal medyadan yazan bir kişi Yüncü’nün beni dolandırdığını söylemiş oldu. ondan sonrasında bu bireyle telefonla görüştük. Yüncü’nün aslında hiç parasının olmadığını, ailesinin bilgisi dahilinde eşiyle mutabakatlı olarak boşanıp benimle evlendiğini, eşine de bir sene daha sonra kendisine geri döneceği kelamını verdiğini, Metin’in lüks ortasında eşi ve ailesiyle yaşadığını, tatillere gittiklerini öğrendim. Bunun üzerine dolandırıldığımı anladım. Hatta benden aldığı paralarla Metin, eski karısına mesken almış. Boşandıktan daha sonra yine evlenmemiz için baskı yaptı, tehdit etti. Metin’in, ikizi Çetin’in kimliğini kullanarak eski eşlerini de dolandırdığını öğrendim. Hepsinden şikayetçiyim.”