Moda: Koleksiyonu başlatan yapay zeka gelen (ve modellerin yerini alan)

Suzan

New member
Kimsenin Moda koleksiyonunuzu oluşturun ve başlatın. Talepsiz, israfsız üreten AI. Ve artık modellere ihtiyaç duymuyor. O Sylwia Szymczyk– 37 yaşında, 15'i modaya harcanıyor. 2010'dan beri İtalya'da bir terzi olarak başladı, 3D giyim uzmanı oldu ve Timberland'da inovasyonla uğraşan kişi olana kadar sektöre tırmandı.

Sonra, belirli bir noktada, AI ile moda dünyasını değiştirmek için her şeyi – güvenli iş ve sabit maaş – bıraktı. “Hayallerimi kovalamak ve girişimimi bulmak için.” Denir Fashioninsta.ai Ve başlatmak için moda haftasını seçti. Başlangıç bu gece Milano'daki Gallia'da sunulacak.

Daha fazlası var. Sylwia muhteşem dört kişiden biri Sıvı Fabrikası tarafından seçildi, Başlangıç stüdyosu Fabrizio capobiancoValtellina ve Silikon Vadisi arasında bir köprü oluşturur. 20 ülkeden 181 aday inşa edildi ve fikrini yaratmak ve tırmanmak için 200 bin avro kazandı.

Güzel Zihinler

Silikon Vadisi'nde öncü Fabrizio Capobianco, İtalya'ya dönüyor. “Onları ycombintor'a götürmek için tek boynuzlu atların avlanması”

Eleonora Chioda tarafından

17 Eylül 2024

Moda sistemi bozuldu. Artık sürdürülebilir değil. Her şey yanlış, yavaş ve eski. En büyük markalar önemli kayıplar yaşıyor. Piyasaya varışta bir giysinin tasarımından iki yıl sürer. Ve iki yıl içinde her şey değişiyor. Bugün yapay zeka ve 3D gibi teknolojilerimiz var, bu da zamanları ve atıkları azaltabilir. Ancak şirketler onları kullanmayı reddediyor. Silolarla kapalı ve “her zaman böyle yapıldı” ».

Onunla teknisyen var Gilberto Moreno CruzAka Gil, Meksika İtalya'ya nakledildi. İkinci kez kurucu ortağı. “Teknolojileri basitleştirme misyonuyla makine öğrenimi ve yapay zeka konusunda uzmandır.” Birkaç hafta önce, ünlü Silikon Vadisi Başlangıç Hızlandırıcısı Ycominator için başvurdu ve burada başvuranların sadece% 1'i.

Sylwia Szymczyk ve Gilberto Moreno Cruz, Fashionista.Ai'nin kurucusu

İlk hedefimiz etkileyici ve moda blog yazarı: Modaya aşık olan kendi giyim markalarını yaratmak isteyen, ancak ekonomik becerileri veya ekonomik olasılıkları olmayan insanlar. Neden onlara koleksiyonlarını yaratma fırsatı vermiyorsunuz? Sadık bir izleyici kitlesi var, endüstri için dönüm noktası olabilirler.

Hikayeler

Federico Marchetti: “Hayalperestler için Kılavuzum”

Fotoğraf: Luca Locatelli

04 Ekim 2023

Şöyle çalışır: «Etkileyenler Instagram profilleriyle oturum açar. Yapay Zeka, stillerini, pazar trendlerini ve takipçilerinin tercihlerini analiz eder. Sonra giysiler üretir Bu, kitlesinin stilini, eğilimlerini ve zevklerini birleştirir.

Satış yapmak istediğiniz giysileri seçersiniz ve sizin için sosyal içerik oluştururuz (fotoğraflar ve video makaraları) neredeyse seçilen modelleri giyiyor, Satın alma bağlantıları içeren özel bir satış sayfasına ek olarak. Bundan dolayı Modellere artık gerekli değilAma onlar da bir marka oluşturma fırsatına sahip olabilirler. Giysiler kanallarında yayınlandıktan sonra, takipçiler bunları satın alır ve siparişi üreticiye iletiriz, bu da malların üretimi ve sevkiyatı ile ilgilenir ».

15 yıllık bir çalışma, Sylwia her şeyi ilk elden deneyimledi, yapay zeka sayesinde kaç süreç olduğunu anladı. “12 ay içinde yapılan bir iş, bugün 12 saat içinde yapılabilir.”

Polonya'da doğup büyüdü, 2010 yılında moda için İtalya'ya geliyor. Çin'den bir giyim ithalat-ihracat şirketi var. Yakında bunun işe yarayamayacağını fark eder, Polonya'dan üretmeye başlar, ancak işler beklendiği gibi gitmez. Sıfırdan başlayın.

Teknik kısımda ve Max Mara'da üretilen gelişmede uzmanlaşmış, prototipist ve model yapımcı terzi olarak yoluna başlar. Burası 3D'nin kariyerini kökten değiştirecek bir yenilik olan keşfettiği yerdir. Covid sırasında, 3D hakkındaki bilgilerini derinleştiriyor, tutkulu ve çalışmalarını yerine getirmeye karar veriyor. Sertifikalar ve sertifikalar alır. Reggio Emilia Technopolo tarafından düzenlenen bir hackathona katılıyor ve burada tasarımcıların 3D ürünlerini satmasına izin veren bir metaveesce platformu geliştiriyor. Proje iddialı, ekip doğru değil ve girişim duruyor. Timberland'a girer, kariyer yapar, dünyayı çevirir, ancak etrafındaki bağlam ona değişmesini söyledi.

İtalyan Teknoloji Haftası'na doğru

Robert Gentz bir sosyal ağ oluşturmak istedi. Başarılı değildi ve bu onun en büyük servetiydi

Pier Luigi Pisa tarafından

18 Eylül 2024

“Çok fazla para atıyoruz. Hakkında konuşuyoruz Sadece aşırı üretim için yılda 500 milyar dolar. Ve sonra büyük şirketlerde inovasyon hareket etmiyor, yeni projeler başlamıyor. Sadece bir aracı onaylamak için birçok bürokratik adım gereklidir ».

Ve tam olarak şu anda Capobianco başlangıç stüdyosunu başlatıyor. Silikon Vadisi'nden yeni döndü, burada 3 yeni başlayan ve iki çıkış yarattı ve geri dönme zamanı. “Bir gün Fabrizio Capobianco'nun inisiyatifinden bahseden LinkedIn'da bir meslektaşım gördüm. Başlangıç her zaman hayalim oldu. Zaten bir tane başlatmıştım, ama ilk kez başarısız oldum. Bu yüzden tekrar denemeye karar verdim.

Ho Bir video kaydetti ve fikrimi gönderdi. 37. doğum günümün günü, Matteo Daste ile ilk röportajı yaptım [avvocato, da 20 anni in Silicon Valley ndr] . Çok iyi gitti. Sonra ikinci röportaj geldi: Capobianco beni yok etti. “En küçüğüne odaklanmak istiyorum, tam zamanlı bir işin var …”. Ancak teklif geliyor, Sylwia Sıvı Fabrikası için seçildi.

Röportaj

IA'nın Zalando'nun cirosu üzerindeki etkisi

Giuditta Mosca tarafından

30 Eylül 2024

«Bu noktada bir hafta kendime rahat bir hayat bırakmak isteyip istemediğimi sorarak geçirdim. Sonunda evet karar verdim. Çünkü projenize inanan birinden daha iyi bir baskı yoktur. Bu şey beni hayal etti … “

Sıvı Fabrikasına Giriş Gil onları sunuyor, İtalya'da Meksika, Geliştirici ve CTO “Hemen aldık, modaya aşık olan bir geliştirici bulmak çok zor. Gil beni hemen bir eskiz yaptı”

Bir yılda nerede hayal ediyorsunuz? «San Francisco'da. Devrimi daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir tarza doğru başlatmak. Ben büyük hayal eden biriyim. Yoldan zevk alıyorum, ama gittiğim bir şey öğrendim. Her şey yolunda giderse, dünyayı değiştiririm».