Matteo Loglio, teknolojiyi insanlaştıran tasarımcı: “Daha yavaş bir gelecek hayal ediyorum”

Suzan

New member
Teknolojiyi merak haline getirin. Yaratma Yeni sesler icat etmek için yapay zekadan yararlanan müzik aletleri. Aynı teknoloji ile, bir şamandıraya yerleştirilen sensörler ekleyin, Nehirlere şiirler oluşturmayı öğretir. Ya da eski sandalyelere yeni bir hayat verir.

Meslek Etkileşim tasarımcısıYaratıcılık ve teknolojinin kesişim noktasında çalışan bir tasarımcı. Denir Matteo Loglio, 36 yaşındaTasarımcısı olarak bilinir Küpo oyun dünyanın dört bir yanındaki çocuklara programlama öğretti. Teknoloji ürünlerini kirletmek için şaşkınlık ve fantezi için mücadele ediyor. Hayatımızın biraz daha eğlenceli ve teknoloji tarafından daha az ezilmesi için.

“Bugün Her şey otomatikHer şey bizim için çalışmak için tasarlanmıştır. Artık bunu düşünmek zorunda bile değiliz. Ama dünyanın diğer tarafında hayatımızı kontrol eden dört milyarder tarafından yönetilen böylesine sıkıcı bir gelecek istiyor muyuz? Ben değillim”.

Loglio, teknolojinin makinelere dönüşmediği, ancak bize yaşaması için zaman verdiği daha yavaş bir geleceğin hayalini kuruyor.

Büyük prototip uzmanıGeleceğin ürünlerini, geleceğin ürünlerini – genellikle sırlar – – gibi çok büyük şirketler için yaratır. YouTube, Google, Ikea, Samsung, Spotify veya Silikon Vadisi'nin ortaya çıkan girişimleri için.

«Şirketler bizi arıyor ve şu anda bize sorun: Yapay zeka ve ajanları bir ürüne nasıl koyabiliriz? Bir vizyon yaratıyoruz, insanların hayatlarının nasıl değişeceğini hayal eden bir prototip oluşturuyoruz ».

Güzel Zihinler

Guido Papa, Alzheimer'ı aldatan virolog

Eleonora Chioda tarafından

31 Ocak 2025

Loglio, Avrupa'daki birçok sanat ve tasarım okulunda, Londra'daki Central Saint Martins'den Lugano'daki Supi'ye, Cenevre Başkanı'ndan Soul Tasarım Okullarına kadar ders veriyor. Ama kendi kurmayı hayal ediyor. Geçen yıl var bir pilot proje başlattı: OIO Okulu. «Puglia'da büyük bir ev kiraladık. Dünyanın her yerinden tasarımcılar, sanatçılar ve yenilikçiler geldi. Prototiplerden yapılmış ürünler tasarladık ve birlikte yaşadık».

Adı bağlantılı Cube, 2012'de icat ettiği oyun. “O zamanlar Londra'da böyle bir şey yoktu. 3 ila 6 yaş arası çocuklara programlama öğreten ilk kişiydik. Ve saf tesadüfle, sadece o yıl İngiltere ilkokullarında programlama öğretimini zorunlu hale getirdi. Bunun gibi hiçbir araç yoktu »

Red Dot Ödülü'ne Telif Hakkı: DC

Cubetto, Kickstarter'da 1.6 milyon dolar topladı, düzinelerce ödül kazandı, New York MOMA'sına maruz kaldı. “Silikon Vadisi'ne gittik, bir şirket oluşturduk ve Randi Zuckerberg (Mark'ın kız kardeşi) ve endüstriyel ölçekte küp üretmemize yardımcı olan üretim şirketi PCH gibi yatırımcıları fethettik”

Her zaman küçük olanlar için Loglio, yapay zekayı anlamalarına yardımcı olacak bir kitap yazdı. “Başlıklı Birçok zekaCorraini tarafından yayınlandı: Evrendeki zekanın tonlarını, hayvanlardan bitkilere, yapay zekaya ve duyarlı nesnelere kadar araştırıyor “.

Büyük şirketler için birçok farklı şey tasarlar. «YouTube için yapay zeka araçları geliştirdik Yaratıcılara onları değiştirmeden yardımcı olurlar. IKEA için bir algoritmanın yardımı sayesinde değişen mobilyalar tasarladık ».

Güzel Zihinler

Chiara Marletto: “Kuantum fiziği, evreni yöneten gizli yasaları anlatıyor”

24 Ocak 2025

Bergamo, 19 yaşında, mezuniyetten iki hafta sonra barlarda çalışmak için zaten Londra'da. Pound çok yüksekti ve iyi kazanıldı. Annem olmasaydı asla geri dönmezdim. Bir noktada beni geri aradı: “Şimdi eve gel, sana bir maaş veriyorum ve üniversiteye gidiyorsun” ».

Milan'ın politeknikinde endüstriyel tasarıma kaydoldu, tutkulu, Arduino'yu keşfediyor. Sonra İsviçre'de bir atölyeye katılır. Arduino'nun kurucusu Massimo Banzi. İşte burada bunun onun yolu olduğunu anlıyor.

O zaman evet Londra'ya transfer Ve burada küresel olarak tırmanan bir şirket olan Edu-Tech First Toys'u kurdu. Küpten sonra, Google Creative Lab'a girinGoogle için geleceğin ürünlerini oluşturan tasarımcılar, programcılar ve düşünür ekibi. «Ürünlerini hackledim, nasıl yaptığımı öğrenmemi aradılar. Kahve içmeye davet edildim, üç yaşındaydım ».

Sanatçı Grimes'in (ayrıca Elon Musk'un Ex -Wife) albümü Bayan Antropocene için kullandığı IA ile müzik aleti bu dönemde.

Güzel Zihinler

Marco Leona, Met'in Bilimsel Araştırma Direktörü: “Sanatı Ebedi Yapmak İçin Teknolojiyi Kullanıyorum”

18 Ocak 2025

Londra'da 15 yaşında kalıyor, bir ortakla deneysel tasarım çalışmasını kurdu. Nesneleri dünyanın dört bir yanındaki müzelerde ve uluslararası gazetelerde. Ondan New York Times ile Guardian.

Teknolojinin faydacı vizyonuna inanmıyoruz. Kelimeyi sevmiyorum sürtünmesizveya “debriyajsız”. Aksine, bilerek sürtünme anlarını tanıtmaya çalışıyoruz; Kullanıcının durması gereken durumlar, teknolojinin sadece itaatkar bir köle olmadığı, her şeyi yapan durumlar. Bu vizyonu her gün kullandığımız ürünlere getirmek istiyoruz ».

Loglio birkaç aydır Barselona'da Yaşıyor. Yeni doğmuş bir oğlu var ve onun için “teknolojinin çok fazla umursamadığını” hayal ediyor. Ve hepimiz için “bir kırılma anı var. Teknolojiyi kontrol edilmeden kontrol etmeyi öğrenmek için. Bugün iki gün içinde iki gün içinde yaptığım iki saat içinde yapıyorum, ama neredeyse bir araba gibi oluyorum. Bir şeyden , Her şey hızlı bir şekilde geçiyorum.

Güzel Zihinler

EMS ödülünü kazanan İtalyan Cristiana de Filippis. “Matematik dürüstlük bir darbedir”

10 Ocak 2025