‘MasterChef Türkiye’ heyet üyesi Danilo Zanna’dan samimi itiraflar

Tuncay

New member
‘MasterChef Türkiye 2021’ yarışı temmuz ayında yeni dönemiyle TV8 ekranlarında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ‘MasterChef’te Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya ile bir arada jürilik yapan ünlü şef Danilo Zanna, Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı.

‘MasterChef Türkiye’nin yeni döneminin Kurban Bayramı’ndan daha sonra yayınlanmaya başlayacağını söyleyen Zanna, “Jüri üyeliği hayli hoş lakin kıran biri değilim. Çok başarılı gençlere dokunabiliyoruz, mesleksel manada bir şeyler öğretebiliyoruz. Bu epeyce hoş bir şey. MasterChef’teki ortam hem bizim tıpkı vakitte yarışmacılar için epey özel” dedi.

“MASTERCHEF’TE YARIŞMACILARI SEYİRCİLER KADAR GÖRÜYORUZ”

‘MasterChef’te heyet üyeleri olarak asla taraf olmadıklarını belirten ünlü şef, yemek konusunda klasik kuralların olduğunu ve buna nazaran karar verdiklerini söylemiş oldu.

Yarışmacılarla stüdyo haricinde görüşmediklerini de anlatan Zanna, “Meslek olarak kimi kuralları var. Bu kurallar fazlaca düz ve tartışamazsın. Ben orta pişmiş istedim, az pişmiş geldi. Bunu gorebiliyorsun. Klâsik yemek kuralları hayli net. Bir taraf var yaratıcılık. Bunun üzerinde üç heyet de kendi vizyonundan pahalandırıyor. Orada aslında bir farklılık oluyor. Yarışta o kadar yüksek bir tempo ortasında gidiyoruz ki, biz de yarışmacıları seyirciler kadar görüyoruz.”

“Daha fazla değil yalnızca o müsabakada görüyoruz. Fazla sohbet etme fırsatımız olmuyor. örneğin Barbaros’la hesaplasan kaç dakika konuştuk. O da şahsi değil yemek üzerine. O yüzden sevdim ya da sevmedim üzere bir fırsat olmuyor. Karakteri epey fazla beşerler tanımıyor” sözlerini kullandı.

“AYRAN İÇMEYE ALIŞAMADIM”

Ayranı ise bir içecek olan hayli sevdiğini lakin yemek sırasında içemediğini söyleyen Danilo Zanna, Türk ve İtalyan yemek kültürü içindeki farkları da deklare etti.

Zanna, “Ben Türkiye’ye hayli alıştım. Türk ve İtalyan kültürleri de hayli benziyor. Fakat yalnızca ayran içemiyorum. Bir içecek olarak seviyorum lakin yemek yanında bir türlü içemiyorum. Bu hususta kendimi fazlaca zorladım ancak olmadı. Türkiye ve İtalya içinde yemek sofrası farkları var. İtalya’da yemekler tek tek gelir ve yeriz.”

“Türkiye’de ise tüm yemekler birebir anda masada oluyor. örneğin kuru fasulye, pilav, cacık üzere. Buna alışmakta zorlandım. Bir de geldiğimde herkes bana şırdan, mumbar yedirmeye çalıştı. Güya İtalya’da sakat at yemiyoruz üzere. Tıpkı buradaki üzere sakat atları yiyoruz ancak farklı pişirme şekilleriyle” dedi.

“BAMYAYI SEVMEMİŞTİM FAKAT…”

Armağan Çağlayan’ın “Sevmediğiniz Türk yemeği var mı?” sorusuna karşılık veren ünlü şef, “Sevmediğim yemek yok. Ancak bir restorana gitsem levrek marin söylemem, tercih etmem. Birinci dönemlerimde daha evvelde tanımadığım için bamyayı sevmemiştim. Fakat daha sonra epey sevdim” tabirlerini kullandı.

“TÜRK ARKADAŞLARIM YANLIŞ CÜMLELER ÖĞRETTİLER”

Türkçe’yi öğrenmeye çalıştığı devirlerde Türk arkadaşlarının latifelerine maruz kaldığını da anlatan Zanna, “Türkçe konuşamıyordum, kursa da gittim ancak olmadı. Restoran işletmeye başladığım için fırsat olmadı. Bilmediğim şeyleri arkadaşlarıma soruyordum. Onlar bana apayrı şeyler öğretmiş. örneğin bir bayanla konuşurken bunları söylemiş olduğimdeoldukça makus şeyler oldu. En hafifçeini anlatırsam, ‘Bu akşam buluşalım mı?’ yerine ‘Bu akşam seni istiyorum’ demeyi öğretmişler bana. Bu en hafifçeiydi epeyce daha makûs şeyler öğrettiler” formunda konuştu.