Manavgat’ta yardım önceliği AKP’lilere verildi

semaver

Active member
Manavgat’ta yardım önceliği AKP’lilere verildi Manavgat merkezine 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda 28 Temmuz Çarşamba günü saat 12.05’te 4 farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da tesiriyle kısa müddette yayıldı. Bölgede hayli sayıda zeytinlik, bahçenin yanı sıra ormanlık alanda tesirli olan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra orman emekçileri ile itfaiye grupları söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının büyük bir alanda tesirli olması niçiniyle birfazlaca mesken kullanılmaz hale geldi.

Yurttaşlar eşyalarını alamadan meskenlerini terk etti. Kimi konutlarda ise yangının hala devam ettiği görüldü. Mahallede arabalar, iş makineleri ve bir itfaiye aracı yanarak metal yığını haline geldi. Manavgat’ta 42 mahallenin etkilendiği yangında 27 mahalle tahliye edildi. 18 bin aboneye elektrik ve su verilemeyen Manavgat’ta 5 kişi hayatını yitirdi. Yangından etkilenen 279 vatandaş hastanelerde tedavi edildi.

YARDIM PARALARI AKP’LİLERE

Birgün’den Sabri Kırdar’ın haberine bakılırsa;
bir daha Belenobası Tabaklı Mevkiinde yaşayan ve Manavgat’ta esnaflık yapan Hüseyin D., yardım dağıtımında partizanlık yapıldığı söylemiş oldu. Muhtarlar eliyle yardım önceliğinin AKP’lilere verildiğini, öteki insanların görmezden gelindiğini belirten Hüseyin D., ayrıyeten yardıma muhtaçlığı olmayan birtakım köylülerinde de yardım aldığını söz etti. Hüseyin D. birtakım şahısların prokatif telaffuzlar halkı galeyan getirmeye çalıştığı dün gece mezarlık bölgesi yakılacak diye çıkan söylentinin temelsiz çıktığını söz etti.

‘PROVOKATÖRLER VAR’

Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen ise, “Geçtiğimiz güç süreçten yaralanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir… Bu şahıslar “kundakçı, şüpheli” yakalama teşebbüsüyle temelsiz ihbarlardan yola çıkarak , sokaklarda kimlik denetimi , yol kesme ve pak vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme üzere aksiyonlar gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zora sokmaktadır” dedi.