Lise 1. sınıfa giden öğrencilere aşı hakkı verilmedi

semaver

Active member
Lise 1. sınıfa giden öğrencilere aşı hakkı verilmedi Türkiye’de 16 Ağustos prestijiyle 15 yaş üstü çocuklara ve 12 yaş üstünde kronik hastalığı olanlara koronavirüse karşı aşı hakkı verildi. Lakin bu düzenlemeye bakılırsa, 14 yaşında olan lise 1 öğrencileri aşılama kapsamının haricinde bırakıldı. Bu niçinle birebir okulda okuyan öğrenciler içinden aşı hakkı olmayan tek kümenin lise 1 öğrencileri olacağına dikkat çeken Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, “12-15 yaş ortasına kronik hastalığı olanlara ve 15 yaş üstü her çocuğa aşı hakkı açıldı. Lakin lise 1’e gidip 15 yaş altında olan çocuklar var. Yani lise 2-3 ve 4. sınıflar aşı olabilecekken, bir kısım çocuk aşı açılmadığı için olamayacak. O niçinle lisede okuyan bütün çocuklara aşının açılması, 14 yaşında da olsa aşılanmaları için bakanlığın bir adım atması lazım” dedi.

AİLELER HUZURSUZ

Aşının bu yaş kümesi için de bir güvenlik sorunu olmadığını vurgulayan Baytemür, “Aileler huzursuz olmuş durumda. Bizleri de arıyorlar. Çocuğu liseye gidecek lakin aşısız olan tek sınıf olacak. Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması için en azından lise devrindeki tüm çocukların aşılanması için randevu açılması lazım” daveti yaptı. Baytemür ayrıyeten, 15 yaş üstü çocukların randevularında birinci günlerde yaşanan sorunun çözüldüğünü ve artık hastanelerde aşı olabildiklerini kaydetti.

‘GEREKİRSE 7 GÜN EĞİTİM YAPILMALI’

6 Eylül’de her insanın okulların açılmasını istediğini belirten Baytemür, Ankara Tabip Odası, Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Eğit-Der, Veli-Der Ankara Şubesi, Özel Kesim Öğretmenleri Sendikası, Öv-Der Ankara Şubesi ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği ile yüz yüze eğitimde koronavirüse karşı alınabilecek önlemler için birtakım teklifleri olduğu belirtti. Beytemür, sağlıkçıların ve eğitimcilerin tekliflerini şöyleki sıraladı:

“Eğitimin olay sayılarındaki dalgalanmalardan etkilenmemesi için atama bekleyen eğitim işçilerinin atamaları yapılmalı. Sınıf mevcudu yüksek olan okullar tespit edilerek bu okullarda gerekirse 7 gün eğitim yapılacak biçimde ikili ya da üçlü tam gün öğretim planlanmalı. Eğitimin aksamadan sürdürülebilmesi için ek derslik alanları oluşturulmalı. Okulların el sabunu ve maske muhtaçlıkları şimdiden tedarik edilerek gönderilmeli.”