Kash Patel, FBI Direktörü, Plant, dış ofislerde yüzlerce acenteyi taşımak için

Suzan

New member
FBI direktörü Kash Patel Cuma günü yaptığı açıklamada, Washington bölgesinden 1.000 ajan göndermek istediğini söyledi.

Senato'nun yakın onayından sonra Federal Soruşturma Bürosu Direktörü olarak yemin eden Bay Patel'in Capitol bölgesindeki karargahı ve diğer ofisleri seyreltmesi bekleniyordu. Ancak hareket etme hızı, memurları şaşırttı ve tüm ajansda neden olabilecekleri bozuklukları göz önünde bulundurdu.

Saha fırsatları ve Ala, Huntsville'e giren çalışanların tanımlanması için hemen açık değildi. Konuya aşina olan iki eski yüksek olan FBI yetkilisi, ajanların yüksek suç oranları olan şehirlere gönderildiğini söyledi.

Bir açıklamada, FBI şunları söyledi: “Yönetmen Patel, Amerikan halkına vaadini FBI ajanlarının şiddetli suçlarla mücadele etmeye odaklanacak topluluklarda olacağını açıkladı. FBI liderliğine bu vaadi uygulamaya koymak için bir plan uygulaması talimatı verdi. “

Geçen yıl, Bay Patel bir röportajda ofisi yükseltmeye söz vermişti, bu da muhafazakarlara karşı baktığı bir ajansa düşmanlığını yaptı.

Patel, “Shawn Ryan Show” da Patel, “İlk gün FBI Hoover binasını aldım ve ertesi gün 'Deep State' müzesi olarak açtım.” Dedi. “O zaman bu binada çalışan 7.000 çalışanı alıp suçluları takip etmek için Amerika'yı gönderirdim. Polis memurları olun. Siz bir polis memurusun – onun polisi. “

Bay Patel'in kararını nasıl elde ettiği açık değil, ancak danışma kurulu ekibindeki eski ve mevcut ajanların bir grup eski ve mevcut ajanı ofisin iş faaliyetinin envanterini devraldı. Cuma günü işçilere bir e -mail olarak Bay Patel, “ülke çapında saha ajanlarının varlığını güçlendirirken karargahtaki operasyonlarımızı rasyonelleştireceğini” söyledi.

Bay Patel, FBI karargahındaki ajanların saflarını azaltmaya çalışan ilk direktör değil.

1990'larda başka bir FBI direktörü Louis Freeh de benzer bir yaklaşım denedi. Yönetmen olduktan kısa bir süre sonra, başkent ve diğer ofislerde yüzlerce acenteyi ve masa işini çekti.

Bay Patel göreve başlamadan önce bile, Adalet Bakanlığı, bir ajan olarak ve ofiste ortak deneyime sahip olan personeli belirsiz ve ortadan kaldıran birkaç kıdemli işçinin zorla emekliye ayrılmasını emretti.

Üst düzey yetkililerin oturduğu karargahın yedinci katındaki destek çalışanlarını destekleyerek, müdürün eski sekreteri de dahil olmak üzere başka bir kata taşınmaları istendi. Bay Patel, Bay Trump'ın önünde istifa eden önceki yönetmen Christopher A. Wray'dan temiz bir mola isteğini verdi.

Senato'yu onaylamak için duruşmasında, Bay Patel, ofisi büyük ölçüde gözden geçirme sözünü açıklamaya çalıştı. Capitol'de yaklaşık 38.000 kişilik yaklaşık 11.000 FBI çalışanı ve eğitim akademisinin dayandığı Quantico, Virginia gibi bölgede olduğunu söyledi. Quantico'da davranışsal analistler, taktik ekipler, rehin liderleri ve alt kapak için hazırlık ajanlarını içeren kritik tesadüfi tepki grubu da var.

Geçen ay Senatörlere verdiği demeçte, “Bunu tekrar tekrar yapacağım çünkü Amerikan halkı Washington, DC'de kaynakları kazanmıyor, ancak ülkenin geri kalanında.”

FBI çalışanlarının hareketi pahalıdır ve bunu yapacaktır, çünkü Başkan Trump milyarder Elon Musk liderliğindeki bir maliyet artış girişimine öncelik vermiştir. İdare, depolamayı haklı çıkarmak ve tüm ajansta hızlı bir şekilde azaltma olasılığını tetiklemek için ofisin neredeyse bin ajanı da dahil olmak üzere denetimli serbestlikçilerin bir listesini istedi.

Eski FBI yetkilileri, acentelerin ve destek personelinin nereye gitmesi gerektiği ve hangi şube ofislerinin kaynaklara ihtiyaç duyduğu hakkında sorular sordu.

“Onu nereye koyacak?” dedi Chris Piehota, 2020'de kıdemli FBI genel müdürü olarak emekli oldu. Bay Patel'in bir program envanteri yapması ve bu kadar büyük kararlar vermeden önce yönetim ekibini bir araya getirmesi gerektiği konusunda uyardı.

“Oraya gelip perdelerin arkasını görmelisin,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Kuruluşun yeni kalibrasyonunu sürdürme ve FBI'ın operasyonel etkinliğini sürdürme konusunda zor bir dengeye sahip”

Başsavcı Pam Bondi tarafından yemin ettikten kısa bir süre sonra, Bay Patel inançsızlığını dile getirdi. “Henüz tam olarak inanmıyorum,” dedi ve ofisin her gelecekteki eleştirisinin sıralamaya değil, ona hedeflendiğini de sözlerine ekledi. “Daha iyi kazanıyorlar,” dedi.