Karayel, tüm bağlantılarını Odatv’ye deklare etti… Baronun karanlık işleri…

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Organize hata örgütü başkanı olduğu savıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in görüntülerinin yankıları sürüyor. Peker’in görüntülerinin akabinde gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ve cürüm gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu ‘Bataklık’ operasyonu kapsamında hazırlanan iddianame evvelki gün kabul edildi.

İDDİANAMEDE NE VAR?

İddianamede dikkat çeken ayrıntılardan biri pandemi periyodunda uyuşturucu parasını huduttan aldığı öne sürülen sanık eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek‘in uyuşturucu baronu Nejat Daş ile ilgili savı oldu.

Yüksek, kendisini Daş’la AKP Altındağ İlçe Yöneticisi Sadık Karayel‘in tanıştırdığını öne sürdü. Daş, DW’ye yaptığı açıklamada görüşmeyi doğrularken masada bir savcının da olduğunu argüman etti.

İSMİ NEREDE DUYULDU?

Pekala iddianamede ismi geçen Sadık Karayel kim…

1972 doğumlu Karayel’in ismi birinci kere 2015 yılında
bir Milliyet haberinde yer aldı. Peker’in argümanlarının akabinde gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz‘ın da bir devir sızdığı THK ile ilgili haberde, Karayel için “Yeni mütevelli heyette yer alan Sadık Karayel’in ortaokul mezunu olması ve hala bir belediyede “odacı” olarak nazaranv yapıyor olması da dikkati çekti” tabirleri yer alıyordu.

ODATV’YE KONUŞTU

Odatv, Karayel’e ulaştı. Karayel, Yüksek ile evvelce beri tanıştığını belirterek “Necmettin Yüksek’le tanışıyoruz ancak öbürleri ile tanışmıyoruz. Yüksek’le hayli evvelce beri tanışıyoruz. O Başkomiser miydi neydi. bu biçimde Ankara’da nazaranv yapıyordu” dedi.

MASADAKİ SAVCI KİM?

Masadaki savcı tezi ile ilgili Karayel “Savcı ben bilmiyorum var ise da ben bilmiyorum. Masa da kalabalıktı, bilmiyorum. Görüşmek için ben Necmettin’i aramıştım kalabalıktı, 5 – 6 kişi vardı galiba. Tam hatırlamıyorum ki 2 yıl oldu” tabirlerini kullandı.

THK’DAKİ VAZİFESİ NEYDİ?

Hakkındaki THK ile ilgili haberde yer alan belediyede odacı ve ilkokul mezunu olduğu savlarına Karayel “Mütevelli heyeti hadisesini soruyorsanız. Mütevelli heyet üyeliği yaptım evet 5 yıl gerçek.” karşılığını verdi.

THK’ya nasıl girdiğini, kiminle vazife yaptığını, o sırada belediyede hangi bakılırsavi yürüttüğünü ve bu yükselişi sorduğumuz Karayel şunları söylemiş oldu:

“Altı üstü bir mütevelli heyet üyeliği, bunların hepsi yükseliş olsa ne olur. Ben belediyede emekçiyim ya hala daha emekçiyim. Beni yanlış hatırlamıyorsam sanırım Kürşat Atılgan getirdi.”

SBK İLE ÇALIŞTI MI?

Karayel, THK mütöncedenli heyetinde üyelik nazaranvinde bulunurken SBK’nın da orada vazife yapıp yapmadığına dair sorumuza “O bizde kağıt üzerinde vardı. Gelmiyordu aslına bakarsanız toplantılara, aslına bakarsanız çabucak de istifa etti. Mütöncedenli heyet toplantılarında görmedim” açıklamasında bulundu.

ATILGAN TEZLERİ

Kürşat Atılgan’ın SBK ile birlikte hareket ettiğine dair daha evvel basında çıkan kimi haberleri sorduğumuz Karayel “Ben sahiden bilmiyorum. Biz de mütevelli heyet üyesi olduğunu biliyorum onun fakat yan yana bir fotoğrafım yok birlikteliğim yok görmedim ben onu” dedi.

2015 yılı öncesi THK’da Altındağ Şube Lideri olduğunu söyleyen Karayel, Sezgin Baran Korkmaz’ın toplantılara gelmediğinin altını yine çizdi.

AĞARLARI TANIYOR MU?

Peker’in amaç aldığı isimlerden AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın babası eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar’la ilgili toplumsal medyada paylaştığı bir görüntüye yaptığı yorumu hatırlattığımız Karayel, Tolga Ağar’ı da Mehmet Ağar’ı da tanımadığını söylemiş oldu.

Karayel, “Ben milliyetçi biriyim beğendiğim için yapmışım” diye ekledi.

NEJAT DAŞ’I TANIYOR MU?

Türkiye’de yıllardır uyuşturucu baronu olarak bilinen, biroldukca defa ceza alan, uyuşturucu dolu gemilerini yakalatan ve birini batıran Nejat Daş’ı tanımadığını söyleyen Karayel “Tanımıyorum ben onu. Tanıştırırken Nejat diye tanıştırdılar, Nejat Daş demediler. Ben hatırlamıyorum yani” tabirlerini kullandı.

ARACILIĞI DA YALANLAMADI

Yüksek’in iddianamedeki kelamlarına bakılırsa Uyuşturucu parasının aklandığı döviz ofisi için aracı olduğu öne sürelen Karayel aracılık argümanını da yalanlamadı.

Karayel “Aracılık ettiğiniz kişinin ismini soyadını öğrenmediniz mi?” sorumuza şu “daha sonradan öğrendim, benim onunla bir görüşmem yok. Benim onunla bir hukukum yok” diye cevap verdi.

Peker’in görüntüleri daha sonrası ortaya çıkan tezler hakkında ise “Çok gerginim, fazlaca üzgünüm, vallahi bilmiyorum” açıklamasında bulundu.

Savların odağındaki Sadık Karayel’in toplumsal medya paylaşımları da farklı. İşte açık kaynaklarda yer alan o fotoğraflar…

(Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın makam odası)

(Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç)

BASINA YANSIYANLAR

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi muharriri Mustafa Lider 5 Mart 2021 tarihli yazısında Karayel’den de bahsetmişti. Başkan “Sadık Karayel, on parmağında on beceri olan insanlardan… yıllardır, AKP’nin Ar-Ge’sinde…Buz Pateni Federasyonu, Dağcılık Federasyonu ve Beşiktaş Kongre üyesi… THK’nın Altındağ Şube Başkanı…” tabirlerine yer vermişti.

Hazar Şahsuvar