İmamoğlu’na dayanak niçiniyle bıçaklanmıştı: 6 ay ömür biçildi, kanser hastalarına umut oldu

semaver

Active member
İmamoğlu’na dayanak niçiniyle bıçaklanmıştı: 6 ay ömür biçildi, kanser hastalarına umut oldu Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Göknur Damat, altı yıl evvel göğüs kanserine yakalandı. Kendisine altı ay ömür biçilen Damat, pes etmeyerek çocukluk hayali olan makyözlük işine girdi. Bir yandan kanserle gayret eden Damat, makyözlük alanında yapılan bir müsabakada Avrupa birinciliği kazandı. KOSGEB’den kredi alan Damat, birinci işyerini açtı. Damat, bu uğraşı ile bir televizyon kanalında gündeme geldiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca örnek gösterildi.

CHP’Lİ İMAMOĞLU’NA DAYANAK VERİDĞİ İÇİN BIÇAKLANDI

Göknur Damat, 2019 mahallî seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına 20 lira bağış yaptığı öne sürülen sebebi ile meskeninin önünde bıçaklı atağa uğradı. İmamoğlu, yavaşça yaralanan Damat’ı iş yerinde ziyaret etti.

Erdoğan’ın ‘manevi kızım’ dediği Damat, kanserin üstesinden gelerek kuaför salonlarını şubeleştirdi. Artık de kafe-kuaför konseptinde yeni bir yer daha açtı. Kanser sürecinde saçlarının dökülmesine üzülen Damat, saç dökülmelerinin önüne geçmek için de yeni bir şampuan geliştirmeye çalışıyor.

Damat, kanserle uğraşını ve daha sonrasında yaşadıklarını şu biçimde anlattı:

“2016 yılında göğüs kanserine yakalandım. Kuvvetli bir müddetçti, altı ay ömür verilen bir kanser hastasıydım. hiç bir vakit iş ömrümde, özel hayatımda çabayı bırakmadım. Hem kanserle savaş verdim tıpkı vakitte dışarda ömür uğraşı verdim. Türkiye kaidelerinde artık esnaf olmak sıkıntı. Benim teşebbüsçü bir ruhum var ve bunu denedim. Kanserle savaş verirken makyajda Avrupa şampiyonu oldum. Altı ay ömür verdiklerinde ise dünya şampiyonu olmak istedim. Ülkemize kalıcı makyaj müsabakasında dünya şampiyonluğu getirdim. ondan sonrasındasında kuaför salonu açtım. Salonları şubeleştirdim. Pandemi niçiniyle biraz işlerimize orta vermiştim. Şu an Türkiye’de olmayan yeni bir konsept ile yeni bir yer açtım. Kafe kuaförümüze yansılar fazlaca hoş. Çok hoş gidiyor.

“ŞAMPUAN GELİŞTİRİYORUM”

Bu işe girdiğimde KOSGEB’den cüzi bir sayı kredi çekmiştim. Onunla bir arada Sayın Cumhurbaşkanı’mız benim ismimi esnaf buluşmasında zikretmişti. ondan sonrasında külliyeye davet edilmiştim. bir daha her insanın bildiği üzere ‘manevi kızı’ olarak ilan edilmiştim. Olumlu ve olumsuz olarak süreç bu türlü ilerledi. Kansere yakalandığınızda biliyorsunuz saçlarımız dökülüyor. Ben bayanların saçları dökülmesin diye epeyce araştırma yaptım. Altı ay ömür verildiği müddetten daha sonra altıncı yılımdayım epeyce şükür. İsviçre Alp Dağları’na dahi çıktım, biyolojik yapısından dolayı oradaki eserleri incelemek için. Kendi adıma bir marka yarattım, büyüyoruz. Bir Alman enstitüsü ile bir muahede yaptık. Saçlar dökülmesin, egzama olmasın, sedef hastalığı olmasın diye. Tabi bunlar oluyor. En azından bunu durdurabilecek bir şampuan gerekiyordu. Dermatologlar, onkologlar, kimyagerler fazlaca kapsamlı bir çalışma yaptık. Hoş işler başardık.”