semaver
Active member
H.T. isimli yurttaş, azap gördüğünü öne sürerek kabahat duyurusunda bulundu Sultanbeyli Atlaspark AVM önünde yanında kardeşi F.T. ile yürürken bekçilerin GBT denetimine giren H.T., mahkemeye katılmadığı savıyla hakkında yakalama sonucu olduğu belirtilerek gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bekçi ve polisler tarafınca hakarete uğradığını ve darp edildiğini öne süren H.T. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu. Bekçiler tarafınca gözaltına alınmasının akabinde M.E. isimli bir polisin kendisini zıt kelepçeli bir biçimde araca bindirdiğini ve araç ortasında boğazını sıktığını söyleyen H.T., “2016 yılında polisleri şikâyet ettiğim bir husus vardı. GBT denetiminde bunu bakılırsan bekçiler bana sert davranarak, ‘bu biçimde sana gerekeni yapmamışlar, bu sefer biz seni karakola gdolayıp sabaha kadar gerekeni yaparız’ dediler. çabucak sonrasında polisler gelerek sivil bir araçla Sultanbeyli Ahmet Yesevi Polis Karakolu’na gdolayıldüm. Araçta boğazımı sıkarak birkaç tanede yumruk vurdular. Vuranlar içinde bekçilerden biri de vardı” dedi.
Kabahat duyurusu dilekçesinde kendisini tuvalete sokan polisler tarafınca ıslatılarak dövüldüğünü anlatan H.T., “Karakola girdiğimizde beni zorla tuvalete sokarak, musluk hizasında yatmamı istediler. Yere yatmak istemeyince beni tekmeleyerek zorla yere yatırdılar. Tuvaletteki musluğu kırarak suyla her tarafımı ıslattılar. Tekmeleyerek azap yaptılar. Saçlarımı çekerek zorla ağzıma su doldurmak istediler. Karakoldaki kameralar incelendiğinde tuvalete ellerim aksi kelepçeli biçimde zorla sokulduğum görülecektir. Şahsıma azap yapanlardan şikâyetçiyim” sözlerini kullandı.
‘ÖNCEDEN PLAN YAPTILAR’
H.T’nin kardeşi F.T. de darp edildiğini belirterek “Her iki bekçi de bana ve kardeşime küfüretti. Bizi karakola gdolayırken darp ettiler. Ben karakolda darp edilmedim ancak kardeşim karakolun tuvaletinde dövüldü. Hastaneye rapor için gdolayıldüğümde bekçilerden A.E. bana, ‘Ben senden şikayetçi olmayacağım, sen de benden şikâyetçi olma’ dedi. İsimlerini söylemiş olduğim polis ve bekçi ben nezaretteyken ‘Bu işi nasıl yapacağız’ diye konuşuyorlardı” tabirlerini kullandı.
Kabahat duyurusu dilekçesinde kendisini tuvalete sokan polisler tarafınca ıslatılarak dövüldüğünü anlatan H.T., “Karakola girdiğimizde beni zorla tuvalete sokarak, musluk hizasında yatmamı istediler. Yere yatmak istemeyince beni tekmeleyerek zorla yere yatırdılar. Tuvaletteki musluğu kırarak suyla her tarafımı ıslattılar. Tekmeleyerek azap yaptılar. Saçlarımı çekerek zorla ağzıma su doldurmak istediler. Karakoldaki kameralar incelendiğinde tuvalete ellerim aksi kelepçeli biçimde zorla sokulduğum görülecektir. Şahsıma azap yapanlardan şikâyetçiyim” sözlerini kullandı.
‘ÖNCEDEN PLAN YAPTILAR’
H.T’nin kardeşi F.T. de darp edildiğini belirterek “Her iki bekçi de bana ve kardeşime küfüretti. Bizi karakola gdolayırken darp ettiler. Ben karakolda darp edilmedim ancak kardeşim karakolun tuvaletinde dövüldü. Hastaneye rapor için gdolayıldüğümde bekçilerden A.E. bana, ‘Ben senden şikayetçi olmayacağım, sen de benden şikâyetçi olma’ dedi. İsimlerini söylemiş olduğim polis ve bekçi ben nezaretteyken ‘Bu işi nasıl yapacağız’ diye konuşuyorlardı” tabirlerini kullandı.