Fulin: Angelina Jolie avantajım oldu!

Tuncay

New member
İçindeki müzik aşkını goren babasının “Belki de yıllar kaybetmene sebep oldum” dediği müzikçi Fulin, Milliyet Instagram hesabından canlı olarak yayınlanan ‘Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu’ programına konuk oldu.

Fulin aslında bir kimyager. Bu mevzuyu biroldukca programımızda seninle konuştuk. Tabip olan babanın isteğini yerine getirip bu kısmı okudun fakat müzik kesimini tercih ettin. Dal ne kadar sıkıntı? İstediğin noktaya geldin mi?
Her şeydilk evvel, birinci televizyon programımı seninle yapmıştım. Müzik dalı kestirim ettiğimden daha zormuş, ben bu kadar sıkıntı olduğunu bilmiyordum. Zannediyordum ki hayli istediğin bir şarkıyı çıkartıyorsun, tüm Türkiye seni tanıyor, her yerde şarkın patlıyor ve pop star oluyorsun. Muhakkak bu biçimde bir şey yokmuş, büsbütün uğraş ve efor gerektiren bir dal. bu biçimde bilseydim girer miydim? bir daha girerdim zira benim müzik aşkım fazlaca büyük.
Benim şu biçimde bir avantajım oldu, bölüme birinci girdiğimde beni Angelina Jolie’ye fazlaca benzettiler. Açıkçası Angelina Jolie benim avantajım oldu, bu üslup şeyler işimi o devir biraz daha kolaylaştırdı.

Babanın birinci başlardaki fikirleri nelerdi?
Müziği seçtiğim birinci vakit içinder sahiden tabaklar, çanaklar havada uçuşuyordu. Konservatuar okumayı her vakit epeyce istemiştim ancak babam müsaade vermedi. ‘Üniversiteyi bitir, ne yaparsan yap’ dedi fakat bir daha bitmedi. Bu sefer yüksek lisans yapmamı istedi.

Babanın şimdiki hisleri?
‘Senin ortasındaki müzik aşkını görmedim, müzik konusunda seni desteklemedim, tahminen de yıllar kaybetmene sebep oldum’ diyor. Lakin ikinci bir işim olmasını istediği için bunları yaptığını biliyorum.

Malum uzun müddettir pandemi devrindeyiz. bu vakitte en büyük ziyanı gorenlerin başında da müzik işçileri geliyor. Maddi olarak zorlanıyor musun? Arkadaşların, orkestran, çevrendeki meslektaşların içinde sıkıntı durumda olanlar var mı?
Her vakit şükrettiğim bir ailem var, babam her vakit arkamdaydı. Fabrikatör bir babam yok, hekim bir baba ve öğretmen bir annenin evladıyım fakat beni hiç bir vakit bir şeye muhtaç etmediler. Kendim haricinde biroldukca müzisyen arkadaşımın zorluk çektiğini görüyorum. Ailesini geçindirmek zorunda olan o kadar fazlaca müzisyen arkadaşım var ki. İçimde epeyce büyük bir sızı var. İnşallah bir an evvelden müzik bölümü toparlanır ve herkes geçimini rahat bir biçimde yenidendan sağlayabilir.

Altan Gördüm ve Vahide Perçin’in kurucusu ve hocası olduğu akademide oyunculuk eğitimi aldın. Oyunculukla ilgili kendini hazır hissediyor musun?
Bu kesimdeki aşikâr bir yerlere gelmiş olan beşerler oyunculuk eğitimi almamı da tavsiye ettiler. ‘Keyf-i-Halik’ klibini çektiğimiz periyot de Samsun Demir ‘mimiklerin hakikaten başarılı’ dedi ve daha ilerletmem ismine oyunculuk eğitimi almamı tavsiye etti. Bir sene boyunca ders aldım. Oyunculuk yeteneğim sahiden varmış. İlerleyen vakit içinderda niye olmasın ki.

Bir röportajında “Maceracı bir üretim var. Kışın ortasında gecenin bir vakti denize girip yüzebilirim, sabahın köründe dağa tırmanabilirim” demiştin. Enteresan bir tecrübenin var mı?
Dediklerimi deneyimledim. Yapmak istediğim; bungee jumping ve Kapadokya’da balonlara binmek.

Geçtiğimiz günlerde Hasret Yıldız, Bodrum’da yüksek fiyatlardan kaygı yandı, “Eskisi üzere hoş güzel tatillere, restoranlarda gitme periyodu bitti” dedi, katılıyor musun?
Çok fazla fiyatların arttığını ben de biliyorum, okuyorum. Açıkçası fazlaca keyif almıyorsam, ‘bir defalık deneyelim’ demeyeceksem o kadar yüksek meblağları şu devirde oralara vermeyi uygun görmüyorum. Bu ortada gösteriş seven de var. Oraların değerli olduğunu bilip birfazlaca kişinin oralara giremeyeceğini bildiğinden dolayı kendi giderek ve paylaşım yaparak egosunu tatmin edebiliyor.

En yeni projelerin?
En son müziğim ‘Dizimde Yara’, Şubat 2020’de yayımlandı. Gerisinden aslına bakarsanız pandemi ve kapanmalar geldi. En yeni müziğim trap stilinde olup ve DMC’den çıkacak. Slow müzik olacağından büyük ihtimal eylül yahut ekim ayında çıkabilir. Ayrıyeten Mümin Sarıkaya’nın en yeni projesinde de yer aldım.

2014 yılından günümüze birfazlaca single yayımladın. Dinleyicinin ve senin en beğendiğin projen sence hangisi oldu?
Benim için ‘İçinden Oku’ ve ‘Aşk Bu Biter mi?’ hayli özeldi. Dinleyicilerim ise ‘Süper Kahraman’ ve ‘Dizimde Yara’ müziklerimi hayli seviyorlar.

Instagram’da “Kaç kere beni pazar günü konutta tek bırakma anne dedim. Kendimi kreşte terk edilmiş üzere hissediyorum” notun ile çikolataya bulanmış bir görüntü yayımladın. Terk edildiğinde genelde neler yaparsın?
O kadar spontane gelişti ki. Tiktok görüntüsü çekecektim, bütün düzeneklerimi kurdum, o sırada çikolatamı yerken kendimi gördüm ve ‘Şu şebek halimi niye kayıt almıyorum?’ dedim. Anneme bağlamamın niçini ise benim şöyleki bir travmam var; annem ve babam çalıştıkları için beni haklı olarak kreşe bırakıyorlardı, ben de kreşin altına üstüne getiriyordum. İlkokulda ise babamın işe gideceği vakit hayli ağlardım. Aslında yalnız hissettiğim için anneme ve babama verdiğim bir reaksiyondu. O yüzden kendimi yalnız bırakılmış ve terk edilmiş hissettiğim günlerden birinde çikolatayla her yerimi boyadım.

Terk edildiğinde ne yapıyorsun?
Daha epeyce içime dönüyorum. Kepenkleri indirir, dünya ile alakamı kesiyorum. Uzun mühlet toplumsal medyayı bile kullanmayabiliyorum. İşten bile soğuyorum. Terk edilmişlik ve bırakılma üzere bir durum hissettiğim vakit ya arıza çıkarıyorum ya da karşı tarafın dikkatini çekebilecek bir şeyler yapabiliyorum.

Ezgi Mola kısa mühlet evvel bir paylaşım yapmıştı ve Musa Orhan’a hakaret ettiği nedeni öne sürülerek hakkında dava açılmıştı. Olayın akabinde toplumsal medyada ünlü oyuncuya dayanak bildirileri yağdı. Ezgi Mola, ’Sizleri fazlaca seviyorum ve biliyorum ki bizleri sevgi kurtaracak’ iletisiyle herkese teşekkür etmişti. Bizi sevgi kurtaracak mı?
Sevgi bu hayatta nitekim epey değerli. En saf güç sevgidir. aslına bakarsanız hepimiz biroldukça yanılgıyı ve yanlışı sevgi eksikliğinden yapmıyor muyuz? Ben biroldukça insanın bile sevgi eksikliğinden dolayı kabahat işlediğini düşünüyorum. Berbat yorum yazanların bile içeride bir yerlerde sevgi eksiliği yaşadığını, o sevgisizliğini bir biçimde dışarıya vurduğunu düşünüyorum. Ezgi Mola’ya sonuna kadar katılıyorum zira bizi sevgi kurtaracak.