Francesco Carucci, Nvidia grafiklerinin arkasındaki adam: “Sır mı? Ne yaptığınızı bilmek”

Suzan

New member
Altıda kod satırları yazdı. Yedi'ye, ona İlkokuldaki ilk temabaşlık: “Hafta sonu ne yaptın?”Bir hikaye anlatmaz: Bir program yazıyor. Elle ön plana çıkarır ve öğretmene teslim eder.

Bugün, bir 52 yıl, Francesco Carucci Nvidia'da çalışıyor, Jensen Huang: Karizmatik CEO liderliğindeki dünyanın en büyük sermayesine sahip teknolojik şirket, bir grafik kartını dönüştürebilen Yapay Zeka Devrimi'nin motorlarından biri.

Grafik ve render ile ilgilenirBir mühendis ekibine liderlik edin ve video oyunları performansını iyileştirmek için araçlar geliştirir. Bazı kör tahminlere göre, BT için başvuranların% 1'inden daha azının bir teklif aldığı bir şirkette kilit rol. Yine de onun için bir hafta yeterliydi.

Benimki bugün çok azında yaptıkları bir iş. Yüksek seviyeli oluşturma motoru yazmak için yüz olacağız. Mobilde grafik optimizasyonu yapmak için, Belki dünyanın her yerinde on».

Oraya ulaşmak için Carucci, tarihin en etkili büyük teknolojilerini geçti: Dört yıl çalıştı MicrosoftYedi MS Elma (“Beni aradıklarında Steve Jobs hala yaşıyordu”), dört Googleon ay Yarımİki yıl SAMSUNG. Ve şimdi Nvidia.

Ve eğer ona sorarsan Onun sırrı nedir Ve yol boyunca öğrendikleri tereddüt etmiyor: “Bir pislik olma. Bir pislik olma».

Güzel Zihinler

Enrica Porcari, her şeyden önce Cern tarihinde: “Ben bir hümanistim. Ve benim gücüm sorular”

Eleonora Chioda tarafından

27 Haziran 2025

Enrica Porcari, her şeyden önce CERN tarihinde:

Sonra ekliyor: «Teknoloji şirketlerinde kariyer yapmanın iki yolu vardır: ne yaptığınızı biliyorsunuz ve iyi şeyler olur. Ya da bilmiyorsun ama politikayı nasıl iyi yapacağınızı biliyorsun».

Doğdu Tarantobüyümüş İmparatorlukCarucci Çalışmalar Yazılım Mühendisliği A Turin. Bir çocuk olarak, büyüdüğünüzde ne yapmak istediğinizi sorduklarında, “Video Oyunları”. Brighton'a yapılan bir okul gezisinden sonra bir gün içinde yaşayacağına karar verir İngiltere. Ve öyleydi.

Video oyunları dünyasında çalışmaya başlayın Yıllar önce, gerçek zamanlı oluşturma ve grafikler için kod yazın. İlk iki başlık, onları Birleşik Krallık'ta Microsoft tarafından edinilen Lionhead Studio için geliştiriyor. Daha sonra Almanya'ya taşınıyor, Nerede çalışıyor Crysy2 E Gürcü bir fotoğrafçı olan gelecekteki karısını biliyor. «Bir noktada beyaz gecelerden bıktım, ofisten geçtim. On beş yıl boyunca yaptım. Gibi Apple'a bir müfredat gönderdim». O Bir gün içinde alıyor. “Perşembe sabahı Cupertino'ya indim, tüm görüşmeleri gün içinde yaptım ve aynı akşam bana bir teklifte bulundular. Almanya'da eşimi aradım ve ona” Kaliforniya'ya taşınıyoruz “».

Hemen dünya için hala var olmayan bir projeye girer:Elma Kol saati. Ofislerde gizli çalışmak için kapalı kalırken, kimse ne olduğunu bilmiyor.

«Aile üyelerinizle bile konuşamazsınız, aksi takdirde sizi kovarlar. Annem bana sorduğunda: “Ama tam olarak ne yaparsın?” “Bir şeyler yapıyorum” dedim ». Bir gün, o zamanlar bir buçuk yaşında olan oğul, ofise girer. Ve açıklanmadan önce saati gören ilklerden biri.

İlk üç modelin tüm analog arayüzlerini yazdım. Sonra Minnie vardı [uno dei possiibili quadranti impostabili per l’Apple Watch ndr]. Hatırlıyor musun? Yeğenim Emma onu sevdi. Bu yüzden, bir odada iki gün süren işte kodu yazdım ve son teslim tarihinden hemen önce teslim ettim. Resmi güncellemede sona erdi ».

Carucci denilen şeyle ilgilenir Gerçek Zamanlı Oluşturma. Gerçek zamanlı grafik yapmak anlamına gelir, Karmaşık bir görüntünün ekran sıvısında, temiz, hafifçe görünmesini sağlayan kod yazın. Her satırı, her hesaplamayı optimize etmek anlamına gelir. “Bir video oyunu daha az pil tüketiyorsa, kullanıcı daha fazla oynar ve daha fazla para kazanır.”

Doksanlarda, başladığında, birlik veya gerçek dışı motor gibi hiçbir araç yoktur.

“Bir video oyunu yapmak istiyorsanız, her şeyi kendiniz yazmak zorunda kaldınız. 1994'te hiçbir şey yoktu. İnternet yoktu, kimse sana nasıl yapıldığını açıklamadı». Bu nasıl Görsel mantıkla bağlantılı düşünme şeklini geliştirir. Zamanla, oyunlar geliştirmeyi ilk elden bırakır ve başkalarının bunu yapmasına yardımcı olmaya başlar. Farklı takımları destekleyen dünyaya seyahat ettiği Google'da olur: Cambridge, Milan, Moskova, Shenzhen, Tokyo. «Kore'de kod yazmadım, Çin'de evet. Takıma bağlıydı. Sonunda her zaman Daha az israfla daha iyi, daha hızlı dönmelerini sağlayın».

Güzel Zihinler

Emma “Science” Prévot, 25 yaşındayken hastalıkları daha iyi anlamak için dijital ikizler inşa ediyor

20 Haziran 2025

Emma
Emma

Google'dan sonra hedef geldikten sonra. “Bana çok para teklif ettiler. Reddedemedim». İş ilginç: avatar. «Onları başlattıktan sonraki gün Zuckerberg yeni avatarıyla bir görüntü yayınladı. Ben yanıtladım: Rica ederim, Zuck».

Meta'dan SAMSUNG. «Bu” harika bir yer, iyiydi, ama yapacak bir şey yoktu». Böylece müfredatı Nvidia'ya gönderir, bir haftalık görüşmeler ve Aralık 2024 girer. Bugün bir mühendis ekibine liderlik ediyor. “Sonuna kadar burada kalmayı umuyorum.”

Kamu konuşmacısı, fotoğrafçı, sanatçı. Yine de bir çocuk olarak ona nasıl çizileceğini bilmediğini söylediler. Okulda onunla dalga geçtiler: “Bana dediler: Asla sanatçı olmayacaksın, sadece matematiği nasıl yapacağınızı biliyorsun” yanlışlar. Bugün Francesco Carucci Fotoğraf Manzaraları ve Volkanlar. “Bu yüzden beni sıkmıyorum ve onları dinlemek zorunda değilim.” Onunla röportaj yaptığımızda, Hawaii'de, karısıyla (ayrıca fotoğraflandı) ve çocuklarıyla birlikte, sadece Kilauea yanardağını fotoğraflamak için.

Francesco Carucci, eşi Lina Mosashvili tarafından fotoğraf çekildi, bir fotoğraf gönderimi sırasında çocuklarla birlikte

Francesco Carucci, eşi Lina Mosashvili tarafından fotoğraf çekildi, bir fotoğraf gönderimi sırasında çocuklarla birlikte

Farklı ülkelerde maruz kalır, her yerde ödül kazanır ve doğal olarak konuşur Görsel akıl yürütme. görsel akıl yürütme. «Çok güzel buluyorum, grafikleri gerçek zamanlı olarak yönlendiren ve fotoğrafçılıkla ilgili olan ilke aynı prensiptir: Görsel kaosa düzen vermek için öğeleri bir araya getirin».

Ve İtalya? Geri dönecek misin?

“Her zaman söylüyorum: Başka bir yerde doğmak isterdim. Tüm dünyanın bizi kıskandığı harika bir kültürümüz var. Ve görüşmeleri yaptığınızda, bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Dünyanın en iyi yemeğine sahibiz. Kaç milyar insanın hayatlarında hiç lazanya yemediğini düşünün. Espresso var: Taşınabilir bir kahve makinesi aldım, fasulye kontrolleri ve her yerde hazırlıyorum. Ama İtalya'da yaşamak ve çalışmak … hayır, yapamam. Pandemiden sonra kardeşimin yakınında Como'da hareket etmeyi ve eve götürmeyi düşündük. Bir okul aradık. Ama varışımızdan 45 dakika sonra dedim ki: Yapamam ».

Güzel Zihinler

Mariangela Capossela, sahip olmayanlara ses veren sanatçı

13 Haziran 2025

Nedenini anlamaya çalışırsanız, şu şekilde cevap verir: «Kişisel bir şey yok, ama İtalyanlar beni endişelendiriyor. Kariyerimin bir noktasında Milano'da, büyük bir teknolojinin İtalyan merkezinde çalıştım. Yazdı, şortla dolaştım. Beni görür görmez, hepsi benimle İngilizce konuştular: Şortu işe getirirsem İtalyan olamazdım. Önyargılar. Etrafımdaki insanlar sık sık o anda evde olan meslektaşlarından kötü konuştular. Kaliforniya'da kimse böyle bir şey yapmayı düşünmez ».

Ve sonra ben var toplantı. «Burada 9 ve 9: 30'dan başlayın. İtalyanlarla toplantıları yaparken 9'da kim olacağını bile bilmiyordunuz. Ve sonra herkes hazır olduğunda, belki 11'e kadar konuşmaya devam ettik ».

Carucci'nin iki çocuğu var. En küçüğü zaten bir mühendis olacağına karar verdi. “Bana diyor ki:” Ben bir inek olacağım ve Nvidia'da çalışacağım. “Zaten okuduğunda en büyük, matematik testlerinde çok yüksek oy alıyor, ancak iyi olmadığına inanıyor. Keşke öyle olduğunu anladım. O zaman istediklerini de yapıyorlar».

En küçüğüne şöyle diyor: “Yapmak istediğiniz şeyde çok iyi olun. Ünlü 10.000 -bir şeyde uzman olmak için pratik kuralı. O zaman böyle çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Ama bunu biliyorum Beğendiğiniz bir şey varsa ve bunu iş için yapmak istiyorsanız, çok zaman geçirmelisiniz».

Güzel Zihinler

Siri'nin babası Edoardo Serra, şimdi hava kazalarını azaltmak için kullanmak istiyor

08 Haziran 2025

Siri'nin babası Edoardo Serra, şimdi hava kazalarını azaltmak için kullanmak istiyor