Esra Sönmezer: Tek yürek olmaktan kuvvet doğar

Tuncay

New member
Yangın söndürme çalışmaları devam ederken; sanatkarların kimileri yardım toplayıp, bölgelere ulaştırmak için uğraşıyor. Kimileri da söndürme çalışmalarına katıldı.

Elindeki poşet ile güvercinlere buğday tanesi atan Esra Sönmezer, hayvanları hayli sevdiğini belirterek “İstanbul’un gözbebeği ve oksijen deposu Belgrad ormanları ortasındayız. Hayvanları beslemek ve tabiata sahip çıkmak vazifemiz. Benimde konutta dokuz yaşında bir kedim var. Hayattaki en yakın dostum” diye konuştu.

Türkiye’nin biroldukca bölgesinde yaşanan orman yangınları niçiniyle büyük ıstırap duyduğunu söz eden Esra Sönmezer, “Yanan ormanları gördükçe içim kan ağlıyor. berabern ve tek yürek olmaktan kuvvet doğar. Devletimiz kuvvetlidür, üstesinden geleceğiz” dedi.

ÜNLÜ OYUNCU DA ORADA

Söndürme çalışmaları tüm süratiyle devam ederken, Ören’de alevlerin daha fazla yayılmaması için gayret edenlerin içinde tanıdık bir isim de vardı.

TAKVİYE YAĞDI

Son olarak ‘Doğduğun Mesken Kaderindir’ dizisinde izleyici karşısına çıkan İbrahim Çelikkol, eline aldığı dev hortumla alevlerin ortasına daldı. Çelikkol’un bu manzaraları, toplumsal medyada en çok konuşulanlar ortasına girerken, Çelikkol’a dayanak yağdı.

DEMET AKALIN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Demet Akalın, yangın bölgesine 20-25 bin liralık acil gereksinim gereci göndereceklerini söylerken gözyaşlarını tutamadı. Merve Özbey de Akalın’a dayanak verdi ve yanmaz ayakkabı gönderdi. Akalın ayrıyeten, 2020’de büyük Avustralya yangınında yanan ormanların 1.5 yıl daha sonraki hallerini paylaşarak, “Doğa kendini toparlayacak, kâfi ki şu yangınlar sönsün” dedi.

YANGIN BÖLGESİNDE

Oyuncu Pamir Pekin, Muğla’da yedi gündür devam eden yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Pekin, yangın bölgesinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaştı.

‘Son Yaz’ dizisinde başrol oynayan Alperen Duymaz da Fethiye’de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Çalışmalar sırasında toplumsal medyada canlı yayın açan oyuncu, yangın bölgesine yardım istedi.

TÜRKAN ŞORAY: ÇARESİZLİK İÇİNDEYİM

“Kaç gündür herkes üzere benim de içim yanıyor. Çaresizlik ortasında izliyorum. Ormanlarımız, ormanda yaşayan can dostlarımız, alev alev yanıyor ve vatandaşlarımız çaresizlik ortasında, gözyaşlarıyla ateşle savaşırken umutla yangın söndürme uçaklarını bekliyor. Bu yangınlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı minnetle anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum. Bu çaresizlik yazgımız olmasın. Yürekten dilerim ki bu felaket bir an evvel son bulsun. Bunun için gerekli müdahaleler bin an evvel yapılsın.”