Dünya Çorba İkramı Günü’nde Tuzlalı vatandaşlara çorba ikram edildi

erkan_623

New member
Gönül Elleri Çarşısı Bayan Gönüllüleri’nin hazırladığı çorba dağıtımına istekli bayanlarla bir arada katılan Tuzla belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, “Biz kuşlara bile hastaneler kuran, meskenlerinin duvarlarında kuşlar için saraylar oluşturan, uygunluk yapmayı ve sadaka taşları ile yardım etmeyi şiar edinmiş bir milletin evlatları olarak biz de bu hisleri geleceğe taşımaya çalışıyoruz” dedi.

TUZLA BELEDİYE LİDERİ DR. ŞADİ YAZICI; “İYİLİĞİ VE YARDIMLAŞMAYA TUZLA’DAN BAŞLAYARAK VİRAL HALE GETİRİP TÜM DÜNYADA YAYMA UĞRAŞIMIZI GÖSTERİYORUZ”

Her yıl 20 Ocak tarihinde kutlanan Dünya Çorba İkram Günü ötürüsıyla Tuzla’da özel bir aktiflik düzenlendi. Tuzla’nın 17 mahallesini sokak sokak, kapı kapı dolaşan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın bayan gönüllülerinin hazırladıkları çorbayı işe gitmek için sabahın erken saatinde yola çıkan vatandaşlara dağıttı. Sabah 07’de başlayan çorba dağıtımına, Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı da katıldı. Lider Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, vatandaşlara çorba dağıttı. Tuzla’da İçmeler Köprüsü, Orhanlı Muhtarlık Önü ve İstasyon Mahallesi Marmaray Durağı önünde Tuzla Belediyesi’nin taşınabilir mutfak araçlarını goren vatandaşlar ise memnun olarak çorbalarını içtiler.

“HER TÜRLÜ YARDIMI VE YARDIMLAŞMAYI TUZLA’DA KENDİMİZE VAZİFE HALİNE GETİRDİK”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Dünya Çorba İkram Günü vesilesiyle bugün toplanmış bulunuyoruz. Gönül Ellerimizin istekli hanımlarının Tuzla’da yapmış oldukları binlerce işin içerisinde bugün de çorba ikramında bulunarak vatandaşlarımızın Dünya Çorba İkram gününü kutlamış oluyorlar. Biz kuşlara bile hastaneler kuran, konutlarının duvarlarında kuşlar için saraylar oluşturan, uygunluk yapmayı ve sadaka taşları ile yardım etmeyi şiar edinmiş bir milletin evlatları olarak biz de bu hisleri geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bayan Kent Gönüllülerimiz yardım meleği üzere daima olarak çalışıyorlar. Bizler de onlarla bir arada hareket etmeyi kendimize bir nazaranv adlettik. Biz her türlü yardımı, yardımlaşmayı Tuzla’da kendimize misyon haline getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tabir etmiş olduğu ‘Gönül belediyeciliği’ de işte buydu. Bu hususta emeği geçen tüm gönüllerimize gönülden teşekkür ediyorum. bir daha medeniyetimizde tabir edilen ‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır’, ‘Çorbada benim de tuzum olsun’ diyen ve bu yardımlaşmayı her vakit ortaya koyan bir medeniyetin devamı olarak, bu çalışmalarımız bu mirasımızın devamı niteliğinde. Çorbada tuzum var diyerek yardımlaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Düzgünlüğü ve yardımlaşmayı Tuzla’dan başlayarak viral hale getirip tüm dünyada yayma eforumuzu gösteriyoruz. Katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“TUZLA HALKIYLA ÇORBAMIZI PAYLAŞIYORUZ”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı olarak istekli kadınlarımızla bir arada sabah saatlerinde çorbamızı yaptık. Bizim misyonumuz paylaşmak. Paylaştıkça memnun oluyoruz. Bu sebeple de Tuzla halkıyla çorbamızı paylaşıyoruz. Soğuk havalarda gönüllerimizi ısıtmak niyetiyle çorbamızı yaptık” dedi.