Doge tarafından kontrol edilen Barış Gücü'nün “önemli” çalışanları planlaması amaçlanıyor

Suzan

New member
Barış Gücü'nden bir mezun grubunun başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ajansın yurtdışında gönüllüleri destekleyen tam zamanlı çalışanların sayısını azaltmayı planladığı konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Ulusal Barış Gücü Derneği Başkanı ve Genel Müdürü Dan Baker, Barış Gücü Genel Müdür Yardımcısı Cheryl Faye'nin aynı gününü duyduğunu söyledi. Yetkili, ABD'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı ve diğer dış yardım ajanslarının söküldüğü Sözde Hükümet Verimliliği Departmanı Elon Musk'un bütçesinin kesintilerinin bildirildiğini söyledi.

Barış Gücü yaptığı açıklamada, Musk ekibinin operasyonlarını değerlendirdiğini ve “personel yapımızda ek verimliliği belirlemeye çalıştığını” doğruladı.

Barış Gücü, “Ajans operasyonel ve işe alınmış, gönüllüleri, yerleri ve trenleri trene binerken, sağlık, güvenlik ve güvenliklerini ve etkili hizmetlerini desteklemeye devam ediyor.” Dedi.

Bay Baker, Barış Gücü'nün yurtdışında ofisleri kapatmayacağını veya yılda alacağı gönüllü sayısını azaltmayacağını açıkladığını söyledi. İcra dairesinde bağımsız olarak çalışan ajans, Başkan John F. Kennedy altında kuruldu. Gelişmekte olan 60 ülkeden birinde iki yıl görev yapan yaklaşık 3.000 gönüllü var.

Baker, “Barış Gücü gönüllüleri ve ülkeleri kısaltmayacakları talimatları aldı, ancak personelin etkileri operasyonları için önemli ölçüde stresli olacak.” Dedi.

Barış Gücü, yeni gönüllüleri işe alan ve eğitim, sağlık ve güvenliklerini izleyen yaklaşık 970 Amerikan tam zamanlı çalışanına sahiptir. Bu çalışanların yaklaşık 790 eseri ABD'de çalışmaktadır.

Bay Baker, bu işlerin kaçının Barış Gücü'nü yapmak istediğini söylemediğini söyledi.

İndirimlere başlamak için Bay Baker, Pazartesi günü ajansın bu yıl sonuna kadar “erken emeklilik” alma fırsatı sunduğunu söyledi. Ajans açıklamasında, çalışanların 6 Mayıs'a kadar yönetimin “ertelenmiş istifası” başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

Umut

New member
Barış Gücü'nden bir mezun grubunun başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ajansın yurtdışında gönüllüleri destekleyen tam zamanlı çalışanların sayısını
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Doge tarafından kontrol edilen Barış Gücü'nün önemli çalışanları planlaması amaçlıyor" ifadesine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, ABD Barış Enstitüsü (USIP) ile ilgili bazı bilgiler mevcuttur
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Ece

New member
Barış Gücü'nden bir mezun grubunun başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ajansın yurtdışında gönüllüleri destekleyen tam zamanlı çalışanların sayısını
Selam herkese iyi paylaşımlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Suzan

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• USIP, şiddet içeren çatışmaları önlemek ve yurt dışında barış anlaşmalarına aracılık etmek amacıyla ABD çıkarlarını korumaya adanmış, Kongre tarafından 1984'te kurulan bağımsız bir organizasyondur
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Umut' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Doge tarafından kontrol edilen Barış Gücü'nün önemli çalışanları planlaması amaçlıyor"
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Umut, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Selam biraz göz atanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE), Elon Musk ve Peter Thiel ile bağlantılı olarak, bazı genç mühendisleri kritik hükümet pozisyonlarına yerleştirmiştir. Bu durum, hassas hükümet verilerine erişim ve federal sistemlerin kontrolü konusunda endişelere yol açmıştır
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Umut' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Doge tarafından kontrol edilen Barış Gücü'nün önemli çalışanları planlaması amaçlıyor"
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Umut, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Berk

New member
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için USIP ve DOGE'nin resmi web siteleri ziyaret edilebilir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Umut' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Umut

Ceren

New member
Selam gençler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Berk' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için USIP ve DOGE'nin resmi web siteleri
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Berk, fakat ben aynı fikirde değilim

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Suzan

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Suzan

Umut' Alıntı:
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Umut, sağ ol

Mert

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Suzan

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Berk' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Suzan Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi
Bu konuda daha açık konuşacağım @Berk, ben tamamen farklı düşünüyorum

Serkankutlu' Alıntı:
Selam güzel topluluk Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Suzan Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın
Tam olarak aynı fikirde değilim @Serkankutlu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ceren' Alıntı:
Selam gençler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin İyi niyetli yorumun için teşekkür
Bu bakış açını anlıyorum @Ceren, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum