Carl Pei: “Nothing ile teknolojiyi tekrar eğlenceli hale getirmek istiyoruz”

Suzan

New member
“Hepsi aynı şeyi yapıyor, biz farklı olmak istiyoruz”. Carl Pei bir kafe masasında oturuyor. İki yıl önce Londra’da doğan şirketi, şu anda 350’si mühendis olmak üzere 410 çalışanı var ve iki yılda bir milyondan fazla ürün sattı. Ancak dünyanın en büyük telefon fuarı olan Mobile World Congress’te bir duruşu yok: “Böylece paradan tasarruf ediyoruz” diye şaka yapıyor.

Çin’de doğdu, Amerika Birleşik Devletleri ve İsveç arasında büyüdü, 33 yaşında ve daha da genç görünüyor. Yine de arkasında başka bir başarılı şirket var, OnePlus, niş bir fenomen olarak doğdu ve iyi bir fiyata ama mükemmel özelliklere sahip akıllı telefonların mükemmel markası haline geldi. Bugün ise Oppo, Vivo ve RealMe ile BBK Electronics’in bir parçası.

akıllı telefonlar

Honor, Realme, TCL, Xiaomi ve diğerleri: şimdiye kadarki en Çin Mobil Dünya Kongresi açılıyor

Emanuele Capone, Bruno Ruffilli tarafından

25 Şubat 2023

Hiçlik’e ve ürünlerine ilgi uyandırma konusunda ustasınız: Kamuoyunda yarattığı beklentileri karşılayamamaktan hiç korkmuyor musunuz?
“Bunun hakkında hiç düşünmedim. Sadece daha iyi ve daha iyi ürünler yapmaya çalıştığımızı biliyorum”.

Hiçbir Şey Telefon (1)

Hiçbir Şey Telefon (1)

Hiçbir Şey Telefon (1)

Şimdilik katalogda sadece bir akıllı telefon ve bir çift kulaklık var: akıllı saat gelecek mi?
“Yakın zamanda bir Samsung Galaxy Watch 5 Pro satın aldım: İki saat sakladım ve ardından Twitter takipçilerime verdim. Akıllı telefonumda zaten bildirimler var, onları akıllı saatimde de bulundurmanın ne anlamı var? Bu yüzden onu uykuyu izlemek için kullanmayı düşündüm ama bu kadar büyük bir saatle uyumak rahatsız edici. Bir akıllı saat üretmek istiyorum ama onu kullanışlı hale getirmenin bir yolunu bulamıyorum ve bulamazsam tüketicileri onu satın almaya nasıl ikna edebilirim? Hayır, en azından iyi bir fikir bulana kadar akıllı saat yok.”

Peki ya tabletler?
“Apple’ın Air’den Pro’ya kadar tüm fiyat noktalarını kapsayan iPad’lerle harika bir iş çıkardığını düşünüyorum, bu yüzden çok ucuz olmadıkça kimsenin başka bir tablet almasını anlamıyorum. Ancak stratejimiz bu değil.”

Veri

Daha az ama daha pahalı akıllı telefonlar: mobil pazar nasıl değişiyor?

kaydeden Bruno Ruffilli

25 Şubat 2023

Ancak bu arada, akıllı telefon pazarı düşüyor…
“Düşmeye devam edecek çünkü sahip olduğumuz telefonlar gayet iyi ve yenileri önemli ölçüde farklı bir şey sunmuyor. Ekonomik kriz ve satın alma gücünün düşmesi de düşünüldüğünde insanlar neden değişsin ki? Biz o kadar küçük bir firmayız ki makro ekonomiden çok etkilenmeyiz, bizim için fark yaratan ürün stratejisi ve bunu hayata geçirme şeklimizdir. Şimdilik hiç endişe duymuyoruz, mobil telefon sektörü çok büyük ve farklılaşmaya ihtiyacı var” dedi.

Nothing’i diğerlerinden farklı kılan nedir?
“Teknoloji gerçekten sıkıcı hale geldi – örneğin MWC’de gerçekten heyecan verici hiçbir şey yok. Teknolojiyi yeniden eğlenceli hale getirmek istiyoruz. Tasarımda, Sony’nin onlarca yıl önce yaptığı ve Apple’ın bugün hala yaptığı gibi, orijinal ve tanınabilir seçeneklerle. Arayüzde, yakında daha kullanışlı ve daha esnek hale getireceğimiz Telefonumuzun arkasındaki LED’ler (1) gibi yeniliklerle. Etkileşimde, örneğin, şarj olurken kulaklıkları yerinde tutmaya hizmet etse bile, Nothing Ear kulaklık kutusundaki (1) onu parmaklar arasında döndürülecek bir tür anti-stres haline dönüştüren girinti ile. Ancak teknoloji sadece güzel olmamalı, hayatı kolaylaştırmalı veya daha iyi hale getirmelidir.”

Nothing Ear bluetooth kulaklıklar (1)

Peki yeni telefonlar neden kameralara bu kadar odaklanıyor?
“Tüketici anketleri yapıyorlar, onlardan ekran, kamera, pil arasında seçim yapmalarını istiyorlar ve kamera her zaman önce gelir. Gerçekten iyi bir strateji olup olmadığını bilmiyorum, benim için kamerayı geliştirmenin yolu hesaplamalı fotoğrafçılık, çünkü sensörler gerçek kameralarla rekabet edemeyecek kadar küçük. Ve bu yüzden pek çoğunun büyük geleneksel kamera markalarıyla işbirliği yapmakla övünmesi bana çok garip geliyor, çünkü hesaplamalı fotoğrafçılığın onların uzmanlık alanı olmasını beklemiyorum: yapay zeka hakkında hiçbir şey bilmiyorlar, becerileri tamamen farklı alanlarda. Sonunda, tüketicileri kandırmanın tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum.”

Yapay zeka, bildiğimiz akıllı telefonları değiştirecek mi?
“Yapay zekanın şu ana kadar bu alanda büyük bir hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum. Görselleri marjinal olarak iyileştirdi, evet ama bence akıllı telefon deneyimi Symbian günlerinden bu yana değişmedi. Uygulama simgeleri, ana ekran, kilit ekranı, tam ekran uygulamalar vardı. Bugün her şey daha hızlı ve daha iyi grafiklere sahip, ancak her şey hala 15 yıl önceki gibi. Gerçek yenilik, işleri daha hızlı, daha az adımla ve aklımızdakilere daha duyarlı bir şekilde yapmanın bir yolunu bulmaktır: belki bunun için yapay zekayı kullanırsak, akıllı telefonlar gerçekten radikal bir şekilde değişebilir”.

Broşürler hakkında ne düşünüyorsunuz?
“Bence bu gerçek bir yenilik, ancak tüketicilerin ihtiyaçlarından çok üreticilerin ihtiyaçları tarafından yönlendiriliyor. Bir şirketin en iyi ekranı icat ettiğini ve bir süreliğine onu üreten tek şirket olduğunu düşünelim. Ardından rakipler gelir ve ardından birincinin marjları yüksek tutmak için yeni bir şeyler bulması gerekir. Böylece ekran esnek hale gelir: ilk başta kimse onunla ne yapacağını bilemez, sonra birinin aklına şu fikir gelir: hadi katlanabilir bir telefon yapalım, böylece onu birinci sınıf bir ürün olarak satabiliriz. Hiçbir şey katlanabilir üretmeyecek”.

Yeşil teknoloji

Nokia G22, kendi tamir edebileceğimiz akıllı telefon

muhabirimiz Bruno Ruffilli tarafından

26 Şubat 2023

Müşterilerin akıllı telefonlarını kendilerinin tamir etme olasılığına dair artan bir konuşma var. Ne düşünüyorsun?
“Bunu çok düşündüm. Herkesin benimle aynı fikirde olmayacağını biliyorum, ancak sürdürülemez bir ürün yapıp tüketicilerin tamir etmesine izin vermektense, bir telefonu kendiniz tamir edemeseniz bile mümkün olduğunca sürdürülebilir hale getirmenin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Benim için doğru strateji şu: Herkesin istediği teknolojik ürünleri üreterek yüksek miktarlarda satabilmelerini sağlamak ve ardından bunları sürdürülebilir kılmak. Bazı şirketler ağırlıklı olarak sürdürülebilirliğe odaklanır, ancak hacimleri yoktur, dolayısıyla etkileri tanım gereği minimum düzeyde olacaktır. Sürdürülebilirlik ilk günden beri bizim için önemliydi, biz sadece onu diğerleri gibi bir pazarlama teması haline getirmemeyi seçtik. Daha sonra, elbette, Nothing Phone 1’de alüminyum merkezi çerçevenin tamamı geri dönüştürülür, içindeki plastiğin yarısından fazlası geri dönüştürülür. Etki yaratmanın gerçek yolunun bu olduğuna inanıyorum ve bu yıl gelecekteki ürünler için sürdürülebilirlik açısından büyük bir adım atacağız, ancak tamir edilebilirliğe odaklanmadan.”

MWC 2023

Qualcomm için cep telefonlarında uydu çağı başlamak üzere

kaydeden Andrea Nepori

02 Mart 2023

Bu noktada 5G için de güzel sözler söyleyecek.
“Bugün çok ucuz olmadıkça kimse 5G’siz bir telefon almaz. Bu sadece özellik listesindeki bir onay kutusu ama dünyayı değiştirmeyecek. Geriye dönüp bakıldığında, belki de abartılan bir teknolojiydi: 5G akıllı telefon eskisinden biraz daha hızlı ve modern bir akıllı telefonunuz varsa, en azından şimdilik.