Bir yapay zekaya aşık olabilir misiniz? Google CEO'su Sundar Pichai: “Buna da hazırlanalım”

Suzan

New member
“Öncelikle karımı sevdiğimi söyleyeyim. Çünkü şu anda beni dinliyor olabilir.”

Sundar PichaiAlphabet ve Google'ın CEO'su, pek çok kişinin ne zamandan beri sorduğu soruya başlangıçta şakayla yanıt veriyor üretken yapay zekaKendini bir insan gibi ifade edebilen bu eser kamuoyuna açıldı: “Gelecekte bir insanın yapay zekaya aşık olması mümkün mü?”.

Tam da bu günlerde Google ve OpenAI'nin duyurularının ardından, New York Times Başrol oyuncusu Theodore'un (Joaquin Phoenix) başrolde olduğu Spike Jonze'un 2013 yapımı filmine atıfta bulunarak “Yapay Zeka için Onun dönemi başladı” diye yazdı. yapay zekayla giderek daha yakın bir ilişki.

İki gün önce Silikon Vadisi Mountain View'da düzenlenen Google I/O konferansının liderlerinden biri olan Pichai, “İlerleyen bir teknoloji her zaman birden fazla kullanım durumu sunar” dedi.

“Olumlu yönleri olduğunu düşünüyorum. Google CEO'su, yapay zekanın daha güçlü hale gelmesiyle insanların onu sohbet etmek için kullanabileceğini açıkladı. Örneğin yapay zeka iletişim sorunu yaşayanlar için harika bir araç.”

Pichai, “Bunu sevdiklerinin anılarını korumak için de kullanacak insanlar olacak” diye ekledi. Bu nedenle, bu kadar güçlü bir teknolojinin mevcut olmasıyla, insanların aslında bu teknolojiye sahip olma ihtimalinin de olduğunu düşünüyorum. derin ilişkiler dediğimiz bu yapay zeka asistanlarıyla Yapay Zeka Temsilcisi”.

Pichai bize “Ve evet, tüm bunların gerçekleşme ihtimaline karşı kendimizi hazırlamalıyız” dedi ve tam da bu nedenle Google'ın yapay zekayla “sorumlu” bir şekilde ilgilenmeye çalıştığını, ilerlemeyi takip ettiğini ancak aynı zamanda da bunu yapmaya çalıştığını ekledi. bu teknolojiyle ilgili olumsuz yönleri azaltmak.

Olay

Google I/O, gelecek yapay zekayla donatılmış asistanların elinde

Muhabirimiz Pier Luigi Pisa tarafından

15 Mayıs 2024

Alphabet ve Google'ın CEO'su daha sonra profesyonel olarak yapay zekaya ne zaman aşık olduğunu anlattı.

“Belki de takımın demosunu ilk gördüğümde öyle oldu. Google Beyindaha sonra o oldu Google DeepMind – Pichai bize söyledi -. Bana bir sinir ağının örneğin bir kediyi nasıl tanıyabildiğini gösterdikleri an. Tam o anda bir aydınlanma yaşadım: Bu teknolojinin işe yarayacağını anladım.”

2004 yılında Google'a katılan ve tam on yıl sonra şirketin ve ana şirketi Alphabet'in CEO'su olan Pichai, “Bildiğiniz gibi Hindistan'da büyüdüm” dedi. iki kurucu Sergej Brin ve Larry Page şirketin yönetiminden ayrıldıklarında.

Tarih

Sergey Brin'in Google'ın yapay zekası hakkındaki sözleri neden bu kadar önemli?

kaydeden Pier Luigi Pisa

05 Mart 2024

“Çocukken beni internete çeken şey, Pichai'nin bize söylediğine göre, onun gerçek anlamda ilk demokratik araç olduğunun farkındalığıydı. Herkese ulaşarak bazı şeyleri değiştirdi. İnternet sayesinde bugün bilgi teknolojisine erişimi olan yarım milyar insandan dört milyarın üzerinde bireye ulaştık. Bilgisayara ve bağlantıya erişiminiz olduğu sürece, dünyanın herhangi bir yerinde edinebileceğiniz bilginin aynısı parmaklarınızın ucunda olur.”

Milisaniye meselesi

kaydeden Riccardo Luna

14 Mayıs 2024

Pichai, “Benim için yapay zeka internetle aynı potansiyele sahip” diye tamamladı: Bu aynı zamanda bazı şeyleri değiştirebilecek bir teknoloji. Bugün çok az insanın özel bir öğretmene ya da kişisel bir doktora parası yetiyor, değil mi? Bu da eşitsizliğin bir nedeni. Yapay zekanın çok daha fazla insana bu yetenekleri sağlama fırsatının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”