“Barış Akarsu Merhaba” sineması vizyona girmeye hazırlanıyor

Suzan

New member
Film takımı dünbir basın toplantısı yaparak sanatkarın yarım kalan müziğinin kıssasını ve çekim sürecinde yaşadıklarını anlattı. InterContinental Hotel İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına, sinemanın hem senaristi hem direktörü olan Mert Dikmen, Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Ebru Nil Aydın, Şafak Pekdemir, Aslıhan Kapanşahin, sinemanın müziklerini ve yarım kalan müziğin aranje ve düzenlemesini yapan Mehmet Can Erdoğan, Eser Taşkıran ve Can Çelebi katıldı. Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ve kızkardeşi Nesrin Akarsu katıldı.

Basın toplantısı, Mert Dikmen ve oyuncuların, “Barış Akarsu Merhaba” sinemasına dahil oluşları ve Amasra’daki çekim sürecinde yaşadıklarını, hislerini aktarmasıyla başladı.

“BARIŞ AKARSU MERHABA, BİR UMUDA SEYAHAT FİLMİ”

Senaryo yazım kademesinden çekimlere kadar her hususta sinema takımına epeyce büyük dayanak olan Selahattin Akarsu ve Nesrin Akarsu’ya hayli teşekkür ettiklerini belirten Barış Akarsu sinemasının direktörü ve senaristi Mert Dikmen şunları söylemiş oldu:

“Barış Akarsu Merhaba, bir umuda seyahat sineması. Barış’ın muvaffakiyete giden yolda yaşadıklarını anlattığımız bir sinema. Hayallerinin peşinden Amasra’daki konutundan yola çıkıp Ereğli’ye giden ve orada müzisyen olmak için verdiği uğraşlar sırasında bir yandan aşkla tanışan, bir yandan müzik için çabalayan, uğraşan, orada biroldukça beşerle tanışan ve hepimizin o bildiğimiz o acı kazaya kadar yaşadıklarını anlatan bir sinema. Barış Akarsu Merhaba’yı bir aşk sineması olarak da tanımlayabiliriz. Aşk dolu, müzik dolu, barış dolu, hepimizin içine umut aşılamasını hedeflediğimiz, sinema salonlarından tüm izleyenlerimizin umutla çıkmasını ümit ettiğimiz bir sinema oldu… Biz Barış’ı tanıyorduk müziklerini takip etmiştik. Amasra’ya gittiğimizde Amasra’da esen rüzgarda bile Barış Akarsu vardı… Yerli halkın gözlerindeki gülümseme bile, onların Barış’ın ismini duyduğundaki tebessümleri bize yetiyordu. Barış Akarsu’yu bir daha yaşatmak, tanımayanlara da Barış’ı tanıtmak. Barış’ı olduğu üzere yansıtan, anlatan bir sinemaya imza atmak istedik…”

“BARIŞ’IN ANISINA LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”

Filmde Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz, “Senaryo geldiğinde fazlaca heyecanlandım. Çok hoş bir öyküydü. Mert’in eline, yüreğine sıhhat. İki aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin Abla’yla, babası Selahattin Amca’yla fazlaca hoş günlerimiz geçti. Çok duygusal anlar yaşadık. Fakat Barış’ın anısına layık olmak için epey çalıştık ve onu en hoş biçimde yansıtmaya çalıştık…” değerlendirmesini yaptı.

“BARIŞ AKARSU’YU EGE’DEN DAHA YETERLİ LAKİN ABİM OYNARDI”

Basın toplantısına Amasra’dan babası Selahattin Akarsu’yla birlikte gelerek katılan Nesrin Akarsu, İsmail Ege Şaşmaz’la tanışmasını ise şu biçimde anlattı:

“Yapımdan telefon geldi ‘Sizi İsmail Ege Şaşmaz ile tanıştıracağız dediler. Doğal ben onunla tanışmaya Ege olarak değil, abimi bakılırsaceğim diye gittim. Ege’de abimi gördüm. Olağan ki kimse kimseye tam olarak benzeyemez. Fakat Barış Akarsu’yu Ege’den daha uygun lakin abim oynardı diyebilirim. Karşılaştığımızda fazlaca ağladık. Duygulandık. Çok hoş bir buluşma oldu.”

“FİLMDE BİR SÖZÜM BİLE OLSA DAHİL OLMAK İSTEDİM”

“Barış Akarsu Merhaba” sinemasında Barış’ın kız kardeşi Nesrin rolünü canlandıran Aslıhan Kapanşahin ise kendisine teklif geldiğinde senaryoyu bile okumadan projeye dahil olacağını dediğini belirterek “Ne olursa olsun, Barış Akarsu’nun hayatının anlatıldığı bir sinemada olmak istedim. Bir sözlük rolüm dahi olsa olmak istedim. Biz nitekim Amasra’da aile olduk. Çok heyecan verici ve epey özel bir seyahatti. Bu öyküye dahil olduğum için fazlaca memnunum. Umarım siz de bu hisleri hissedersiniz ve bizimle bir arada sineması alkışlarsınız…” fikrini lisana getirdi.

“EGE OĞLUM ARTIK BENİM MANEVİ OĞLUM, CANIM OLDU”

Basın toplantısına katılarak sinema grubuna dayanak olmak istediklerini belirten Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ise şunları söylemiş oldu:

“Hani bir kelam vardır ‘Rüyamda görsem hayra yormam’ deriz. Son 20 yıldır bizim için bu biçimde… O denli heyecanlar, coşkular, gururlar yaşadık ki ve birlikteinde en büyük acıyı yaşadık. Kimse yaşamasın. Evlat acısı kadar sıkıntı, katlanılacak bir acı yoktur. Bizi oğlumun sevenleri, Barışseverler, binlerce kişi yurt ortasından ve haricinden bizi hiç yalnız bırakmadılar. Her sene geldiler, yaz, kış kucaklaştık Barış’ı konuştuk, Barış’ı andık. birtakım kimi ağladık, birtakım bazı onu sevgiyle, hasretle andık. Bir baba olarak, oğlumun sinemasının hayli hoş olacağına inanıyorum. Herkes, oğlumu daha hoş bir biçimde tanıyacak. Ege oğlum artık benim manevi oğlum oldu, o benim canım oldu. Sinema çekilirken takımın yanına hayli fazla gitmedim. Biraz da kaçtım. Çok hoş bir sinema olacağına inanıyorum. Barış’ı çocuklar epey seviyor. Bu sineması, çocukların da epey seveceğine inanıyorum. Barış sineması hepimize güzel olsun, Barış sinemasına merhaba!..”

Filmin direktörü ve senaristi Mert Dikmen, “Yarım kalan müziğimizin kıssası, Nesrin Akarsu’nun ağabeyi Barış Akarsu’nun ses kaydı yaptığı teybi bize ulaştırmasıyla başladı. Barış bu teybe, gitarıyla çalarak bir müzik kaydetmişti. Nesrin abla anlattığında epeyce etkilendik… Sinemamızın öyküsünün akışını bile değiştirdi bu şarkı… Barış Akarsu’nun bize ‘Merhaba’ söylemiş olduğini algıladık. Nesrin abla, ‘Ben ses kaydını dinlemedim. Kendimde o hamaseti bulamadım. Fakat ortasında merhaba geçen müziğin kelamları fazlaca hoştu. Sinemada yer almasının hoş olacağını düşündüm. tıpkı vakitte abimin müziği onunla birlikte bu sinemada yaşayacak’ demişti. Biz de bu müzik elimize ulaştıktan daha sonra teypteki ses kaydını alarak sinemamızın müziklerini yapan Mehmet ve Eser ağabeye gittik. Onlar profesyonel bir gözle şarkıyı dinleyerek düzenlediler, aranje ettiler. İsmail Ege Şaşmaz da süper bir biçimde seslendirdi…” açıklamasını yaptı.

ŞARKIDAN ELDE EDİLECEK GELİR, LÖSEV’E BAĞIŞLANACAK

Filme ismini da veren Barış Akarsu’nun yarım kalan ve tamamlanarak İsmail Ege Şaşmaz tarafınca seslendirilen “Merhaba” isimli yapıtı, 7 Kasım Pazartesi gününden itibaren 11 Kasım 2022 tarihine kadar sinemanın medya sponsoru olan Kral FM ve Kral Pop’ta yayınlanacak. 11 Kasım’dan daha sonra ise tüm radyo, tv ve dijital platformlarda yayınlanacak ve elde edilecek gelir de Barış Akarsu’nun büyük takviye verdiği, onların faydasına biroldukca sefer yardım konseri verdiği LÖSEV’e bağışlanacak.