Aşı yaptırmayan öğrencilere üniversitelerden bir yasak bir tavsiye

semaver

Active member
Aşı yaptırmayan öğrencilere üniversitelerden bir yasak bir tavsiye 75 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz devrinde yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının ehemmiyeti ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla hürmetlerimizle paylaşırız” denildi.

Koronavirüsle çaba kapsamında yapılan aşılama sürat kesmeden devam ediyor. Yüz yüze eğitime geçecek üniversitelerden kimileri aşı koşulu koyarken kimileri ise öğrencilere aşı tavsiyesinde bulunuyor. O üniversitelerden biri de İstanbul’da 75 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi oldu.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ: AŞI OLMALARINI BEKLİYORUZ

Marmara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Dünyayı ve ülkemizi tesiri altına alan ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan yapılmasına niye olan covid-19 salgını ile gayret konusunda ülkemizde kıymetli muvaffakiyetler elde edilmiş ve aşılama konusunda toplumun geniş bölümlerine ulaşılmıştır. Salgın karşısında yürütülen aşılama gayretinde ülkemiz dünyada öncü ülkeler içinde yer almaktadır. Bu kapsamda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz periyodunda yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının kıymeti ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla hürmetlerimizle paylaşırız” denildi.

TOPLUMSAL MEDYADA REAKSİYON GÖRDÜ

Kadir Has Üniversitesi’nden öğrencilere gönderildiği savıyla toplumsal medyada paylaşılan mailde, “Girişimlerimizde QR kodu okuma sistemi yerleştireceğiz ve iki doz aşısını olmayan hiç kimsenin yerleşkemize girmesine müsaade vermeyeceğiz” sözleri yer alıyor.

Bu maile toplumsal medyada yansılar gösterilirken, tezler hakkında üniversite idaresinden çabucak hemen bir açıklama gelmedi.