Algortimi bağımlılığıyla mücadele etmek için tiktok tarzı sonsuz wikipedia

Suzan

New member
Sonsuz bir Wikipedia. Tiktok'taki videolar olarak sonsuz, kaydırma sonra kaydırma olabilir. Ve aynı prensipte bir New York geliştiricisi Isaac Gemal, sosyal medya videolarının kaymasını simüle edebilen ancak zaman zaman bir Wikipedia makalesi koyabilen bir web uygulaması oluşturdu. Rastgele, kesin bir emir olmadan. Sebep? Her zaman aynı olan videoları görmek yerine, sadece dikkatimizi çekmek için yapılan, temel unsurlarında çok öngörülebilir olan şeylerin bilgisini teşvik edin.

Algoritmalar tarafından yönetilen bir dünyaya karşı bir provokasyon olarak doğan bir proje

Wikitok biraz provokasyon gibi doğan bir projedir. Temel olarak, algoritmaya bağımlılık yaratan bir sosyal medya uygulamasına başvurmak zorunda kalmadan yeni, ilginç bilgilerle karşılaşmanın, sıkıntı anlarını öğrenmenin ve harcamanın bir yoludur. Gerçeği söylemek gerekirse, Wikitok kendi yolunda bağımlılık yaratır, ancak sizi takip eden ve sizi en viral içeriğe doğru iten, daha fazla görüntülenen ve bu nedenle iyi matematiksel kesinlik ile iten istilacı bir algoritma olmadan hoşlanacaktır.

Mobil tarayıcı ve masaüstü aracılığıyla çalışan Wikitok, ziyaretçilere Wikipedia öğelerinin rastgele bir listesini sunuyor. Wikipedia'yı alarak bunu dikey bir kaydırma arayüzüne taşıyor. Tiktok'u hatırlayan isme rağmen video yok. Her öğeye karşılık gelen makaleden alınan bir görüntü eşlik eder. Beğendiğiniz bir şey görürseniz, “yasalara daha fazla” dokunabilirsiniz ve Wikipedia'nın tam sayfası tarayıcınızda açılır.

Yaratıcısı: “Algoritmaları olmayan dünyanın küçük bir köşesi”

Şu anda besleme tamamen rastgele bir şekilde çalışıyor ve geliştirici, zevkleriyle ilgili olarak kullanıcı için en ilginç içeriği önerebilen bir algoritma oluşturma isteklerine direniyor. “Bana mesaj gönderen ve hatta GitHub'ımda çılgın bir Wikitok algoritması isteyen sorunlar yaratan birçok insan vardı,” dedi. “Ve beni zorlamak ve günlük yaşamımızda acımasız ve opak algoritmalar tarafından zaten yönetildiğimizi söylemek zorunda kaldım; neden onlarsız dünyanın küçük bir köşesine sahip olamayız?”