94 yaşındaki Cevat amca ömrünü Kuran-ı Kerim’e adadı!

erkan_623

New member
Denizli’de yaşayan 94 yaşındaki Hafız Cevat Oğuz, her gün Kur’an-ı Kerim’den bir cüzü ezbere ve yüzünden okuyarak her ay bir hatim yapıyor. Bu güne kadar sayısız şahsa de Kur’an-ı Kerim okumasını öğreten Hafız Cevat Oğuz, birinci okumayı öğrendiği 80 yıllık Kur’an-ı Kerim’ini de elinden düşürmüyor. İlerleyen yaşına karşın hiç bir sıhhat sorunu olmayan Hafız Oğuz, Kur’an-ı Kerim’i okurken gözlükte kullanmıyor.

76 yıl evvel hafızlığını tamamladı

76 yıl evvel hafızlığını tamamladığını, her gün ezbere yahut yüzünden bir cüz Kur’an-ı Kerim okuduğunu, her ay hatip yaptığını, Ramazan Ayı niçiniyle konutunun yakınındaki mescide de giderek mukabele takip ettiğini anlatan Hafız Cevat Oğuz, “İlkokul bittikten daha sonra Elif Ba’ya başladım. 84 yaşında bir hocam vardı ve bitirdikten daha sonra ise hafızlığa başladım. Denizli’de Kur’an-ı Kerim okulu açıldı dediler. Daha öncelerden gizli, bilinmeyen okuyorduk. Ceketin altında gdolayıyorduk ve sıkıntı zahmet hem koyun güttüm birebir vakitte hafızlığa çalıştım. Güç oldu tabi hem çalışıp birebir vakitte ezber yapmak. Tahta merdivenli ve 1,5 odalı okulumuz vardı. Orada hafızlığımı 1946 yılında bitirdim. Köyüme gittim akabinde ve dokumacılık yaptım, tarlalarda çalıştım. Hafızlığı kaybetmedim. Kur’an’ıma sarıldığım için bedenimde hiç bir hastalığım yok. Gözüme gözlük takmıyorum ve mukabeleye gidiyorum. Talebelerim var hala daha Kur’an-ı Kerim öğretiyorum. Son olarak gelinimde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi, kendini geliştirip hoca oldu” dedi.

94 yaşında her gün 1 cüz okuyor

Hafız Cevat Oğuz’un oğlu Ahmet Fahri Sinan Oğuz da “Babam sıhhati sıhhati yerinde, 94 yaşında geldi ve her gün 1 cüz okuyor buda ayda bir hatim eder. Kur’an’dan dolayı gözlük kullanmaz ve her gün mescide mukabeleye gidiyor. Sıhhati ve sıhhatiyle dersine çalışıyor” sözlerini kullandı.

KAYNAK: İHA